Originally Posted by
καθευτης
μυσπ το να διεκδικήσω την περιουσία μου μου το έλεγε και η ψυχοθεραπεύτρια μου... που στην ουσία δεν θέλει διεκδίκηση, απόφαση θέλει... το 2002 που πέθανε ο παππούς μου η μάνα μου κληρονόμησε τα σπίτια του, τα πούλησε και αγόρασε ένα στο όνομα μου, ένα στου αδερφού μου και ένα στο δικό της, για λόγους εφορίας βέβαια... μην φαντάζεστε πως την έπιασε μεγαλοψυχία, το ότι το σπίτι είναι τελείως στο όνομα μου το έμαθα πριν από 2 χρόνια περίπου όταν η μάνα μου ήθελε να το πουλήσει για να ξεχρεώσει... πράγμα που ευτυχώς δεν έγινε. το σπίτι που είναι στο όνομα της μάνας μου είναι μεζονέτα... το 2005 νομίζω πήρα δάνειο... έκλεισα την μεζονέτα, έριξα πάνω 2ο δωμάτιο, έφτιαξα μπάνιο και κουζίνα και το έκανα την γκαρσονιέρα στην οποία έμενα... στην μάνα μου πλήρωνα ποσοστό των κοινοχρήστων και το ρεύμα που είχα βάλει μετρητή... αρκετό καιρό πριν πάω στην δουλειά της και ενώ ακόμα πλήρωνα είχε αρχίσει το "πότε θα φύγεις από δω?" αλλά όταν πλέον αδυνατούσα και να πληρώσω έπιασε και τον πατέρα μου και τον άρχισε πως έχω πρόβλημα με το αλκοόλ, πρόβλημα που εγώ ποτέ στη ζωή μου δεν είχα... και πως είμαι ανίκανη να μένω μόνη μου και αυτός είναι και πως δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά κτλ κτλ... αναγκάστηκα να δώσω τα σκυλιά μου πραγμα που με τσάκισε, μιας και η μάνα μου έπεισε όσους με βοηθούσαν με αυτά να σταματήσουν... και τον πατέρα μου μέσα σε αυτούς... φιλοξενήθηκα λίγο από γνωστούς... έμεινα στο δρόμο... υποτροπίασα στην ηρωίνη... πήγα σε πρόγραμμα κλειστό.. ξανά στο δρόμο... ξανά στο πρόγραμμα... ξανά στο δρόμο και τώρα εδώ... γιατί τα λέω όλα αυτά δεν ξέρω... μάλλον έχω ανάγκη να "ξεμπουκώσω".
για να συνεχίσω στην ουσία, όταν η μάνα μου με έπρηζε να φύγω η ψυχοθεραπεύτρια μου μου έλεγε να φύγω και να πάρω το νοίκι από το σπίτι που είναι στο όνομα μου... εγώ τότε είχα πει πως είναι νομικά αδύνατον και δεν το έψαξα καθόλου, γιατί με κολλάει ηθικά... το ότι έκανε η μάνα μου την βλακεία να το γράψει στο όνομα μου, μου δίνει το δικαίωμα να το εκμεταλευτώ? ακόμα και τότε που η μητέρα μου έπαιρνε 4000 δεν μπόρεσα να το κάνω, τώρα η μάνα μου είναι σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, ή τουλάχιστον έτσι λέει, μιας και τίποτα απ' όσα λέει δεν μπορώ να πιστέψω... σχεδόν τα πάντα μετά από κάποιο καιρό ανακαλύπτω πως είναι ψέματα... καθόλου δεν την γνωρίζω... ίσως όλα αυτά να είναι δικαιολογίες και απλά να φοβάμαι να της εναντιωθώ... ίσως να φοβάμαι και να πάρω την ευθύνη της ζωής μου... μάλλον πρέπει πρώτα να σταθώ στα πόδια μου για να το κάνω αυτό... πως θα το κάνω όμως αυτό εδώ μέσα? νιώθω συνέχεια να βουλιάζω σε ένα βούρκο χωρίς πάτο...
πριν λίγους μήνες κατάφερα να απειλήσω την μάνα μου που ακόμα κάθομαι και με χτυπάει πως αν το ξανακάνει θα πάρω το νοίκι και θα φύγω... κι αυτό δεν θα κατάφερνα να το πω αν δεν μου έλεγε ο αδερφός μου πως το είπε κι αυτός για να σταματήσει να τον απειλεί πως θα τον πετάξει στον δρόμο...
η μάνα μου δεν έχει μετανιώσει τίποτα παραπάνω από το ότι μας έγραψε τα σπίτια.. αφού την απείλησε ο αδερφός μου και έμαθε πως κι εγώ το ξέρω άρχισε να λέει πως η πρώην φίλη της της έλεγε να μην το κάνει και πως δεν την άκουγε και να τα τώρα, πράγμα το οποίο δεν πιστεύω πως της το έχει πει γιατί αυτή έχει γράψει τα πάντα στα παιδιά της και δεν το έχει μετανιώσει, απλά η μάνα μου δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη γνώμη της... και πως το ότι έχουμε τα σπίτια εμείς έχει χαλάσει την οικογενειακή ισορροπία. βέβαια να πω πως η μάνα μου χρωστάει πλέον τρελά λεφτά στο δημόσιο και σε τράπεζες και είναι σε διαδικασίες να της πάρουνε το σπίτι που μένουμε, δηλαδή αν είχε στο όνομα της τα δικά μας σίγουρα θα είχε χάσει το ένα αν όχι και τα δύο... αλλά το ότι είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση οικονομικά... ακόμα κι αν αυτή η ίδια ευθύνεται για την κατάσταση αυτή εμένα με δυσκολεύει ακόμα περισσότερο... όλα αυτά όμως μου φαίνονται σαν όνειρα... μιας και ακόμα δεν είμαι σε θέση να κάνω τίποτα... λογια λόγια λόγια... έχω χάσει την μισή μου ζωή και φοβάμαι μην χάσω και την άλλη μισή...
είναι τόση η οργή που έχω για την μάνα μου και τόση η θλίψη... όσο καιρό δεν έμενα μαζί της μπορεί να μην ένιωθα τίποτα θετικό αλά δεν ένιωθα και την οργή που νιώθω... ίσως είναι που δεν μπορούσε η αδικία να με φτάσει και να με πνίξει... φοβάμαι τώρα όμως μην την αδικήσω εγώ λόγω των άσχημων συναισθημάτων μου