Μονιμη υπερενταση και εσωτερικη τρεμουλα...
Καλησπέρα σε όλους! Ειμαι καινούργια στο forum και αρκετά ταλαιπωρημένη θα έλεγα όπως και πολλής κόσμος από οτι βλέπω! Συνοπτικά η ιστορία μου έχει ως εξής: πριν από καμια 10αριά χρόνια μου ξεκίνησαν οι πρώτες κρίσεις πανικού. Αφού πηρα σβάρνα όλους τους γιατρούς, κατέληξα σε ψυχιάτρους και ψυχολόγους και σιγά σιγά μαζί με φαρμακευτική βοήθεια τους ξεπέρασα και πλέον αν έρθουν ξέρω πως θα τους διώξω! Πριν όμως από κανα 5άρι χρόνια, έπαθα υπερκόπωση λόγω δουλειάς και άντε πάλι να τρέχω σε γιατρούς και κατέληξα σε νευρολόγο ο οποίος μου έδωσε κάτι χάπια, πήρα και για αρκετό καιρό βιταμίνη Β12 και συνήλθα. Γενικά όμως είμαι αρρωστοφοβική και κατα φαντασίαν ασθενής! Νομίζω συνεχώς οτι κάτι έχω! Έτσι και πριν από 1,5 χρόνο περίπου, εξαιτίας ενός καλοήθη ιλίγγου θέσεως (ένα είδος ζαλάδας απο το αυτί εντελώς ακίνδυνη) νόμιζα οτι είχα τα χειρότερα! Μέχρι και μαγνητική έκανα για να ηρεμήσω, αλλά μέχρι να σιγουρευτώ οτι δεν έχω κάτι χειρότερο ζόρισα και πίεσα πάρα πολύ τον εαυτό μου με το άγχος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα από τότε, και κατά διαστήματα να έχω κάτι σαν μόνιμη υπερένταση. Ξεκινήσανε προβλήματα στον ύπνο μου που δεν είχα ποτέ! Δηλαδή με το που ξάπλωνα, την ώρα που με έπαιρνε ο ύπνος ένοιωθα ενα τίναγμα, εναν κρύο ιδρώτα, ταχυπαλμία από την τρομάρα και ενα απιστευτο εσωτερικό τρέμουλο λες και γινεται σεισμός! Είναι δηλαδή το αίσθημα που έχεις όταν κοιμάσαι και χτυπάει π.χ. το τηλέφωνο και πεταγεσαι τρομαγμένος! Εκτός αυτούς, κατά τη διάρκεια της μέρας, ένοιωθα το κεφάλι μου βαρύ, είχα αίσθημα τασης, δηλαδή σαν να κουνιέμαι για κλάσματα δευτερολέπτου χωρίς να κουνιέμαι ή σαν να πεφτω σε κενά αέρος, βούισμα στα αυτιά και κατά συνέπεια πονοκεφάλους, αρρυθμίες, αίσθημα παλμών και καμιά φορά ενοιωθα και βαριά τα ποδια μου όταν ξάπλωνα. Πήγα σε νευρολόγο ο οποίος μου έδωσε ψυχοφάρμακα τα οποία εγώ όμως δεν θέλησα να πάρω. Μετά ξεκίνησα σε ψυχολόγο, και με τη βοήθεια ενός φυτικού φαρμάκου της solgar, το 5-HTP, σιγά σιγά συνήλθα και ηρέμησα. Αλλά τελικά το αποτέλεσμα είναι ότι όποτε κουραστώ σωματικά ή ψυχικά πολύ, ή κάτι με στρεσάρει, για αρκετό καιρό ξαναεμφανίζονται αυτά τα τινάγματα και γενικά όλα αυτά τα συμπτώματα, με το βαρύ κεφάλι και το αίσθημα οτι σαν να κουνιέμαι ολόκληρη ενώ ειμαι ακίνητη. Κάποιες φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου, να προσπαθώ να κάτσω εντελώς ακίνητη, και να νοιώθω οτι κουνιέμαι αμυδρά ρυθμικά με τους χτύπους της καρδιάς! Είμαι πάλι στο στάδιο να αρχίσω να παίρνω σβάρνα τους γιατρούς γιατί αυτή η εσωτερική τρεμούλα με έχει αγχώσει πολύ! Θα ήθελα να ρωτήσω αν κανείς άλλος εδώ εχει βιώσει αυτή την έντονη αόρατη τρεμούλα (δεν φαίνομαι δηλαδή να τρεμω ή να κουνιέμαι) και τη διαρκής υπερένταση! Ακόμα και γυμναστική που μου είπανε να κάνω για να χαλαρώνω, εμενα μου δημιουργεί τα αντιθετα αποτελέσματα! Μου δημιουργεί ακόμα περισσότερη υπερένταση! Το χει παθει κανείς αυτό; :( :( :( Σνιφ!!