ενα περιστατικο ...πωσ διαμορφονονται χαρακτηρεσ...
ήμουν στο μετρό....
στεκόμουν σε μια γωνία...και περίμενα να φτάσω στην στάση μου...
..είχα φύγει βιαστικά απο το σπίτι έχοντας βάψει τα νυχια των ποδιων μου λιγο πριν....
ε..καπου ..μουντζουρώθηκε το μεγαλο μου δαχτυλο....ξερω ειναι χαζο και αστειο..αλλα ακουστε...
στην αλλη ακρη του βαγονιου βρισκοταν μια οικογενεια...μαμα μπαμπασ και ενα 12 χρονο καπου κοριτσακι.... το κοριτσακι κοιταζοντασ με απο πανω μεχρι κατω 500 φωρεσ....βεβαίως βεβαίως διέκρινε την ατέλεια. .στο κακόμοιρο νυχάκι μου....
και χωρίς δισταγμό με έκανε ρεζίλι φωνάζοντας μου " δεν έβαψες καλα το μεγαλο σου δάχτυλο"
ειχα ακουστικα στα αυτια....και παρ ολα αυτα την ακουσα οποτε ναι...το ειπε πολυ δυνατα....
εννοειτε πωσ δεν με πειραξε που το ειπε...
τα παιδια ειναι πολυ παρατηρητικά και συχνα πειραχτήρια. .και στην τελικη ισωσ ηθελε απλα να με ενημερώσει....(αν και το ειρωνικότατο ύφος τησ καθε αλλο παρα..απλωσ ενημερωτικό ηταν)
...με πειραξε που οι γονεισ αντι να πουν κατι..να ψυθηρισουν στην μικρη κατι του στιλ" αγαπη μου...δεν ειναι σωστό να κριτικάρουμε ετσι τουσ αλλουσ...." ή "ματια μου...δεν τα λεμε αυτα.. δεν ειναι τροποσ αυτοσ" ...απλα μειναν εκει να τησ χαμογελανε......φάνηκε σχεδον σαν επιβράβευση για την "σωστή" και αποδεκτή τησ συμπεριφορά......
υποσυνείδητα αυτο το παιδι δεχτηκε εκεινη την ωρα πωσ μάλλον εκανε το σωστο.... διοτι οι γονεισ δεν έδειξαν καμια ενόχληση ουτε εκαναν νύξη σχετικά με την συμπόνια που θα επρεπε να νιώσει.... η τους σωστους τροπους συμπεριφορας...
δεν διαμορφώνουν την αντίληψη στα παιδία τουσ του πονου που μπορουν να προοκαλεσουν στουσ αλλουσ...
και οι νεοι ανθρωποι καταληγουν συναισθηματικοί δολοφόνοι οι οποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν τα αισθηματα των αλλων....
με ποναει αυτο...γιατι κατι τέτοια .. κ...παιδα .... οταν εγω πήγαινα σχολειο.....μου κανανε τα σχολικα μου χρονια αφόρητα μονο και μονο επειδη ημουν πιο ήσυχη και συμπονετική απο αυτα.....
...τέλος παντον......
συγγνώμη αν σασ ζαλισα...:):)