Δυσκολία συμβιβασμών - παραμονής σε σχέση
Καλησπέρα,
αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ήμουν με μια κοπέλα ένα μικρό σχετικά διάστημα (~7 μήνες) αρκετά ήρεμα μπορώ να πω, αλλά ένιωθα απίστευτα πιεσμένος. Πίεση όχι από εκείνη αλλά από τον ίδιο μου τον εαυτό. Η αλήθεια είναι ότι είχε θέμα και εργασίας (ανεργία) αλλά και ένα πρόβλημα υγείας. Εγώ από την άλλη γενικευμένη αγχώδη διαταραχή, με επισκέψεις σε ειδικούς στο παρελθόν και μετρίαση του προβλήματος. Από ένα σημειο και μετά άρχισα να φορτώνομαι εγώ, όχι να μου φορτώνει εκείνη, απίστευτα τα προβλήτα. Διαπιστωσα οτι δεν εχουμε κοινούς στόχους και ενώ εκείνη είναι της στιγμής, εγώ θέλω να βλέπω ότι υπαρχει και μέλλον, κ ας μην υπάρξει. Δηλαδή μου την δίνει να ακούω για ημερομηνία λήξης. Αυτό συνέχιζε, το σκεφτόμου συνέχεια 24/7 και ένιωσα τόση πίεση που δεν ένιωσα ποτε στο παρελθόν. Έπαθα κρίση πανικού μπροστά της από αυτή την πίεση. Και φυσικά το έληξα, γιατί νιώθω αδυναμος να αντιμετωπίσω κάτι άλλο πέρα από τον ίδιο μου τον εαυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που πραγματικά δεν μπορεί να μείνει μόνος, δυσκολεύεται και ίσως τρελλαίνεται σε εισαγωγικά. Ο ψυχίατρος μου είπε ότι στο παρελθόν έχω υποστεί μεγάλη πίεση και με είδε "σκασμένο". Βλέπω όμως ότι διώχνω με αυτό τον τρόπο τους καλούς ανθρώπους από γύρω μου. Αλλά κάποιες συμπεριφορές τους (της κοπελιάς στη προκειμένη περίπτωση) δρουν σαν καμπανάκια σε μένα. Πιστεύω άλλες φορές ότι έχω μεγάλες προσδοκίες, οτι σχηματοποιώ διαφορετικά τον άνθρωπο στο μυαλό μου και απογοητεύομαι στην πορεία. Αλλά απ΄την άλλη, για να έχεις μια ευτυχισμένη σχέση, τουλάχιστον όπως το σκέφτομαι εγώ, δε θα πρέπει να "πολυσκέφτεσαι". Από τη στιγμή που σκέφτεσαι ότι κάτι δεν παει καλά, και δεν ξέρεις τι είναι ακριβώς, ίσως το συναίσθημα να μην είναι δυνατό. Το ίδιο το έχω περάσει και στο παρελθόν, δηλαδή φτάνω σε ένα σημείο σε μια σχέση, που βλέπω ότι ίσως έχουμε κάποιες μικρές διαφορές, και πιέζομαι αφόρητα.
Θέλω απόψεις στο θέμα μου γιατί απο τη μια πιστεύω ότι έχω διώξει άνθρωπο που αξίζει από την άλλη νιώθω πιο ήρεμος, εγώ και ο ευατός μου και έτοιμος πλέον να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου. Ευχαριστω