Originally Posted by
Ntoubroutza
Πόσο,μα πόσο,ΜΑ ΠΌΣΟ ΔΙΑΦΩΝΩ!!!!
Φίλε μου θεματοθέτη!Η ζωή σου δεν κρίνεται από ενα χαρτί,ούτε από μία εξέταση.Θα το καταλάβεις όταν φτάσεις τουλάχιστον 28,γιατί δεν ξέρω για τα 40 για παράδειγμα,γιατί είμαι 28, αν και το κατάλαβα πολύ νωρίς.
Ούτε γιατροί θα γίνουν όλοι,ούτε δικηγόροι.Βέβαια στην κοινωνία που ζούμε ,νομίζουμε ότι ο καλός μαθητής είναι και το καλό παιδί και το επάγγελμα είναι και το κύρος.Με όλα αυτά έχουμε χάσει τις αξίες.Ανούσια πίεση των γονιών που στις περισσότερες περιπτώσεις φέρνουν τα αντίθετα απότελέσματα!
''Γιατί εσύ 15?Ο γιαννάκης της Ελένης πήρε 20...εσύ τι?Χαζός είσαι ή είναι καλύτερος από εσένα??Αυτός σαν κοιμησμένο είναι''
Κλασσικες εκφράσεις που ακούγοντε χρόνια τώρα κι ευτυχώς δεν τις άκουσα ποτέ απο τους γονείς μου και είμαι πολύ περήφανος γι αυτό!
Αλλά τι να περιμένω σε αυτή την κοινωνία.??Είναι ο μπαμπας γιατρός?Θα γίνει και το παιδί.Είναι δικηγόρος?Θ α γίνει και το παιδί.Και το παιδί (που πλέον εχει μεγαλώσει) ψάχνει την ταυτότητά του και πλεον είναι αργα όταν καταλαβαίνει ότι αυτό που σπούδασε,δε του άρεσει τελικά αλλά πλέον θα πρέπει να συμβιβαστεί και να ζήσει με αυτό...
Φίλε μου για να μη μακρυγορώ,θα κάνεις αυτό που αγαπάς.Αν θεωρείς ότι είσαι καλός και μπορείς να προσφέρεις σαν γιατρός,προσπαθησε να γίνεις γιατρός,αν θεωρείς ότι μπορείς σαν υδραυλικός τότε προσπάθησε να γίνεις υδραυλικός.Το μέλλον και η ζωή είναι δική σου κι εσύ είσαι αυτός που θα αποφασισεις το τι θέλεις να κάνεις!!!!
Καλή επιτυχία σε αυτό που ΕΣΥ θα διαλέξεις :)