ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ?ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΓΙΑ ΑΓΧΩΔΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΤΛ ΟΧΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!
Printable View
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!!ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΟ?ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΓΙΑ ΑΓΧΩΔΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΤΛ ΟΧΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ!
Μόλις είδα τον τίτλο κάτι μου θύμιζε.
Βέβαια γεννόσημο του cipralex.
Πολύ καλό και για την αγχώδη διαταραχή αλλά η γιατρός μου μου το έκοψε γιατί μου έκανε ένταση θυμό νεύρα κτλ
Με άλλαξε σε gabiton με buspar αλλά ακόμα περιμένω δεν έχω κλείσει μήνα ακόμα στη νέα αγωγή...
Πολύ καλό.
Για κοινωνική φοβία, κοινωνική απόσυρση, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού όλα τα κάνει το άτιμο...
Απλά πρόσεχε το σε περίπτωση που σου φέρει πολλά νεύρα
πρωτη μερα ειναι αντε να δουμε!πιο πολυ νομιζω οτι εχω στομαχικες διαταραχες αλλα μπορει να ειναι και συμπτωση!!θα δουμε τις επομενες μερες!!!
Καλά μη δινεις σημασία.
Εγώ την πρώτη φορά που τα πήρα είχα τρελές αναγούλες τρόμαξα και δεν ξαναπήρα.
Όταν το πήρα απόφαση να τα ξεκινήσω στο πρώτο χάπι ήμουν λες και πήρα 15 ζάναξ.
Μια βδομάδα αναγούλες και μετά ΤΙΠΟΤΑ.
Οπότε αν έχεις και καμία παρενεργιούλα μην αγχωθείς.
Είναι από τα πιο καλά αγχολυτικά.
Μακάρι να μπορούσα ακόμα να το παίρνω.
Το μαγικό χάπι που τα κάνει όλα
μου εφτιαξες τη διαθεση ακομα περισσοτερο αδερφουλη!!μακαρι να πανε ολα καλα και να απαλλαγουμε απο αυτο τον διαολο!
Ότι θα σε πιάσει θα σε πιάσει αφού είσαι σοφτ περίπτωση και εσύ.
Εγώ είχα και κατάθλιψη και κρίσεις πανικού και σωματοποιημένο άγχος.
Απλά μη βασιστείς σε αυτό και μετά αράξεις.
Και βέβαια πολλοί το παίρνουν σε όλη τους τη ζωή αλλά καλύτερα μόλις σταθείς στα πόδια σου ξεκίνα να μιλάς και με ψυχολόγο.
Πιθανόν να αισθανθείς σε κάποιο διάστημα πολύ δυνατός και ανεξήγητα να θελήσεις να το κόψεις.
ΜΗΝ
Θα περάσεις ίσως από αυτή τη φάση και αρκετές φορές.
Πιο πολύ σε κατάθλιψη γίνεται αυτό.
Εγώ πολλές φορές όσο καλυτέρευα για κάποιο λόγο ήθελα να το κόψω.
Μεγάλη παγίδα.
Μόνο όταν δουλέψεις αρκετά με τον εαυτό σου και με ψυχολόγο θα το διακόψεις.
Εγώ δυστυχώς μην έχοντας χρόνο-χρήματα και πρόσβαση σε ψυχολόγο την παλεύω με ψυχίατρο καθώς αυτός είναι ΕΟΠΥΥ.
Γεια σας παιδιά καινούργιος στο φόρουμ , συγγνώμη που ξεθαβω το τοπικ ,
Για την γενικευμένη αγχώδεις διαταραχή σε πόσο καιρό είδατε διαφορά με το Enlift ?
Είμαι στην πέμπτη μέρα .
Μου έχει αυξηθεί αρκετά το άγχος και η ανησυχία
Είναι η πρώτη φορά που παίρνω αντικαταθλιπτικά στην ζωή μου .
Το άγχος και η αϋπνία δεν παλεύονται άλλο γι'αυτό και ξεκίνησα αγωγή,
Ευχαριστώ πολύ
Καλησπέρα, παίρνω Elift, είμαι στην 68η μέρα, για ΓΑΔ, τις πρώτες μέρες θα πρέπει να περιμένεις αντίδραση από το φάρμακο, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, δυστυχώς συμβαίνει αν και σε καθένα σε διαφορετική ένταση, μετά τις 20-30 μέρες φεύγουν αυτά και αρχίζεις να βλέπεις βελτίωση, για το άγχος μπορεί να χρειαστεί και 40 μέρες και παραπάνω, θα πρέπει να συμβουλεύεσαι το γιατρό σου για την πορεία του φάρμακου και τις τυχόν παρενέργειες. Υπομονή για ένα χρονικό διάστημα και θετική σκέψη, γιατί το άγχος ανατροφοδοτεί τη κατάσταση.
Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο.
Εσύ Χρήστο σε τι κατάσταση είσαι τώρα ;.
Σε έχουν βοηθήσει;
Είχες και εσύ θέμα με την αϋπνία όταν τα ξεκινήσες; .
Εγώ το παίρνω μαζί με tranxene και κοιμάμαι .
Ευχαριστώ πολύ.
Ανεπιθυμητη ενεργεια τι λετε και παρενεργειουλα εδω μεσα και θελετε να γινεται και καλα, τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα.
Φαρμακακια και το αγιο πνευμα.
Φίλε μου δεν σε καταλαβαίνω;
Καλημέρα Χρήστο, λοιπόν 1) Έχει μειωθεί το άγχος αρκετά, λογικά το ίδιο θα γίνει και σε σένα, 2) Αυτή είναι και η βοήθεια που μου έχει προσφέρει. 3) Έμενα μου προκάλεσε το φάρμακο αϋπνία η όποια παραμένει σε ένα βαθμό, στους πιο πολλούς όμως βοήθα να κοιμηθούν καλύτερα (αυτό θα γίνει αφού σε πιάσει το φάρμακο). Υπομονή, για τους περισσότερους το πρώτο 20μερο είναι δύσκολο, τα αγχολυτικά μέχρι 1-1,5 μήνα χρήση κόβονται σχετικά εύκολα, σε αυτό το διάστημα θα σε έχει πιάσει λογικά το αντικαταθλιπτικό, οπότε δεν τα χρειάζεσαι άλλο.
Καλησπερα περνω και γω το ενλιφτ μαζι με βεσπαρ και τρανξενε ειμαι στον ενα μηνα και 5 μερες αλλα δν βλεπω βελτιωση ειδικα στο θολομα που νοιωθω στο μυαλο..νοιωθω σαν να εχω τρελαθει συνεχεια κ αυτο δμ φευγει..
Εστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile App
καλησπέρα Χρήστο
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση .
Εγώ είχα αϋπνία πριν τα αρχίσω. Κοιμόμουν 3 ώρες κάθε 2μερες .
Όταν μου έγραψε ο γιατρός την αγωγή έκανα την βλακεία και έπαιρνα για ένα μήνα μόνο τα τρανξεν , φοβόμουν να πάρω αντικαταθλιπτικά . κοιμόμουν 4 ώρες και ξυπναγα .
Τα ενλιφτ τα παίρνω μια εβδομάδα τώρα , εγώ δει μια βελτίωση στον ύπνο . κοιμάμαι 6-7 ώρες ,
Αλλά από το πρωί μέχρι το απόγευμα έχω απίστευτη υπερένταση και άγχος.
Μετά στρώνει αρκετά . χαλαρώνω είμαι πιο ήρεμος φεύγει αρκετά το άγχος.
Εσύ με τον ύπνο τώρα πως την παλεύεις;
Καλησπέρα Χρήστο, είναι καλό σημάδι ότι βελτιώθηκε ο ύπνος, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Εγώ είμαι μειοψηφία, στους πιο πολλούς βελτιώνει τον ύπνο, δεν έχω βρει λύση για μένα μέχρι τώρα.
Ειδα λιγο διαφορα στις κρισεις πανικου δν παθαινω τοσο συχνα αλλΑ κΑτα τ αλλα εχω ανχος φυλλΕστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile App
Οχι στο ανχος το εχω ακομα
Εστάλη από Redmi 4A στο E-Psychology.gr Mobile App
Καλησπέρα Χριστόφορε .
Με τον ύπνο πως τα πας;
Ίσως είναι νωρίς ακόμα .
Εμένα μου είπε θα κάνουμε θεραπεία 6 μήνες ..
Τώρα παίρνω 5mg enlift
Την άλλη εβδομάδα θα τα πάμε 10
Με τον υπνο δν τα παω καλα κοιμαμαι αργα και κανω ανησυχο υπνο..ξυπναω μεσα στο αγχος και κουρασμενος σαν να μν κοιμιθηκα νοιωθω..
Εστάλη από SM-A600FN στο E-Psychology.gr Mobile App
Γειά σας!Ξέρει κανείς που παίρνει το φάρμακο enlift εαν προκαλεί τριχοφυία?δεν το αναφέρει στις παρενέργειες.Το αντικαταθλιπτικό το παίρνει ο σύντροφός μου 40 μέρες και διαπίστωσε αυτό εδω και 2 μέρες!
Βοηθηθηκε κανενας απο αυτο το χαπι; το ξαναξεκινησα με τν συμβουλη γιατρου και με ειπε να τ κρατησω παραπανω απο 2 μηνες για να δω αποτελεσμα..επειδη τ ειχα σταματησει στους 2 μηνες γτ δν εβλεπα διαφορα..αλλα δν ξερω αν εκανα καλα που το ξαναπηρα λεω μηπως τζαμπα το περνω...
Πανω απο ποσους μηνες; τι παρενεργειες ειχες; πολυ θολομα στο μυαλο εγω και νευρα παρατηρησα περνω επισης και βεσπαρ 3 φορες την ημερα..
Για ανχος κ καταθλιψη και εμμονες ιδεες..20 mg enlift μου εδωσε..τωρα εισαι καλα το ξεπερασες; εγω 3 χρονια το παλευω εχω παρει απειρα χαπια δν βοηθησαν μετα το παλευα μονος παλι τπτ και τωρα ειπα παλι να παρω αγωγη και να τν κρατησω πολυ καιρο..εσυ τι εχεις;
...............
Εμενα μου ειχε πει αγχωδη διαταραχη.τα πήρα σχετικά μικρό διάστημα και με την συμβουλή του ειδικού τα διεκοψα επιτυχως στον ενάμιση χρόνο. Τώρα είμαι καλά δεν έχω τα συμπτώματα που ειχα φυσικά,είμαι λειτουργικη απλώς είναι και μερικά πράγματα που πρέπει να τα λύσουμε μόνοι μας.
Τα χάπια σου δίνουν μια ώθηση ώστε να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα σου. Δεν στα λυνουν.χρειάζεται προσπάθεια και από εσένα μαζί με την αγωγή σου.
Ναι το ξερω θελει προσωπικη προσπαθεια..τι συμπτωματα ειχες;
Και τι δεν είχα χριστοφορε.καταρχήν είχα φτάσει 39 κιλά.δεν ετρωγα,δεν κοιμούμουν,έκλαιγα κάθε μέρα,μόνο για τη δουλειά σηκωνομουν από το κρεβάτι και αυτό με το ζόρι γενικά τα έβλεπα ολα πολυυυυ μαύρα.και αυτοκτονικες σκεψεις εκανα.η χειρότερη περιοδος της ζωής μου.
Πανω κατω σαν εμενα αρα ειχε και καταθλιψη λογικα..ειχε θολομενο μυαλο και ενα αισθημα οτι χανεις τν ευατο σου και τ μυαλο σου;
Όταν είχα μιλήσει στο γιατρό μου για καταθλιψη μου είχε πει ότι η έννοια κατάθλιψη σημαίνει να μην μπορείς να σηκώθεις από το κρεβατι.έχουμε παρεξήγησει λίγο τον όρο και το λεμε και για την κακη διάθεση και για τηξ μελαγχολια που έχουμε κάποιες φορές.όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Θολωμενο μυαλό, σκόρπιες σκέψεις, απογοητευση,δεν αναγνωριζα τον εαυτό μου και που είχα φτασει.
Ευτυχώς με την βοήθεια της αγωγης και με προσωπικη προσπάθεια σιγα σιγά συνηλθα.πρέπει να βρεις την ρίζα του προβληματος σου αρχικα.τι είναι αυτο που σε ταλαιπωρει πιο πολύ.
Γεια σας . Το αγόρι μου εδώ και 2 μήνες έχασε το πατέρα του . Όλο το χειμώνα έπαιζε παιχνίδια ηλεκτρονικά για να μπαίνει σε μια άλλη πραγματικότητα . Ξαφνικά ξύπνησε και οχι για καλό αλλά με πανικό τι θα κάνει με δουλειές χρέη κτλπ . Παίρνει το ενλφιτ 6 ημέρες σήμερα αλλά για βράδυ δεν του έχει γράψει με κόκκινη γραμμή με αποτέλεσμα να κοιμάται 5 ώρες και αν
Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σας και για το παιδί σας για ότι περνάει. Τα χάπια αυτά θέλουν λίγο χρόνο να δράσουν είναι η αλήθεια. Επίσης, όσο για το αγχολυτικό παίζει ρόλο και η ηλικία μπορείτε να πείτε στον γιατρό για τις πρώτες μέρες να σας γράψει μια μικρή ποσότητα μέχρι να τον πιάσει το αντικαταθλιπτικό.