Καλωσόρισμα! Καινούριο μέλος!
Γεια σε όλους και όλες!
Επιτέλους κατάφερα να εγγραφώ στο φόρουμ και είμαι ενθουσιασμένη με αυτό που συμβαίνει εδώ πέρα!
Επιτέλους ένα μέρος να μοιράζεις τις σκέψεις σου με ανθρώπους που μπορούν να σε καταλάβουν!
Γράφτηκα στο φόρουμ προκειμένου να συζητήσω μαζί σας το πρόβλημα που με ταλανίζει εδώ και ενάμισι χρόνο! Αρχικά, όμως, θέλω να σας πω ένα χαρούμενο "Γεια":D!
Αυτό που με προβληματίζει εδώ και τόσο καιρό είναι η διαταραχή πανικού με όλα τα συνοδευτικά της (αγοροφοβία κυρίως και που και που πτώση διάθεσης). Δεν με απασχολούν τα συμπτώματα αυτά καθαυτά όσο οι σκέψεις που τα συνοδεύουν. Σκέψεις του τύπου θα τρελαθώ, θα λιποθυμήσω, θα πεθάνω. Είναι τόσο ενοχλητικές και με εμποδίζουν να κάνω πολλά πράγματα (μέχρι και το πιο απλό: να βγω μια βόλτα έξω)! Ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία εδώ και μήνες και προσπαθώ να λύσω το πρόβλημα. Έχω σημειώσει μια τάδε πρόοδο, αλλά αυτό το άγχος (το ότι κάτι θα πάθω) συνεχίζει να με ακολουθεί πάντα και παντού! Με νευριάζει που νιώθω μόνη. Οι φίλοι και οι γνωστοί δεν μπορούν να με καταλάβουν , γιατί απλά δεν έχουν νιώσει αυτό που νιώθω εγώ. Όλοι μου δίνουν πάνω κάτω την κλασική απάντηση : "μην αγχώνεσαι" ή "όλα μέσα στο μυαλό σου είναι". Ναι το ξέρω ότι είναι μέσα στο μυαλό μου όλα. Αυτό δεν ξέρω είναι Πώς να απαλλαγώ από αυτές τις σκέψεις!
Το κύριο κίνητρό μου δεν απλά να βρω συμβουλές. Θέλω επιτέλους να μιλήσω με άτομα που νιώθουν το ίδιο ή ξέρουν πώς αισθάνομαι επειδή αντιμετώπισαν το συγκεκριμένο πρόβλημα στο παρελθόν. Θέλω να μιλήσω με αυτά τα άτομα και να μοιραστούμε αυτά που νιώθουμε (έστω και μέσω μιας απρόσωπης οθόνης υπολογιστή)! Δεν αντέχω άλλο να νιώθω τόσο μόνη.