Στην Ελλάδα έχω δουλέψει 4 χρόνια συνολικά σαν πωλήτρια. Τελευταία είχα δουλέψει σε μια κλινική ως νοσηλεύτρια αλλά με κρατήσανε 1 μήνα και με διώξανε. Πιστεύετε ότι αν πάω στην Αγγλία θα καταφέρω να σταδιοδρομήσω στον τομέα μου;
Printable View
Στην Ελλάδα έχω δουλέψει 4 χρόνια συνολικά σαν πωλήτρια. Τελευταία είχα δουλέψει σε μια κλινική ως νοσηλεύτρια αλλά με κρατήσανε 1 μήνα και με διώξανε. Πιστεύετε ότι αν πάω στην Αγγλία θα καταφέρω να σταδιοδρομήσω στον τομέα μου;
Kαμμία απάντηση;
δεν εχω απαντηση!
η απάντηση όλγα η δικιά μου είναι όχι... χωρίς καν να ξέρω ποιος είναι ο τομέας σου...
δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά απο τα θέματα σου που διαβάζω κατά καιρούς έχω καταλάβει πως δεν ξέρεις τι θέλεις... και έτσι πιστεύω πως δεν θέλεις και αυτό και αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω πως δεν θα πετύχει...
επίσης αυτή την επόχη είναι πολύ δύσκολο να βρεις δουλειά και μάλιστα στην ηλικία που είσαι και ειδικά χωρίς προυπηρεσία...
δεν ξέρω τι να σου πω..
η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι ξεκινάνε την καριέρα τους στα 40 και ειδικά αν μιλάμε για γυναίκες... γιατί δυστυχώς υπάρχει θέμα με τις γυναίκες μετά τα 30 στο να βρουν δουλειά και δυστυχώς το βιώνω κι εγώ... δεν σου είπα εγώ να μην προσπαθήσεις απλά η γνώμη μου είναι πως δεν θα σε βγάλει πουθενά... και το μόνο που έχεις να χάσεις είναι να απογοητευτείς... ούτε λεφτά ούτε χρόνο... αυτα έρχονται δεύτερα... το τι μπορείς να κάνεις στην ελλάδα δεν το ξέρω... αλλά νομίζω πως δεν σου φταίει η χώρα αλλά κάτι άλλο... ίσως να σε έχει πιάσει η κρίση των 40 δεν ξέρω... και αν είναι σαν το 30 στο δυνατότερο φαντάζομαι πως δεν είναι και τόσο εύκολη φάση... αλλά την μία θες να κάνεις παιδί, την άλλη να βρεις δουλειά και μάλιστα στην αγγλία, την άλλη να κάνεις σχέση... στην ουσία δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα σου γι αυτό δεν ξέρω τι λέω... αλλά νομίζω πως ούτε κι εσύ έχεις κατάλαβει.... εκτός από την ζωή σου που την βλέπεις να χάνεται άσκοπα..
δεν ξέρω βρε όλγα μου καλό είναι να κοιτάξεις μέσω ίντερνετ αν υπάρχει κάτι ή μέσω γνωστών αν έχεις εκεί... σε όλη την ευρώπη είναι δύσκολο να βρεις δουλειά όχι μόνο στην ελλάδα... πάντως κοίτα και εδώ... δεν χάνεις τίποτα και καλό θα ήταν να μην περιορίζεσαι μόνο στον τομέα σου... και καταλαβαίνω πόσο σημαντικό είναι να βρεις δουλειά... κι εγώ νιώθω πως αν είχα δουλειά όλα θα ήταν καλύτερα στην ζωή μου... είμαι σίγουρη γι αυτό... η ανεργία με κάνει να νιώθω ακόμα πιο άχρηστη... αλλά βάλτα κι εσύ σε μια σειρά μέσα στο κεφάλι σου... θαρρώ ώρες ώρες πως τα βάζεις όλα μαζί και πελαγώνεις ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση δίνεις...
Για νοσηλευτές υπάρχουν πολλές δουλιές στο εξωτερικό το έχω ψάξει.
Εγώ πάλι νομίζω πως δεν έχεις να χάσεις τίποτα με το να πας.
Μας έχεις ξαναρωτήσει και σου είπαμε ναι και η ηλικία δεν έχει κάποια σχέση με την εργασία..........μόνο αν κάποιος είναι ανω των 60 ίσως να μην τον προσλάβουν...κατα τα άλλα ποιό είναι το πρόβλημα;
Αλλά την προηγούμενη φορα,ζοριζόσουν επειδή δεν ήξερες καλά την αγγλική.
Πρέπει να ετοιμαστείς για κάτι και να το κάνεις Ολγα-μόνο έτσι θα αλλάξει η ζωή σου.
Εγώ λέω ΝΑΙ αν είσαι και εσύ έτοιμη για κάτι τέτοιο-πάρε την ζωή στα χέρια σου και αξιοποίησέ την .
Και εγώ σκεφτόμουν αν θα ήμουν καλύτερα αν έφευγα από το σπίτι μου πολύ καιρό και ρωτούσα ξανά και ξανά......ΕΦΥΓΑ και είμαι πολύ καλύτερα,όχι απλά καλύτερα!!!!
Γιάυτό σου λέω και εσένα κάνε ένα βήμα και θα δεις ότι δεν είναι κατι το τόσο δύσκολο...μακάρι να σε προσλάβουν στην Αγγλία-θα δεις και μια άλλη ποιότητα ζωής....θα είσαι πολύ καλύτερα!
αν υπάρχουν δουλειές και αν ξέρεις αγγλικά πάρε ομπρελίτσα... αδιάβροχο και καλό ταξίδι...
έχε μόνο στο νου σου πως αν δεν έχεις μείνει ποτέ μόνη σου σε ξένη χώρα ίσως ζοριστείς λίγο παραπάνω...
αλλά αν το έχεις πάρει απόφαση να φύγεις μην κολλάς... όσο το καθυστερρείς και το λιβανίζεις τόσο πιο δυσκόλο θα σου φαίνεται
Εχεις τιποτα συγκεκριμενο στο μυαλο σου για την Αγγλια ή ετσι απλα θα πας να ψαξεις εκει?
Αν έχεις συγγενείς εκεί ή φίλους να σε υποστηρίξουν τον πρώτο καιρό είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα.
εγω ειχα μεινει με την εντυπωση οτι σου ειναι απαραιτητη η στηριξη της οικογενειας σου και η συγκατοικηση.
αν δεν ειναι ετσι και μπορεις ανετα να εισαι ανεξαρτητη αν βρεθει δουλεια, εσυ το ξερεις.
σε αυτην την περιπτωση, προχωρα με θαρρος.
αν ομως χριεαζεσαι τους γονεις, αστο καλυτερα. βρες κατι αλλο στην ελλαδα, ακομα και εκτος αντικειμενου σου.
οχι ολγα, να μην τα σταματησεις.
τα φαρμακα δεν ειναι καραμελες.
να μιλησεις με τον γιατρο σου και να του πεις τις σκεψεις σου.
αν γινεται να τα σταματησεις, αυτος θα στο πει κι αυτος θα σου πει τον τροπο.
επισης, αν μπορεις να φυγεις μονη αλλα να συνεχισεις εκει μια αγωγη, θα στο πει αυτος.
προσεχε παντως .. οσο μπορεις να φροντιζεις την καρδια σου.. βαρος +τσιγαρο +ελλειψη ασκησης ειναι το χειροτερο.. καλο θα ειναι να ελεχεις τι τρως οσο μπορεις και να αθλεισαι.. ακομη κι αν δεν σ αρεσει η γυμναστικη, εστω γρηγορο περπατημα με τα ακουστικα για κανα μισαωρο την μερα..
και το τσιγαρο να ελαττωσεις.. και γω καπνιζω πολυ.. απλως τωρα πλεον στριβω πολυ λεπτα τσιγαρα και ενας καπνος μου παει πλεον για μια βδομαδα.. ετσι και μειωσα την ποσοτητα καπνου (απο κει που χρειαζομουν 2 καπνους εβδομαδιαιως), και δεν μου ειναι ασθητη η διαφορα, γιατι παλι καπνιζω αλλα με λιγοτερο καπνο.επισης περνω τα πιο λεπτα χαρτακια και φιλτρακια με ανθρακα που συγκρατουν την πισα..και η γευση ειναι η ιδια.. θα μου πεις το θεμα ειναι να το κοψεις τελειως! ναι, αλλο να το λες αλλο να το κανεις... τεσπα απλως εγω τα κανω ολα αυτα για να ελαττωσω οσο μπορω τις αρνητικες συνεπειες, γιατι κακα τα ψεματα το καπνιζα μ αρεσει και δεν μπορω να το κοψω τελειως
θα σε κανω να εκπλαγεις. κανω ενα καπνο την ημερα! ναι ειναι αληθεια. τι να πω τωρα το εχω γαμησει το θεμα. ρε παιδια ομως δεν εχω αλλη ασχολια μονο να καπνιζω και να πινω καφεδες. πινω 5 καφεδες την ημερα και καπνιζω ενα καπνο την ημερα. πως με κοβετε σε 10 χρονια?
1 καπνο την ημερα ρε μελος?? καλα ποτε προλαβαινεις για την ακριβεια??!ειναι υπερβολικο! καλα δεν ειπαμε να το κοψεις μαχαιρι.. ειναι πολυ δυσκολο.. αλλα τουλαχιστον να το ελαττωσεις!
και καφεδες επισης και γω επινα παρα πολλους, αλλα το γυρισα στον ελληνικο που ειναι πολυ πιο ελαφρυς και ακομη και εξω οτι καφε παρω θα τον παρω σε ντεκαφεινε.. γενικα τωρα πινω το πολυ 2. τον καφε τον μειωσα πολυ ευκολα. το τσιγαρο ομως και μενα με δυσκολευει πολυ
το ειχα κοψει μαχαιρι για 3 μηνες αλλα το ξανα ξεκινησα.. ειναι και η κατασταση που ειμαι και ζηταω τοσα τσιγαρα.......
αυτο με την γυμναστικη πρεπει να το ξεκινησω....
απο το να το κοβεις μαχαιρι και μετα να παλιδρομεις, καλυτερα να ξεκινησεις σιγα σιγα με το να το ελαττωσεις για αρχη (εγω ειμαι αυτης της αποψης τουλαχιστον)
γυμναστικη και γω την βαριεμαι απιστευτα!
αλλα αυτο με τα ακουστικα μετραει .. δεν ειναι τοσο βαρετο, οσο να εισαι πανω στον ιδιο διαδρομο επι ποσα λεπτα...
αλλα γρηγορο βημα, οχι βαριεστημενα:P
ολγα έχω δύο απορίες...
1. έχεις ζήσει ποτέ μόνη σου? και
2. έχεις πάει ποτέ σε ξένη χώρα? έστω και για διακοπές..., το να πας να μείνεις σε μία ξένη χώρα ειδικά αν δεν έχεις φύγει ποτέ από τη δικιά σου θα επιφέρει και ένα πολιτισμικό σοκ...
(προσπαθώ να πάω καλά αν τα καταφέρνω δεν ξέρω... αλλά προσπάθησε να εκφράζεσαι λίγο καλύτερα γιατί με ενοχλεί... )
δεν ξέρω ρε συ όλγα εγώ βλέπω τεράστια διαφορά μεταξύ 18 και 40, μεταξύ του να σπουδάζεις και να είναι δεδομένο πως θα σε στηρίξουν οι γονείς σου από το να πας να φτιάξεις καινούρια ζωή και να θες να σταματήσεις να στηρίζεσαι σ' αυτούς, και μεταξύ του να έχεις την ορμή των νιάτων και το κράτημα ψυχικής ασθένειας..
υπολόγισε τα όλα για να μην απογοητευτείς μετά στα λέω...
ένας θεραπευτής μου μια φορά μου είχε πει "αν δεν δίνεις πιθανότητες να τα καταφέρεις μην το ξεκινήσεις.. θα σου είναι πολυ δύσκολο να φορτωθείς μια ακόμα αποτυχία αυτή τη στιγμή ακόμα και τόσο μικρή.."
πολυ φοβάμαι πως όλο αλλά σου λέω και σε κρατάω πίσω... δεν ξέρω μπορεί να το κάνω επειδή εγώ είμαι κότα και βέβαια αυτό δεν μου έχει βγει σε καλό...
αλλά δεν σε βλέπω και πολυ σίγουρη γι αυτό σου το σχέδιο...
olgaki πριν ενάμιση μήνα είχες ανοίξει θέμα ότι θες να πας στη Γερμανία http://www.e-psychology.gr/forum/sho...AC%CE%BD%CF%89
αφού όπως λες υπέγραψες και εκείνο το χαρτί στην εταιρεία,τελικά ξεκίνησες να μαθαίνεις γερμανικά; τουλάχιστον αυτό φαίνεται πιο σοβαρό ως πρόταση απο το να πας ξεκάρφωτη στην αγγλία
Είμαι πολύ σίγουρη για το αν θέλω να πάω στην Αγγλία και δεν με φοβίζει τίποτα ούτε η αποτυχία άλλωστε θα πάω με τον μπαμπά μου που είναι συνταξιούχος και δεν έχει δουλειές στην Ελλάδα.
Ε τότε αφού έχεις και τον μπαμπά σου να σε στηρίζει,πήγαινε να δοκιμάσεις.Και να αποτύχεις κάτι που όπως λες ότι δε σε φοβίζει,θα έχεις τον μπαμπά σου να σε ξελασπώσει
Δε λέει αυτό η καθευτης.Εσύ δίνεις στον εαυτό σου πιθανότητες να τα καταφέρεις.Και εγώ στον τομέα της δουλειάς μου,ελάχιστες πιθανότητες μου έδινα να τα καταφέρω και ήταν σε αντικείμενο που δεν ήξερα και στα 20 μου ήμουν σε φάση που απλά ήθελα να εξαφανιστώ απο παντού.16 χρόνια μετά,χαίρομαι που είπα να κάνω την προσπάθεια.
ναι όλγα δεν είπα αυτό... η φράση που αντέγραψες είναι μία πρόταση που είχε πει σε εμένα θεραπευτής μου για δικό μου θέμα... και απλά μοιράστηκα την εμπειρία μου μαζί σου... άχρηστη σίγουρα δεν είσαι ίσως είσαι άπειρη.. αλλά αν δεν ξεκινήσεις και κατι πως θα βρεις εμπειρία...? και επειδή έχεις απόλυτο δίκιο να μην θες να μείνεις σ' αυτή την κωλοχώρα... απ' την στιγμή που έχεις και τα εφόδια και στήριξη από το περιβάλλον σου και δεν είσαι και σε φάση να σε πληγώσει αποτυχία... που δεν είναι και τραγικό να συμβεί (αλλά εγώ είμαι σε τραγική φάση και γι αυτό και μου το είπαν) μην το σκέφτεσαι...
σου είπα και παραπάνω πως όσο το σκέφτεσαι και όσο το συζητάς θα κολλάς παρα πάνω ή αλλιώς στη βράση κολλαει το σίδερο..
καλή επιτυχία αν τελικά αποφασίσεις να φύγεις και καλή αρχή
Καθευτή, γιατί είσαι όμως τόσο αρνητικός μου κάνει εντύπωση. Ήσουνα αρνητικός από την αρχή. Δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζουμε την ζωή έτσι.
δεν είναι ρε ολγα το ξέρω... αλλά δεν μπορώ να το κάνω... ειδικά στη φάση που είμαι που τα βλέπω όλα μαύρα.. αλλά και γενικά είμαι κότα... δεν είμαι και πολύ των αλλαγών... βέβαια έτσι χάνω ευκαιρίες αλλά... το ότι έχεις τους γονείς σου να σε στηρίζουν είναι σημαντικό πάντως... εγώ ίσως είμαι τόσο κότα γιατί είμαι μόνη μου...
Εργάζεσαι, έχεις οικογένεια;
δουλεύω καθαρίστρια 3 ώρες την ημέρα και η σύμβαση λήγει στο τέλος του χρόνου... έχω μια μανα που μένουμε μαζί και έναν πατέρα στην Κρήτη... και έναν αδερφό που μένει στο σπίτι του πατέρα μου στην Αθήνα για την ώρα... αλλά μην φανταστείς πως είμαστε και πολυ δεμένη οικογένεια... πέρα από τις πραγματικές αποστάσεις που μας χωρίζουν..
Καλά κάνεις και δουλεύεις ως καθαρίστρια η δουλειά δεν είναι ντροπή. Πόσο χρονών είσαι αν επιτρέπεται;