Καλημέρα παιδιά είμαι νέος στο forum και αποφάσισα να γραφτώ μιας και είχα διαβάσει μερικά θέματα και είδα ότι βοηθάνε αρκετοί και βρίσκετε λύση στα προβλήματα.
Έχω ένα πρόβλημα με τη σχολή που φοιτώ (βασικά ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα μαθήματα) η οποία είναι δύσκολη αρκετά και η ειδικότητα αυτή δεν με ενδιαφέρει τόσο (δε μπορώ να πω ότι με αφήνει αδιάφορο ούτε ότι μου αρέσει τρελά κάπου ενδιάμεσα βρίσκομαι).Η σχολή είναι το ΤΕΙ Κρήτης ειδικότητας Μηχανικών Πληροφορικής που για όποιον δεν γνωρίζει βγήκε νομοθεσία να αλλάξουν όνομα τα ΤΕΙ πληροφορικής της χώρας (δεν ξέρω αν είναι όλα έτσι αλλά σίγουρα τα πιο πολλά) από "προηγούμενο όνομα" σε Μηχανικών Πληροφορικής άρα άλλαξε και το πρόγραμμα σπουδών με αυτόν τον τρόπο.Τέλος πάντων για να μην πολυλογώ έχω ακούσει από πολλούς ότι είναι δύσκολη σχολή και αν δεν είσαι τρελαμένος με την πληροφορική δεν τελειώνεις εύκολα.Εμένα αυτό που με αγχώνει είναι το εξής:Το πρόγραμμα σπουδών είναι απαιτητικό για να φανταστείτε από το Ε' εξάμηνο τα υποχρεωτικά μαθήματα είναι 11 (!!!!!) χωρίς τα επιλογής.Επειδή εγώ δεν ήμουν πολύ του διαβάσματος ούτε είμαι δεν νομίζω να τελειώσω από εκεί.Επίσης να σημειωθεί ότι είμαι 18 χρονών (μπαίνω στα 19 τον επόμενο μήνα) και έδωσα 1 φορά πανελλήνιες κανονικά και δεύτερη φορά με το 10% (ΕΠΑΛ τελείωσα).Τη πρώτη φορά δεν πέρασα στη σχολή που ήθελα (ήθελα πληροφορική στο ΤΕΙ Κρήτης) αλλά σε ένα άλλο ΤΕΙ Οικονομικών μακριά από τον τόπο κατοικίας μου και δε μπορούσα να παρακολουθήσω τα μαθήματα λόγω οικονομικών προβλημάτων.Έτσι αποφάσισα να πάω σε ένα ΙΕΚ (δημόσιο) και μιας και ήμουν από ΕΠΑΛ θα διάλεγα την ίδια ειδικότητα που διάλεξα στο Λύκειο και θα έκανα 1 χρόνο αντί 2 και ταυτόχρονα θα χρησιμοποιούσα το 10%.Μα έτσι δεν έγινε το ΙΕΚ το παράτησα την πρώτη μέρα επειδή δε μου άρεσε το κλίμα εκεί (έκατσα για ένα μάθημα αλλά μετά απελπίστηκα και έφυγα).Το δίλημμα μου είναι το εξής:Να παρατήσω το ΤΕΙ για να πάω στο ΙΕΚ ξανά (αλλά με απόφαση να παρακολουθήσω τα μαθήματα) ή να συνεχίσω στο ΤΕΙ και ότι έγινε έγινε;Να σημειωθεί ότι μου άρεσε η πληροφορική και στο Λύκειο αυτή ακολούθησα.(Στην αρχή πήγα εκεί έτσι στην τύχη δεν ήξερα τι ήθελα αλλά μου άρεσε ως ένα σημείο αν και μόνο στην τρίτη λυκείου διάβαζα για να δώσω πανελλήνιες)
Περιμένω γνώμες για το τι να κάνω (όλες οι γνώμες δεκτές είναι και μιλήστε ελεύθερα μην ντραπεί κανείς να πει είσαι τρελός δε ξέρεις τι σου γίνεται ξέρω 'γω θα το δεχτώ) και συγγνώμη για όλο αυτό το κατεβατό