Η εμπειρία μου από την ΙΔΨ
Καλησπέρα σε όλους, είμαι 21 χρονών και έχω εδώ και τέσσερα χρόνια ιδψ.. Πάντα ήμουν ένα άτομο το οποίο ήθελε να είναι όλα τέλεια και σε μια σειρά. Καλή μαθήτρια στο σχολείο, πολύ λογικό άτομο. Είχα πολύ δυσκολία από μικρή στην επικοινωνία με παιδιά της ηλικίας μου αλλά τα έβρισκα πολύ καλά με άτομα στην ηλικία της μητέρας μου και έτσι έδειχνα έναν αλάνθαστο και τέλειο ευατό. Παρόλα αυτά είχα φιλίες οι οποίες με βοήθησαν να βγω από το καβούκι μου και να μην είμαι μόνο ένα παιδί που διαβάζει συνέχεια χωρίς ενδιαφέροντα. Έτσι σιγά σιγά άρχισα να κάνω πράγματα... Όμως και πάλι ήμουν πολύ ντροπαλή και τελειομανής για να εκφράσω το τι θέλω να κάνω στα άτομα που έχω δίπλα μου γιατί νόμιζα πως θα το θεωρούσαν αδυναμία και θα με παρατούσαν. Επίσης, είχα δυσκολίες και στο ερωτικό κομμάτι... Για την ακρίβεια ποτέ δεν έδειχνα τα συναισθήματα μου σε κάποιον που μου άρεσε και πάντα ήθελα να δείχνω πως δεν αισθάνομαι κάτι.. Σκέφτομουν πως με το να συμπεριφέρομαι έτσι ο άλλος θα με πλησιάσει και έτσι δε θα χρειαστεί να ρισκάρω. Έκανα μια μικρή σχέση όταν ήμουν 17 χρ. με ένα παιδί που έμενε μακριά και με τον οποίον ήμουν ερωτευμένη αλλά λόγω απόστασης δε θα μπορούσε να κρατήσει. Επομένως, άρχισα να σκέφτομαι πως δε θα καταφέρω να κάνω σχέση και πως στην τελική θα καταλήξω μόνη μου ή θα κάνω κάτι σεξουαλικό με τους αδερφούς μου ή με τον πατέρα μου. Η ιδέα αυτή με τρομοκρατούσε και προσπαθούσα να την διώξω κάνοντας ατέλειωτες συζητήσεις με τον ευατό μου. Έτσι σιγά σιγά άρχιζα να αποφεύγω να βρίσκομαι με τους αδερφούς μου και τον πατέρα μου και όταν βρισκόμουν βίωνα αφόρητο άγχος με τις ιδεοληψίες να με τσακίζουν και να θεωρώ πως αρχίζω να τρελαίνομαι.. Οι σκέψεις αυτές άρχιζαν να επεκτείνονται σε όποιον άνδρα συναντούσα και έπειτα σε γυναίκες. Έδινα πανελλήνιες και όλο αυτό με είχε τσακίσει και με είχε απομακρύνει από τους φίλους μου. Δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ στα πράγματα που ήθελα να κάνω, διάβαζα με το ζόρι και όταν ήμουν με τους φίλους μου προσπαθούσα να διώξω τις σεξουαλικές σκέψεις που μου έρχονταν γι΄αυτούς. Επίσης, είχα μια φοβία με τον Σατανά η οποία διογκώθηκε με αποτέλεσμα να φοβάμαι μήπως είναι κάτι μπροστά μου ή πίσω μου την ώρα που διαβάζω. Επίσης, φοβόμουν πως ο Θεός θα με τιμωρήσει για τις σκέψεις μου και έτσι ήταν ένας φαύλος κύκλος που δεν μπορούσε να σταματήσει...
Μπήκα στη σχολή και όλα αυτά συνεχίζονταν... Πίστευα πως θα σταματούσαν αλλά αυτό δε γινόταν. Ακολούθησαν τα ψυχοσωματικά και δεν μπορούσε να με χαλαρώσει τίποτα παρά μόνο ο ύπνος. Δεν είχα μιλήσει σε κανέναν γιατί πίστευα ότι θα με περνούσαν για τρελή και έτσι συνέχιζα. Όλο αυτό φαινόταν ατελείωτο... Πέρυσι έκανα μια σχέση η οποία δεν μπορούσε να καταλάβει για ποιο λόγο είχα τόσο άγχος. Αξίζει να σημειωθεί πως ήμουν ντροπαλή και δυσκολευόμουν να μιλήσω μπροστά σε κόσμο και το επάγγελμα μου βασίζεται στο να επικοινωνώ με πολύ κόσμο. Κάποια στιγμή χώρισα και τότε άρχισαν οι ιδεοληψίες με τα μαχαίρια.. Όταν ένιωθα να με πονάνε τα πόδια μου έκανα τη σκέψη πως θα πάρω το μαχαίρι και θα το καρφώσω στο πόδι μου ή σε κάποιον άλλον. Η φοβία μου επιδεινώθηκε και σκεφτόμουν ένα σωρό εξωπραγματικά. Άρχισα να μιλάω γι αυτό στη μητέρα της κολλητής μου(επειδή είχε περάσει κάτι αντίστοιχο και το ξεπέρασε) και έτσι άρχιζε να μου φεύγει ένα μεγάλο βάρος, έπειτα πήγα σε έναν παπά και του εξήγησα την κατάσταση. Μου απάντησε γελώντας( γιατί ήξερε πως πρόκειται για ανούσιες σκέψεις) λέγοντας μου πως αρχικά πρέπει να κόψω τις αιτίες όπως είναι τα θρίλερ και το να διαβάζω για μεταφυσικά για να μην επιδεινώσω την φοβία μου. Επίσης, μου είπε πως θα χρειαστεί πολύ χρόνος γιατί οι εμμονές δεν φεύγουν εύκολα.
Πέρασα από πολλές φάσεις και περνάω.. Είχα αρχίσει να φοβάμαι πως θα πηδήξω κάτω από το μπαλκόνι ή ότι θα γίνω μανιοκαταθλιπτική ή ψυχωσική. Επίσης, άρχισα να έχω αμφιβολίες γι΄αυτά που γράφω, να έχω αμφιβολίες για τις λέξεις, τις γλώσσες γενικά, την ώρα κτλ. Ήταν εφιαλτικό το πως το ζούσα γιατί φοβόμουν πως στο τέλος θα κάνω κανένα παραλήρημα και τότε δεν θα με σώζει τίποτα.
Με βοήθησε πολύ ο ομοιοπαθητικός μου αν και απευθύνθηκα σε εκείνον για άλλο θέμα υγείας μου.. Όσο για τα τικ, με βοήθησε πολύ η γυμναστική καθώς και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα.
Γενικότερα μιλώντας... Απευθυνθείτε σε κάποιον ψυχολόγο όσο πιο σύντομα, μιλήστε στους φίλους σας και την οικογένεια σας γι΄αυτό που περνάτε και ξεκινήστε να γράφετε ημερολόγιο!!! Δεν ξέρετε πόσο θα σας βοηθήσουν όλα αυτά.
Αν και υποφέρω ακόμη να πω την αλήθεια μου, ευελπιστώ πως θα μπορέσω να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου και να χαμογελώ και πάλι.
Αν κάποιος το έχει ξεπεράσει εντελώς καλό θα ήταν να μας αναφέρει την προσωπική του εμπειρία και τι τον βοήθησε έτσι ώστε να έχουμε και εμείς υπόλοιποι κάτι παραπάνω στο μυαλό μας για το τι μπορεί να μας βοηθήσει..
Φιλιά σε όλους