Θα μπορουσε να είναι Ελληνας ή ξενος, καλλιτεχνης, πολιτικος, Νομπελιστας ή ακομα και καποιος που εχει ηδη απεβιωσει, και για ποιον λογο θα θελατε να τον γνωρισετε ?
Printable View
Θα μπορουσε να είναι Ελληνας ή ξενος, καλλιτεχνης, πολιτικος, Νομπελιστας ή ακομα και καποιος που εχει ηδη απεβιωσει, και για ποιον λογο θα θελατε να τον γνωρισετε ?
σ'αυτο το θεμα θα χρειαστω λιστα και μπορω να γραφω με τις ωρες.
θα αναφερω ομως μερικους που μου ερχονται τωρα:
τον Hitler να μου πει τι απογινε.
τον Charles Manson πριν πεθανει.
την Kirsten Dunst για τα ψυχολογικα της.
τη Christina Hendricks για τα βυζια της.
την Kat Dennings και Juno Temple για γκομενες.
αρκουν ή να γραψω κι αλλους ?
Twn Buddha fysika.
O monadikos ANTHRWPOS,pou epishs katafere na kseperasei thn aidia ths yparkshs kai ta brike me to periballon tou,xwrhs na podopatisei ta skoulikia gyro tou ston "agwna epibiwshs".
Την Μarilyn Monroe για να δω από κοντα ποσο ομορφη ηταν , τον Michael Jackson για να του ζητησω ένα αυτογραφο και μετα να το πουλησω στο Ebay και τον Αινσταιν για προφανης λογους...
Τον Jeremy Irons τον είχα ερωτευτεί όταν είδα το "Lolita"
Aινσταιν , Τζεκινς Χαν , Εντισον , Ωναση , Ναπολεοντα , Τζεσσε Τζειμς , Μακιαβελλι , Λεοναρντο ντα Βιντσι , Μιχαηλ Αγγελο , κομητα ντε σαιν Ζερμαιν , Καποδιστρια , Ροκφελλερ , Πουτιν , Μπιλυ δε κιντ , Σωκρατη , Φαραω Ραμση ταδε , Ιησους στανταρακι , Χαμφρευ Μπογκαρτ , Νωε ( αν υπηρξε ) , Πλατωνας , Ριτα Χαιηγουορθ , Σαλβαντορ Νταλι , Μανταμ ντε Πομπαντουρ , Αχιλλεα της Τροιας ( αν υπηρξε ) , Ενρικο Φερμι , Μαχατμα Γκαντι , Κλεοπατρα , εναν θανατοποινητη , Κοπερνικο , Ιουλιο Καισαρα , Νιτσε ( μου αρεσει η κυνικοτητα ) , Χιτλερ ( να διαπιστωσω τι στο διαλο ειχε κ μαγνητιζε τα πληθη ) , Μανταμ Κιουρι , τον πιλοτο που εριξε την ατομικη βομβα στη Χιροσιμα , , Δαλαι Λαμα , Μπουμπουλινα , Μαρκο Αυρηλιο , Κλιντ Ηστγουντ , Ρασπουτιν , Τζων Γκοτι , Χιτσκοκ .
Οχι αλλες γνωριμιες , αρκετα .
γιατι γενικοτερα με τραβαει καθετι παραξενο, μακαβριο, επικινδυνο κλπ. αλλα ο συγκεκριμενος εχει κι εναν ιδιαιτερο τροπο να βλεπει το κοσμο. συν οτι ειναι απ'τους πιο διασημους (μη πω ο διασημοτερος) που παραμενει ακομα ζωντανος.
Το Θανάση Βέγγο
Και σε πιο νέα ηλικία ο Jeremy.............
http://frontrowfeatures.com/wp-conte...Irons_24tn.jpg
τον stephen king
Την Μαρία Παλάμη.
Catherine Zeta Jones
Tον Πατρικ Σουεζι να τον ρωτησω οσο ζουσε γιατι δεν βρηκε ποτε την δυναμη να μου την πεσει.. :(
Toν Κομφούκιο, Ταο τε τσινγκ, Τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Θεμιστοκλή, τον Όμηρο, τον Περικλή, τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, Τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, τον Γαλιλαίο, τον Ισαάκ Νεύτων, τον Νομπουνάγκα Όντα, Toν Τοκουγκάβα Λεηάσου, Τακέντα Σίγκεν, Μιαμότο Μουσάσι, Τον Νοστράδαμο, Toν Νικόλα τέσλα, Τον Νταβίντσι, Γουλιέλμο Μαρκόνι, Σούν Τζού, Tόμας Γιάνγκ, Συμεών πουασόν, Νέλσον Μαντέλα κ.α
θα ηθελα να γνωρισω τον Αχιλλεα η τον Ιασωνα
Aν υπήρχε η δυνατότητα, πιστεύω ότι μπορώ άνετα.
Τον Αρχοντα του λαϊκου τραγουδιου Νοτη Σφακιανακη!! Τον εχω δει απο κοντα 3 φορες, κι εχουμε βγει φωτογραφιες!! Αλλα θα ηθελα να πιουμε εναν καφε καποια στιγμη και να συζητησουμε πολιτικα, παραπολιτικα, περι πατριδος, θρησκευτικα, πολιτισμικα, αντινεοταξιτικα θεματα!!
http://i1294.photobucket.com/albums/...psd85ddad7.jpg
http://i1294.photobucket.com/albums/...psa880b202.jpg
http://i1294.photobucket.com/albums/...psc4f2a07b.jpg
εγω σταθηκα πολυ τυχερος γιατι τον γνωρισα αλλα το σιγουρο ειναι οτι ειναι τελειος διαφωρετικο να βλεπεις καπιον ως κοινο κ τελειος διαφωρετικο να τον γνωριζεις αφου ηταν σαν να εβλεπα αλλο ανθρωπο καπια στιγμη αλλα δε μπορω να σας πω ονομα γιατι μας ακουνε κ γω ειμαι καλο παιδι (οταν κοιμαμαι)
Ωραία ερώτηση, θα ήθελα να γνωρίσω πολύ κόσμο.....
Συμφωνώντας με τον touch the sky θα άρχιζα από
- Τον Α. Σένα για γνωρίσω το μύθο της F1
- Τον M. Schumacher (όταν με το καλό συνέλθει) γιατί ακόμα κ παραμονές πανελληνίων κατάφερνε να με κρατά καθηλωμένη σε ένα καναπέ ολόκληρες ώρες
- Τον Ελ. Βενιζέλο γιατί είχε τέτοιο όραμα που η Ελλάδα ήταν πολύ μικρή για αυτόν
- Τον H. Schmidt, έτσι να δω πώς είναι ένας πολιτικός που κυβέρνησε με πραγματικά με ιδανικά κ αξίες
- Τον J.M. Keynes να παρακολουθήσω έστω κ ένα μάθημά του στο πανεπιστήμιο
- Τον Μ. Friedman γιατί έφερε επανάσταση στην οικονομική σκέψη
- Τον Freddy Mercury........ εκεί απλά θα έκλαιγα
- Τον Eddie Van Halen για να δω πώς παίζει τις μαγικές τρίλιες χωρίς να γυρνάει πλάτη στο κοινό
- Τον Jimi Page να αυτοσχεδιάζει
- Τον M. Jackson τον για εμένα μεγαλύτερο σόουμαν όλων των εποχών να χορεύει κ να ερμηνεύει μόνο όπως εκείνος ξέρει
- Τον Αλ Πατσίνο να δω από κοντά αυτό το μικροκαμωμένο κ με έντονο βλέμμα ηθοποιό που στην τέχνη του γίνεται γίγαντας
- Τον Σον Πεν γιατί η κάθε ερμηνεία του συγκλονίζει ακόμα κ στους πιο δύσκολους (κ ασυνήθιστους) ρόλους
- Τη Μερυλ Στριπ γιατί τη θεωρώ την πλέον κορυφαία γυναίκα ηθοποιό
- Τη Μέρυλιν Μονρόε γιατί ήταν, είναι κ θα είναι ένας θρύλος γυναίκας
- Τον Ελ Γκρέκο να τον βλέπω να ζωγραφίζει τις εξαϋλωμένες φιγούρες του
- Τον Σαίξπηρ να μου πει πώς εμπνεύστηκε τους χαρακτήρες του
- Τον Ε. Χέμινγουει να μου διηγηθεί ιστορίες από την περιπετειώδη ζωή του
- Τον Γκαουντί να μου εξηγήσει από πού εμπνεύστηκε αυτά τα εξωπραγματικά κτίρια
Επίσης όμως θα ήθελα να γνώριζα;
- Τον Ντόναλντ Ντακ γιατί με αυτόν έχω ταυτίσει τα παιδικά μου χρόνια
- Τον Πλάτωνα για να του πω ότι επειδή εκείνος είχε λύσει όλα του τα προβλήματα κ το είχε ρίξει στην αμπελοφιλοσοφία δε χρωστάγαμε να την πληρώσουμε εμείς στο Λύκειο
- Τον G. Bush Jr. να προσπαθήσω να καταλάβω πώς κάποιος τόσο ανεγκέφαλος κ ηλίθιος κυβέρνησε μια υπερδύναμη επί μια 10ετία
- Την Αντζελίνα Τζολί να τη ρωτήσω πώς τα καταφέρνει μαζί με το φιλανθρωπικό έργο που κάνει ΜΟΝΗ της, τα γυρίσματα, να μεγαλώνει ΜΟΝΗ της (όπως δηλώνει) τα κάπου 7 (?) παιδιά της, να σηκώνεται ΜΟΝΗ της από τις 6 να κάνει πρωϊνό κ να βγάλει τα κατοικίδια βόλτα, να κάνει ΜΟΝΗ της όλες τις δουλειές (ναι αυτή ακριβώς καθαρίζει τα χαλιά κ τις κουρτίνες κ από τις 5 επαύλεις της), ΜΟΝΗ της μαγειρεύει κ κάνει τα χορτοφαγικά φαγητά της, αφού αποκλειστικά χάρη σε αυτά δεν έχει βγάλει ούτε 1 ρυτίδα, ΜΟΝΗ της να πηγαινοφέρνει 7 παιδιά από τα σχολεία, τη στιγμή που εγώ με 1 δουλειά, 1 γυμναστήριο κ 1 σκυλί έχω βγει νοκ άουτ?
Διερωτούμε γιατί ψάχνουμε για πρότυπα.
Εμμέσως πλην σαφώς τετοιο ειναι το θεμα που συζηταμε.
Κι οταν αυτους τους οποιους αρχικα θεωρουσες πρότυπα και θαύμαζες χωρίς να δέχεσαι ούτε ιχνος αμφισβήτησης για τα προσωπα τους, κάποτε αρχίζεις αντικειμενικά να τους μελετάς σε όλες τις όψεις της ζωης τους και γι αυτο το οποιο τους έκανε να διακριθούν, θα πάψεις πλεον να τους θεωρεις πρότυπα στο βαθμο που τους ειχες καταταξει πριν. Αυτό αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των λεγόμενων προτύπων και βασικά αυτά τα σύγχρονα που μας κατακλύζουν. Ισχύει βεβαια και το αλλο που λέει, απ τον καθένα παίρνουμε τα θετικά του.
mariposa7, undetermined νομίζω στη γενική ιδέα συμφωνούμε. nicos2, μιλας για φανταστικα προσωπα που τους ειχαν δωσει υπερανθρωπες ιδιοτητες, αρα δυσκολο να ναι προτυπα για εμας τους κοινους θνητους...