το εχω σκεφτει αλλα συνεχως οταν εχω τετοιες σκεψεις δινω θαρρος στον ευατο μου να μην το κανει.....και δεν το κανει. προσπαθω να σκεφτω της καλε στιγμες της ζωης και να αφεθω σε αυτες.
πιστευω σε ολους θα εχει περασει απο το μυαλο.
Printable View
το εχω σκεφτει αλλα συνεχως οταν εχω τετοιες σκεψεις δινω θαρρος στον ευατο μου να μην το κανει.....και δεν το κανει. προσπαθω να σκεφτω της καλε στιγμες της ζωης και να αφεθω σε αυτες.
πιστευω σε ολους θα εχει περασει απο το μυαλο.
Πιστεύω οι περισσότεροι με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας το έχουν σκεφτεί.Σίγουρα δεν αποτελεί λύση αλλά μερικές φορές ο πόνος είναι τόσο αφόρητος που πολλοί το επιχειρούν κ μερικοί το καταφέρνουν.Εγώ όταν ήμουν στην ενεργό φάση της ψύχωσης είχα αυτοκτονικό ιδεασμό αλλά το μυαλό μου ήταν τόσο σκατά που δεν μπορούσα να σκεφτώ τρόπο να το κάνω και πιστεύω πως δεν είχα τα κότσια να το κάνω γιατί σκεφτόμουν το άγνωστο του θανάτου.Η ζωή είναι ανεκτίμητη και ωραία αλλά μερικές φορές είναι κ πολύ bitch!!
ευχαριστω serios για την απανατηση σου!!!
Ναι,πιστευω οι περισσοτεροι ανθρωποι θα το εχουν σκεφτει εστω μια φορα στην ζωη τους
αφού βάζετε όλοι τα τραγούδια για την κηδεία σας...
https://www.youtube.com/watch?v=fLwp7rslwWU
αυτό είναι το θέμα όμως η ψυχή σου θα πετάξει ή θα πέσει?
αν ξέραμε την απάντηση ηλία να είσαι σίγουρος πως πολλοί θα την είχαμε αποχωριστεί καιρό τώρα
νομιζω πως ποτε δεν το εχω σκεφτει..ποτε ομως...ειμαι τοσο φοβιτσιαρα που ουτε αυτο δεν θα μπορουσα να κανω...χχαχα
εγω φοβαμε τον πονο. ενας τροπος που μου ερχετε ειναι να ανοιξω την μπουκαλα με το υγραεριο και να κανει ενα τεραστιο μπαμ...
μμ..κ κει πονο θα χει..ασε που θα καεις κ παιζει να σωθεις κ να μεινεις σημαδεμενος ολη σου τη ζωη μετα.. και σκεψου κ τα εγκαυματα μετα ποσο θα πονανε..δε λεει...
εε τοτε τι να κανω???????
θα κανω μια κωλοτουμπα να τελειωνει το θεμα.
οχι ρε..φτιαξε καλυτερα μια κοτοσουπα κ αραξε ...(πλακα κανω..μη παρεξηγηθεις)..
μια χαρα εισαι αραξε κει που σαι κ μη σκεφτεσαι τετοια...κριμα ειναι ..
εγω αν ηταν να αυτοκτονησω ή θα επαιρνα κατι οπιουχο σε μεγαλη ποσοτητα ειτε πολλα υπνωτικα χαπια μαζι.. ετσι και χαλαρωνεις τερμα και μετα ερχεται ο θανατος χωρις πονο.. (αλλα θα μου πεις μπορει να σωθεις και απλως να πεσεις σε κωμα, και μετα να ξυπνησεις και να εισαι φυτο για μια ζωη απο ολα αυτα που πηρες).. οποτε ουτε αυτο!
αντε μωρε αυτοκτονια και βλακειες! μια ζωη την εχουμε.. ας την ζησουμε οσο πιο πολυ μπορουμε, και μετα ετσι κι αλλιως ο θανατος θα ερθει απο μονος του!
τοτε πρεπει να εισαι πολυ δυνατος....... εμενα μου εχει περασει....... εχω κανει δυο αποπειρες με depon πηρα δυο κουτια. το ηξερα οτι δεν θα πεθανω το εκανα για να ταρακουνησω την οικογενεια μου γιατι ενιωθα οτι δεν με στηρηζε. εκανα λαθος ομως με στηρηζει με τον τροπο της. δεν δουλευω πουθενα και με βοηθανε οικονομικος. υπαρχει γκρινια δεν λεω...
μπα δεν θα μπορουσα ποτε να το κανω αυτο..! δεν θα το τολμουσα! απλως υποθετικα μιλησα.
χαιρομαι που καταλαβες οτι ηταν λαθος! γι αυτο να μην ξαναεπαναλαβεις τιποτα τετοιο :)
να εστιαζεις στα θετικα και να προχωρας! δεν εισαι ο μονος που εχει προβληματα.. ολοι παλευουμε για κατι!! ειδικα ολοι εδω μεσα!
ευχαριστω για τις απαντησεις!!!
ειναι δυναμη η αδυναμια η αυτοκτονια?
εγω δεν τους κατακρινω αυτοι που το εκαναν. για να φτασουν σε αυτο το σημειο παει να πει οτι δεν αντεχαν αλλο. επελεξαν τον πονο του θανατου γιατι ο πονος της ζωης ηταν παραπανω.
Ουτε και εγώ κρίνω κανέναν , στο ερώτημα σου απαντησα για το αν είναι δύναμη ή αδυναμία η αυτοκτονία.
Mπα δεν αυτοκτονω, οσες ψωλες κι αν φαω στη ζωη, και εχω φαει ως τωρα ουκ ολιγες. Τι να κανουμε? ειμαι ενα παρανοικο τρελο αγορι, και με αυτα τα κουσουρια θα συνεχισουμε!.
νιωθω καποιες ωρες να πνιγομαι...........
δεν είναι ούτε δύναμη ούτε αδυναμία ηλία.. καταρχάς έχει τεράστια διαφορά η αυτοκτονία από την απόπειρα... πάντως είναι επιλογή που δεν μπορείς να αλλάξεις... κι αυτό και μόνο το κάνει να είναι λίγο βλακεία... επίσης είναι και εκδικητική πράξη σε ορισμένες περιπτώσεις... πάντα αυτοί που μένουν πίσω έχουν ένα βάρος διαφορετικό από το αν έχεις πεθάνει χωρίς να το επιλέξεις... επίσης είναι και διαφορετικό το να μην θες να ζεις από το να θες να πεθάνεις...
ας βγαλει καποιος μια διαγνωση για το τι εχω . .δεν παλευετε παντως......
σου ρίχνω τα χαρτιά... σε ένα τεταρτάκι θα έχεις την διάγνωση που θες..
χωρίς πλάκα τώρα... αν θες διάγνωση και θεραπεία ηλία το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό...
Μεταξύ σοβαρού και αστείου αυτή πιστεύω ότι είναι η καλύτερη απάντηση.Απλά κάνεις υπομονή μέχρι να σβήσει φυσιολογικά το "καντήλι" σου.Ειδικά αν ακολουθήσεις και την συμβουλή που λέγαμε στο στρατό ότι δηλαδή ο ύπνος μειώνει την θητεία.Αν δε θες να νιώθεις και έχεις από πίσω και μια οικογένεια που σε στηρίζει και δε χρειάζεται να δουλεύεις,τότε η καλύτερη συμβουλή είναι να κοιμάσαι πολλές ώρες.Ο ύπνος μειώνει την ζωή.Απλά θα ξυπνάς,θα τρως,θα βλέπεις λίγη tv,θα βγαίνεις καμμιά μικρή βόλτα στο τετράγωνο της γειτονιάς σου και μετά πάλι ύπνος.Σε μερικά χρόνια θα έχεις γεράσει και θα πεθάνεις φυσιολογικά και τέλος..
Τώρα αν θες πραγματικά να αλλάξεις την ζωή σου και να κάνεις κάτι χρήσιμο πάνω σε αυτόν τον πλανήτη ή να ζήσεις την ζωή σου κάνοντας φίλους,ταξίδια,αποκτώντας υλικά αγαθά κτλ,τότε η προσπάθεια που απαιτείται είναι αρκετά μεγάλη και επίπονη.
Στην Ελλάδα του 2014 και όχι μόνο πολλοί έχουν σκεφτεί κάτι τέτοιο και πολλοί το έχουν κάνει.........Εσύ όμως δεν θα κάνεις κάτι τέτοιο γιατί ξέρεις ότι η ζωή είναι ωραία και πρέπει απλά να φτάσεις στο κατάλληλο σημείο για να το καταλάβεις!
Αν δεν μπορείς να το διαχειριστείς μόνος σου,πήγαινε σε έναν ψυχίατρο και μόνο οι συμβουλές του και ίσως κάποια αγωγή του,θα σε βοηθήσουν άμεσα!
Και μην διαβάζω χαζομαρες "περιμένεις να σβήσει το καντήλι σου και τέτοια κουφά" ΕΛΕΟΣ
Μόλις συνέλθεις ψυχολογικά θα δεις ότι θα βρεις και πολλά ευχάριστα πράγματα να κάνεις και δεν θα σε πειράζει το ενδεχόμενο να είσαι άνεργος,μακάρι να έχεις λιγα λεφτάκια "τόσα-όσα"
και με μια συμβολή γιατρού και αν σου φτάνουν και ψυχολόγου θα δεις το μαύρο-άσπρο και θα αλλάξει η ζωή σου.
Η ζωή σου να ξέρεις ότι θα αλλάξει μόνον όταν εσύ επιθυμήσεις κάτι τέτοιο!
Mια φορα αποφασισα ναυτοκτονησω παιρνοντας 100 ασπιρινες , αλλα στην 3η , αισθανομουν ηδη καλυτερα .........
Το θέμα είναι ότι υπάρχει τόσος κόσμος που "αυτοκτονεί" χωρίς να το έχει σκεφτεί ποτέ ως ενδεχόμενο.Αλλά δυστυχώς κάποιοι σκέφτονται επιπόλαια.πχ το να έχει πιει κάποιος μέχρι να γίνει λιώμα και μετά πάει να οδηγήσει,ισοδυναμεί με αυτοκτονία.Ισως και δολοφονία αν σκεφτούμε ότι πέρα από αυτόν,μπορεί να πάρει στο λαιμό του και άλλους ανθρώπους.
αυτό δεν είναι αυτοκτονία κορζ αυτό είναι ανευθυνότητα
Γεια σου hlias88! Ήθελα να σου γράψω το εξής. Από τα γραφόμενά σου φαίνεσαι άνθρωπος που έχεις εγκλωβιστεί σε κάποιες σκέψεις. Έχεις όμως πολύ ενέργεια μέσα σου (και νομίζω όρεξη για ζωή, όχι για θάνατο) και ίσως δεν ξέρεις πως να τη διοχετεύσεις και πελαγώνεις.
Η γνώμη μου είναι βρες κάτι που θα μπορούσες να κάνεις ώστε να προσφέρεις, έστω και μικρό για αρχή. Σε κάποιον άνθρωπο δικό σου. Ή σε κάποιον άγνωστο/άγνωστους ακόμη. Γενικά μια ομαδική εργασία εθελοντική, κάτι στο οποίο θα μπορούσες να συμμετέχεις. Ή αν είσαι πιο μοναχικός τύπος μια ενασχόληση με κάτι που σε ευχαριστεί εσένα, δημιουργικό. Σκέψου τι μπορεί να είναι αυτό, βάλτο σαν ιδέα στη ζωή σου και άρχισε να το υλοποιείς.
Καμιά φορά όταν μετατοπίζουμε την ενασχόληση και τις σκέψεις για τον εαυτό μας, το εγώ μας, και τα προβλήματά του, σε κάτι άλλο, ιδιαίτερα σε κάτι όπου μπορούμε να προσφέρουμε, σιγά-σιγά νιώθουμε καλύτερα. Είναι διαπιστωμένο αυτό.
Οι περισσότεροι από μας που γράφουμε εδώ, έχουμε βιώσει διάφορες άσχημες καταστάσεις, έχουμε νιώσει και ψυχικά ράκη, μας ταλαιπωρούν τα ψυχολογικά μας προβλήματα. Είναι γνώριμα αυτά... δυστυχώς. 'Ομως ξεπερνιέται αυτό το στάδιο στο οποίο νιώθεις απελπισία. Θα το ξεπεράσεις και συ, το πιστεύω. Η δημιουργία και η προσφορά σε κάτι βοηθάει, να το θυμάσαι αυτό. 'Εχεις πολύ αξία και δύναμη σαν άνθρωπος, ελπίζω γρήγορα να το καταλάβεις. Καλή τύχη!