Θαμπς οποιος ειναι ψυχωτικος και πινει 4 φραπεδες τη μερα με δυο κουταλιες καφε ο καθενας (δοση νταιναμαιτ)
και μενει αυπνος ολη την νυχτα, πηγαινοντας για υπνο 8 το πρωι αφου εχει φαει πρωτα δυο λουκανικοπιτες!.. χαχαχα
Printable View
Θαμπς οποιος ειναι ψυχωτικος και πινει 4 φραπεδες τη μερα με δυο κουταλιες καφε ο καθενας (δοση νταιναμαιτ)
και μενει αυπνος ολη την νυχτα, πηγαινοντας για υπνο 8 το πρωι αφου εχει φαει πρωτα δυο λουκανικοπιτες!.. χαχαχα
Ετσι μου ρχετε να παω να φτυαρισω την παραλια, να βγουν οι ενδορφινες να δρασουν κατασταλτικα στον σουπερ ντουπερ οργανισμο μαυ!.
Αναπολω τις ιστοριες που λεγαν οι παλιοι, που δουλευαν ολη μερα στα χωραφια και διναν μακο στα μωρα να κοιμουνται ολη μερα.
Θελω και γω λιγο μακο ρε φουστη μου, μπας και με πιασουν οι νταγκλες.
Οχι παιδια προς θεου, δεν τρολλαρω, της αυπνιας ο πονος ειναι αυτος.
Το ξερω, πρεπει να ελλατωσω τον καφε. και να αρχισω να παιρνω πους απς... χαχα
σακη κ εγω ετσι ειμαι με την διαφορα οτι δεν πινω ποτε 4ο καφε
Aσε Δημητρη και γω το πολυ μεχρι 3... επεσα κατα τις 12 για υπνο.. αλλα μπα τιποτα...τωρα τον εκανα τον 4 αφου πηρα την αποφαση οτι δεν θα κοιμηθω... το χω ξανακανει.. θα κοιμηθω μαλλον το πρωι 8 με 1 το μεσημερι.. κατι ειναι και αυτο απο το τιποτα...
Tελικα επρεπε να πρωταγωνιστησω στην ταινια του Τζαρμους, καφες και τσιγαρα!.
Kαλό είναι να αλλάξεις τις συνήθειές σου.Ο λιγοστός ύπνος κάνει κακό στη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου γενικότερα και τόσοι καφέδες μόνο υπερένταση και άγχος θα σου φέρουν.Πως την παλεύεις,βαμπίρ έγινες!!!
Oχι καμια σχεση.Αμα σου πω οτι οι καφεδες που πινω μου τονωνουν τα νευρα.Βεβαια πινω σε μεγαλες δοσεις για να την ''ακουω'' και το μονο αρνητικο ειναι μπορει μερικες φορες να ξεφυγω και να πιω καφε σε ακανονιστα ωραρια, οπως χθες για παραδειγμα!.
Κατα τ αλλα μια χαρα!.
πρέπει.......
Ετσι εκανα κι εγω παλιοτερα που δεν ημουν καλα.Δεν κοιμομουνα ολο το βραδυ και κοιμομουνα τη μερα.Με τη διαφορα οτι δεν επινα καφε.Σακη τα φαρμακα σου τα παιρνεις?
Κι αυτα τα φαρμακα θελουν χρονο να δρασουν.Αντε να βγει τιποτα καινουργιο να μην παχαινουμε και να μην ειμαστε σαν ζομπυ.
Το να σου δωσω συμβουλη του τυπου μην κανεις αυτο μην κανεις εκεινο ειναι δωρο αδωρο.Πρεπει απλα να παιρνεις τα φαρμακα σου και να προσπαθεις να περνας καλα με οτι σε ευχαριστει.Ολοι εχουμε ανεργια και εχουμε παχυνει και εχουμε αλλα τοσα προβληματα απο την ψυχωση αλλα προσπαθουμε.Τουλαχιζτον εγω προσπαθω γιατι αλλαξα γιατρο και ειναι πιο εμπειρος και τον εμπιστευομαι πιο πολυ και γιαυτο και καλυτερεψα.Και με τα φαρμακα βεβαιως.
Γεια σου Μιχαλη καιρο ειχαμε να σε δουμε, χαιρομαι που εισαι καλα.
Ναι τα παιρνω τα φαρμκα κανονικα, απλως με τον καφε εχω την αισθηση πως ειμαι πιο ξυπνιος και στροφαρω καλυτερα.
Απλως τωρα αυτο το διαστημα, δεν κανω κατι,ωστε να εχω σωματικη κουραση να κοιμηθω πιο ανετα.
Λεω να ξεκινησω περπατημα απο δω και περα, να μπω σ ενα φυσιολογικο προγραμμα να μαι και πιο χαλαρος. Θα δουμε.
Παραβιαση ορων χρησης
σακη γιατι πινεις τοσους καφεδες ; εχεις υποταση απο τα φαρμακα ;
εγω οταν ειχα υποταση επινα πολλους καφεδες αλλα εγινα χειροτερα.
αλλαξα φαρμακο και εχω λιγοτερη υποταση και τωρα ειμαι μια χαρα και εκοψα τους καφεδες.
οι καφεδες απο μονοι τους μπορει να σε διεγειρουν και να εχεις ψευδαισθησεις για αυτο προσεχε.
εγω κανω βαρακια για γυμναστικη και αυτο τονωνει το σωμα και ειναι σχετικα ευκολο.
αντι για καφεδες κανε βαρακια, θα δεις ειναι καλυτερο και σφιγγεις κιολας.
και γω πινω πολλους καφεδες γιατι με τα φαρμακα ζαλιζομαι και εχω σκοτοδεινες
Γεια σου Μαους.
Ρισπερνταλ παιρνω, και με τραβαει να πιω καφε, ισως γιατι παιρνω μεγαλη δοση πλεον.
Για 12 χρονια επαιρνα μονο 2 μγ ρισπερνταλ, και τον ειχα κομμενο τον καφε, οντως γιατι με πειραζε και ειχα ψευδαισθησεις.
Σηψη και εγω πινω πλεον πολλους καφεδες, το μονο αρνητικο ειναι οτι μπορει να πιω τον τελευταιο ακαταλληλη ωρα και να χαλασει ο υπνος μου. Τουλαχιστον πρεπει να περιορισω τον καφε, να πιω τον τελευταιο σε απογευματινη ωρα.
@σάκη μια άσχετη ερώτηση γιατί έχω απορία και είναι κάτι που με αγχώνει.Όπως κατάλαβα απο το τελευταίο σου μηνυμα υποτροπίασες μετά από 12 χρόνια.Τι έφταιγε;;Έκανες το γνωστό λάθος να σταματήσεις απότομα τα φάρμακα ή ήταν μια περίοδος με μπόλικο στρες και καθώς έπαιρνες μικρή δόση πυροδότησε ξανά τα συμπτώματα;;Έχω απορία αν βρει κάποιος τη δόση συντήρησης που δεν υποτροπιάζει αν παρόλα αυτά και αφού παίρνει υπεύθυνα τα φάρμακά του μπορεί να ξανα υποτροπιάσει!!Δεν θα ήθελα να το ξαναπάθω στη ζωή μου αλλά έχω την αίσθηση ότι μια ζωή θα ακροβατώ σε ένα σχοινί.
Γεια σου σειριε.
Κοιτα η δοση καταρχην ηταν πολυ μικρη, παρ ολα αυτα δουλευα ημουν κοινωνικος και γενικα ευκολα η δυσκολα την παλευα. Ειχα υποτροπες μεσα σ αυτο το διαστημα αλλα δεν εκδηλωσα ψυχωτικο επεισοδιο.
Η αρχη της κατω βολτας μετα απο 12 χρονια, ηταν οτι ασχοληθηκα σε υπερβολικο βαθμο με θεωριες συνομωσιας πνευματικες αφυπνισεις και διαφορα παραψυχολογικα φαινομενα. Ισως να ηταν η αφορμη ολο αυτο, ακομη δεν το εχω ξεκαθαρισει. Αλλα δυο χρονια ασχολιας μ αυτα ηταν αρκετα να χασω την αισθηση της πραγματηκοτητας, και να πυροδοτησει ξανα ψυχωτικο επεισοδιο.
Χμμμμμ δηλ έπαιρνες κανονικά τα φάρμακα σου!!Με ανησύχησες λίγο τώρα χαχα.Φυσικά παίζει και ο τρόπος ζωής,οι πιέσεις που δέχεσαι στην καθημερινότητα.Κάπου διάβασα ότι και το να κάνεις οικογένεια είναι ένας παράγοντας που μπορεί να πυροδοτήσει τα ψυχωτικά συμπτώματα.Ίσως γιατί έχεις μεγαλύτερες ευθύνες κ αγχη,δεν προσδιόριζε την αιτία.Γάμησέ τα!!!
Ρε συ ειναι πολλα, απο που να το πιασεις. Και παλι πιστευω με 2 μγ ελαχιστη δοση, τοσα πολλα χρονια, ηρωας ημουν κανονικα! χαχα..
θελω να στειλω μια μεγαλη αγκαλια σε οσα μελη αντιμετωπιζουν προβλημα ψυχωσης.. οσο για τους καφεδες.. πειραζουν στα νευρα.. καλυτερη ειναι η γυμναστικουλα.. ο χορος.. γενικα οτι χαλαρωνει και ξυπναει τις ενδορφινες.. να στε οσο πιο καλα γινεται ευχομαι..
@λιλι ευχαριστουμε!
@σακη τωρα ποσο ρισπενρταλ παιρνεις; χαπια η ενεσιμο;
εγω επαιρνα και τα δυο και ειχε φτασει η δοση 10 μγ..
ρε γαμωτο παιρνω εξι χρονια φαρμακα και καμια σταθεροτητα..
ολο κατι γινεται και τα αλλαζω
@ολοι, μπαι δε γουει ποσο χρονων ειστε και ποτε σας εκδηλωθηκαν τα πρωτα συμπτωματα;
εμενα στα 16 τωρα ειμαι 23
Θενκς λιλιουμ!!!.
Τωρα παιρνω 8 μγ ρισπερνταλ και 8 μγ ακινετον σε δυο δοσεις μιση το πρωι και αλλη μιση το βραδυ.
Ειμαι 34 και απο τα 19 εχω ψυχωση. Εκλεισα αισιως 15 χρονια φτου φτου να τα εκατοστησω χαχα...
Σηψη εχω διαβασει πολλα απο τα μυνηματα σου κατα καιρους και καταλαβαινω την δυσαρεσκεια σου με τα φαρμακα.
Ευχομαι να βρεις εναν καλο γιατρο να σου ρυθμισει την καταλληλη δοσολογια, ας ειναι και κοκτειλ, να βρεις μια σταθεροτητα που να ειναι ικανοποιητικη να μπορεις να εισαι λειτουργικη στην καθημερινοτητα σου!.
Αφιερωμενο σε ολους μας εδω μεσα...
https://www.youtube.com/watch?v=RVmG_d3HKBA
σας περναω.. 20 χρονια με φαρμακα... (ακομα ζω).
2mg Risperdal ειναι οντως πολυ χαμηλη δοση για Risperdal. Τοση δινουν για αγχος κλπ.
Εγω μεχρι 3mg ειμαι καλα.
Παντως εγω επαιρνα μεγαλη δοση απο Risperdal Quicklet αλλα το αλλαξα στο παλιο γιατι εκανε φοβερη υποταση.
Και εγω επινα καφεδες, που ειναι αντιφατικο μιας και αυξανουν την ντοπαμινη οποτε ποιος ο λογος να παιρνω τοσο μεγαλη δοση φαρμακου..
Καλυτερα να ελαττωσεις λιγο τη δοση παρα να αυξανεις και αδρεναλινη κλπ. απο τους καφεδες.
@μαους 3μγ ειναι λιγα χαιρομαι που σε πιανουν
κουικλετ επαιρνα και γω τον πρωτο χρονο που πηρα φαρμακα.. με διελυε
επεφτα ξερη μεα απο λιγο
@σακη σ'ευχαριστω τωρα με το λεπονεξ ειμαι καλυτερα και εχασα και 10 κιλα αλλα ακομη εχω φωνες
το παραξενο οτι με το κουικλετ επρεπε να παιρνω μεγαλη δοση φαρμακου και ειχα πολυ υποταση.
σερνομουνα κυριολεκτικα, επινα 6 καφεδες την ημερα.
ευτυχως ομως θυμομουνα και το παλιο που ημουν καλα και επεμενα να το αλλαξω στο παλιο και καλο.
τωρα παιρνω τη μιση δοση απο αυτη που επαιρνα με το κουικλετ και ειμαι καλα, ουτε υποταση ουτε τιποτα.
βεβαια το κουικλετ μου φαινονταν λιγο πιο "ελαφρυ" στη φυση του και ειχα καλυτερη συνειδητοτητα αλλα εν τελει με το παλιο ειμαι καλυτερα.
εχεις δοκιμασει το παλιο - σκετο Risperdal αν σε πιανει ; Ειναι δυναμιτης χεχε..
Εγώ είμαι 28 χρονών.Στα 21 πήγα για πρώτη φορά σε ψυχίατρο αν κ τα συμπτώματα κατάθλιψης τα είχα και παλιότερα.Αρχικά νομίζω πως είχα κατάθλιψη,από τα φάρμακα που μου χορηγούσε ο πρώτος γιατρός αυτό συμπέρανα δεν μου είχε πει.Μέσα σε 2 μήνες ήμουν σε θέση να επιστρέψω στη σχολή.Μετά όμως από 6 μήνες τα σταμάτησα γιατί θεωρούσα πως είμαι καλά κ μέσα στο επόμενο εξάμηνο έπαθα την πρώτη μου υποτροπή.
Μετά εντόπισα τα πρώτα μου ψυχωσικά συμπτώματα.Νόμιζα πχ πως όλοι οι καθηγητές στο ΤΕΙ είναι εναντίον μου.Αλλά είχα εναισθησία πως η σκέψη μου ήταν παράλογη.Τότε μου έδωσε ο γιατρός μου Risperdal νομίζω απλό ήταν των 3mg καθώς και ladose 20mg και Τegretol 400mg που ήταν αντιεπιληπτικό.Η διάγνωση ήταν συναισθηματική ψύχωση.Τα έπαιρνα για 4 χρόνια.Είχα πάει σε έναν γιατρό του OAEE για να μου τα γράφει για να μη πληρώνω,ο άλλος γιατρός ήταν ιδιωτικός.Παρόλο που μίλησαν μεταξύ τους οι 2 γιατροί αυτός ο πανίβλακας δεν συμφωνούσε με τη διάγνωση του 1ου και με παρότρυνε να τα ελαττώσουμε,άλλο που δεν ήθελα εγώ.Ετσι και αφού δεν τα έπαιρνα και πολύ σωστά υποτροπίασα στο 1ο άγχος της εξεταστικής το καλοκαίρι του 2012.Τώρα είμαι 2 χρόνια σε καινούρια θεραπεία μετά από ένα γεμάτο ψυχωσικό επεισόδιο και λαμβάνω 6 mg Invega και 400mg Isofredil.Aρχικά έπαιρνα 12mg και 600mg αντίστοιχα.Ακόμα νιώθω αδύναμος με αυτοπεποίθηση υπό του μηδενός και κουράζομαι εύκολα αλλά γενικά κάνω πράγματα και έχω κάποια ενδιαφέροντα και είμαι σε ικανοποιητικό σημείο.
http://ilovefunnycatpicturesalot.com...013/10/381.jpg
οσο πιο θετικα vibes...
@Eσωτερική_σήψη κατάφερες να σπουδάσεις και να πάρεις πτυχίο νομίζω,αν δεν κάνω λάθος.Πως ήταν η ζωή σου στο λύκειο από άποψη στιγματισμού.Είχες οξύ ψυχωσικό επεισόδιο εκείνη την περίοδο;;Μπράβο πάντως που το πάλεψες με τις σπουδές..!!Εγώ την έχω παρατήσει τη σχολή.Σπούδαζα ΑΤΕΙ Μηχανολογίας.Μου έχουν μείνει αρκετά μαθήματα καθώς κ κάποια εργαστήρια..!! :( :( Ήταν κάτι που δεν μου άρεσε πάντως ούτε με ευχαριστούσε αν εξαιρέσουμε 1-2 μαθήματα.
@σειριε ναι πηρα πτυχιο ψυχολογιας μετα απο εξι χρονια..
δυσκολευτηκα πολυ και ειχα 4 νοσηλειες αρκετου καιρου η καθε μια
στο λυκειο ειχα στα 15-16 το πρωτο μου ψυχωσικο.. ημουν χαλια δεν ειχα παρεες ολοι με δειχνανε και με κοροιδευανε και καμια κατανοηση απο τους καθηγητες..
μονο μια μου ειπε ελπιζω να λυθουν ολα τα προβληματα σου Ι..ειχα οπτικες ψευδαισθησεις στο λυκειο και καταθλιψη.. στην τριτη λυκειου επεισα τον εαυτο μου πως αμα φυγω απο ροδο θα γινω καλα και πηρα δυναμη και πηγα καλα στις πανελληνιες αλλα και μετα που αλλαξα πολη και πηρα και φαρμακα εγινα χειροτερα και το 2010 αρχισα να ακουω φωνες συν τα οπτικα και τα οσφρητικα και τις εναλλαγες στη διαθεση μου οπου και το 2010 νοσηλευτηκα πρωτη φορα
H ενασχόλησή σου με την ψυχολογία σε βοηθάει καθόλου;;
αντεχεις μεχρι το πρωϊ ; μαλλον ακομα νεος πρεπει να εισαι.. εκτος και αν σε διεγειρουν οι καφεδες.
παντως αυπνια και αυξηση της ορεξης ειναι ενα απο τα "καλα" που προκαλουν και τα φαρμακα..
για το συναισθηματικο κενο το εχω και εγω..
τι να κανεις , αμα παιρνεις αυτα τα φαρμακια και ζομποποιησε και δεν εχεις την εγρηγορση π.χ. να μιλησεις με μια κοπελα κλπ. και απλως επιβιωνεις.
ειναι και το στιγμα. σημερα παλι μια εφημεριδα η espresso λεει για εναν ψυχασθενη που σκοτωσε. λες και οι κανονικοι ανθρωποι δε σκοτωνουν στην ψυχρα χωρις να παιρνουν φαρμακα και ειναι το ιδιο ακριβως βιαιοι με τους ψυχασθενεις.
Thumbs ρε αλανια!.
Τo προβλημα με τα κωλοχαπα ειναι οτι σε κανουν, αβουλο, παθητικο και κατα συνεπεια καταθληπτικο.
Λησμονω τις στιγμες οταν πινω αλκοολ, που ειναι σαν να βγαινει εξω ο ξεχασμενος κρυμμενος εαυτος, ενεργητικος, ζωντανος γεματος αυτοπεποιθηση, αφοβος και τολμηρος.
Μακαρι να μην χρειαζοταν '' τεχνικα μεσα'' να αισθανθουμε καλα, σαν μας χτυπουσε ενα μαγικο ραβδακι, να ανεβαιναμε λεβελ και να παραμεναμε εκει στην κορυφη... χαχαχα..
Μπορεις λεει να το πετυχεις αυτο με γυμναστικη καλη διατροφη και αγιος ο θεος, ισως καποια μερα παρω αυτο τον δρομα who knows λολ!.
Δεν πιστεύω ότι τα ψυχοφάρμακα σε ζομποποιούν. Απ'την ασθένεια είναι όλη η αβουλία. Το να έχεις όρεξη και να μιλήσεις σε μία κοπέλα πιστεύω είναι θέμα χαρακτήρα και τη διάθεση μας σε μεγάλο βαθμό εμείς τη φτιάχνουμε... Εμένα δεν με ζομποποίησαν στο θέμα διαπροσωπικές σχέσεις πάντως, ίσα ίσα πιο εποικοινωνιακός έγινα.
K γω πάντως όταν έκοψα τα φάρμακα δεν είδα καμιά τρελή διαφορά.Όταν άρχισα να υποτροπιάζω τότε αισθανόμουν απόμακρος από όλα κ όλους και σαν ζομπι!!
ΜΕ ΚΑΙΕΙ Η ΨΥΧΩΣΗ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΙΕΙΙΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δημητρη μηπως πρεπει να αυξησεις την δοση του αντιψυχωτικου σε συνενοηση με τον γιατρο σου?
ειναι κριμα να βασανιζεσαι...
ημουνα μια χαρα κ κατι με θυμισε την ψυχωση μ.ειναι αητητο συναισθημα δεν εχει να κανει πολυ με φαρμακα κ γιατρους ψυχοθεραπιες η αυτοθεραπειες...