Γράφω αυτό το γράμμα γιατί θέλω να μιλήσω σε κάποιον
Χάνω την διάθεση μου για να κάνω πράγματα. Να ζήσω. Νιώθω ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω. Απελπίζομαι για το ότι τα πράγματα δεν θα αλλάξουνε και φοβάμαι πως δεν υπάρχει λύση. Χάνω την δύναμη μου. Ξέρω πως εγώ πρέπει να αλλάξω. Θα πρέπει να δω τον κόσμο από μια άλλη πλευρά. Τα έχω σκεφτεί πολλές φορές αλλά δεν μπορώ να αλλάξω τον εαυτό μου. Ξέρω πως για να με εμπιστευτούν οι άνθρωποι θα πρέπει πρώτα να τους εμπιστευτώ πρώτα εγώ.
Κρατάω θυμό στους γονείς μου. Για διαφορετικό λόγω τον καθένα, αλλά στην ουσία γιατί δεν μπόρεσαν να μου δώσουν την αυτοπεποίθηση πως η ζωή είναι ωραία και πως κάποια μέρα θα πραγματοποιήσω τα όνειρα μου. Δεν μου δώσανε δύναμη να τα καταφέρω. Τους φίλους μου δεν τους θέλανε στο σπίτι. Σχεδόν δεν τους ξέρανε. Πολλές φορές απλά είχαν να πούνε κάτι αρνητικό για αυτούς. Οι γονείς μου δεν έχουν πραγματικούς φίλους, ούτε εγώ. Πως αλλάζει αυτό; Προσπάθησα πολλές φορές να πλησιάσω κάποιους ανθρώπους αλλά πληγωνόμουν πολύ εύκολα. Έμαθα πως oι θυμωμένοι άνθρωποι αντιδρούν βίαια απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό με συνέπεια πολλές φορές να αυτοκαταστρέφονται.
Το χρήμα με κάνει έξαλλη. Δεν θέλω ούτε να συζητάω πλέων γι’ αυτό. Δεν έχω διάθεση να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου. Ο πατέρας μου το αγάπησε στην ζωή του, περισσότερο από κάθε τι. Ήθελα στην ζωή μου να καταφέρω μόνη μου. Ορκίστηκα στον εαυτό μου πως δε θα του ζητήσω ποτέ να με βοηθήσει.
Δούλεψα όσο περισσότερο μπορούσα όχι γιατί ήθελα να βγάλω χρήματα, αλλά για να αποδείξω στον εαυτό μου πως είμαι ικανή να τα καταφέρω να είμαι καλή με αυτό που κάνω. Είμαι 33 χρονών και νιώθω πολύ κουρασμένη. Θέλω να βγω στην σύνταξη αν γίνετε. Διαμαρτύρομαι εδώ και καιρό (τουλάχιστον ένα με ενάμισι χρόνο έντονα) αλλά για έναν ελεύθερο επαγγελματία είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο. Να τρέχω να καλύψω τα έξοδα που είναι πολλά και δεν μαζεύονται. Να αναγκάζομαι να ανέχομαι την παραξενιά του καθενός γιατί πρέπει να ανταπεξέλθω στα έξοδα μου. Δεν είμαι και μόνη μου. Είμαι με τον άντρα μου στο γραφείο, αν και τον τελευταίο καιρό είναι μόνος του. Έχω σταματήσει να πηγαίνω στον γραφείο εδώ και ένα μήνα. Φορτώνω τον Κώστα τον άντρα μου. Ότι δεν μπορώ να κάνω εγώ, τώρα το κάνει αυτός. Είναι ο μόνος άνθρωπος που με καταλαβαίνει αλλά καταλαβαίνω πως έχει φορτωθεί πολλά.
Θέλω να τον βοηθήσω αλλά δεν μπορώ, μου λέει πως έχει πελαγώσει με τις δουλειές αλλά εγώ δε θέλω ούτε να τα σκέφτομαι όλα αυτά. Με πιάνει κρύος ιδρώτας και νιώθω πως αρρωσταίνω. Καταλαβαίνω πως είναι ψυχολογικό αλλά αισθάνομαι πως δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Ούτε ο γάμος μου πάει καλά. Αποφασίσαμε να πάμε σε σύμβουλο γάμου. Πέσαμε σε κομπογιαννίτη. Ένιωθα χειρότερα όταν τελείωνε η συνεδρία. Ευτυχώς το ανακαλύψαμε γρήγορα. Να είναι καλά το internet. Μετά από αυτό έμαθα για μια γυναίκα ψυχολόγο που έχει βοηθήσει πολλά ζευγάρια. Την πήρα τηλέφωνο και μου είπε να βολευτώ με κάποιον άλλο γιατί είναι κλεισμένη για τον επόμενο μήνα.
Δεν ξέρω που να απευθυνθώ. Άρχισα να ψάχνω τα θέματα που αφορούν την ψυχολογία στον internet. Μου ταιριάζουν πολλά.
Χαμηλή αυτοεκτίμηση,
Επαγγελματική εξουθένωση,
Διαταραχές διάθεσης,
Δεν θέλω να κάνω παιδιά. Δεν θέλω να τα συμπεριφερθώ όπως έμαθα από τους γονείς μου. Που και αυτοί με την σειρά τους έτσι έμαθαν.
Στις γιορτές είμαι πάντα θλιμμένη. Τα τελευταία χριστούγεννα τα πέρασα στο κρεβάτι με πολύ αρνητικές σκέψεις και πολύ μοναξιά μέσα μου. Τώρα πλησιάζει η γιορτή μου και με ρίχνει ψυχολογικά. Δεν έχω την διάθεση να μιλήσω σε κανέναν. Πολύ θα ήθελα να ήταν διαφορετικά…
Μέσα από αυτό το site έμαθα πολλά. Νιώθω μια παρηγοριά. Εδώ και μέρες διαβάζω τις δικές σας ιστορίες και νιώθω να καταλαβαίνω πολλά.
Υπάρχουν στιγμές που σκέφτομαι πως δεν μου κάνει καλό να ξέρω ποιο είναι το πρόβλημα μου την στιγμή που δεν έχω κάποια λύση γι’ αυτό.