θλιψη, κατάθλιψη, σύνθλιψη...
μ' έχει συνθλιψει η κατάθλιψη... τόσες μέρες στο κρεβάτι... μπορεί και πάνω από μήνα... τις τελευταίες ούτε καθιστή δεν αντέχω να κάθομαι στο κρεβάτι...
ούτε τον υπολογιστή δεν ανοίγω... δύσκολο κι αυτό μου φαίνεται... κατάφερα την τελευταία βδομαδα να μπω στο φόρουμ... μα ούτε να διαβάσω μπόρεσα ούτε τίποτα...
και τώρα πως γράφω και γιατί δεν ξέρω...
στη δουλειά με το ζόρι όσο γίνεται πιο αργά για να μην βλέπω τους άλλους... δεν θέλω να μιλάω σε κανέναν... και με τι μούτρα κατεβασμένα θα απαντήσω "καλά" στο τι κάνεις...
ειλικρινά δεν ξέρω... όλη μου η ζωή σχεδόν χαμένη... μια στα ναρκωτικά... μια στην κατάθλιψη...
σήμερα βγήκα για λίγο από το δωμάτιο... έκατσα στο σαλόνι 10 λεπτά... ήθελα να πω στην μάνα μου πως χρειάζομαι φάρμακα... θα πρέπει να τα πληρώσει αυτή.. και όλο μου τον μισθό να δωσώ (180) δεν νομίζω να φτάνει...
δεν πρόλαβα να μιλήσω... μίλησε αυτή... για τα δικά της προβλήματα... δίκιο έχει κι αυτή...
πως την βαραίνω και δεν αντέχει άλλο, πως πρέπει κάτι να κάνω, πως νιώθει πως ευθύνεται αυτή για την κατάσταση μου, πως σκέφταιται πως είμαι κλεισμένη στο δωμάτιο γιατί δεν αντέχω να την βλέπω και σκέφτεται να λείπει κάποιες ώρες για να κυκλοφορώ έστω λίγο μέσα στο σπίτι, πως τώρα που θα γυρίσει ο αδερφός μου θα μας αφήσει το σπίτι και θα φύγει, και να μας δώσει και το νοίκι του από πάνω...
εκεί ήθελε να καταλήξει... με τρομοκρατεί η ιδέα του να μείνω με τον αδερφό μου... ξέρω πως κι αυτή την τρομοκρατεί γι αυτό θέλει να φύγει...
μα αν πρέπει κάποιος να φύγει απ' το σπίτι αυτός είμαι εγώ... αν δικαιούται κάποιος να φύγει αυτός είμαι εγώ... και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να μοιραστώ το από πάνω νοίκι με τον αδερφό μου... εγώ το έκανα σπίτι το από πάνω... πριν ήταν δυο κολώνες μόνο... με έξυπνο τρόπο πριν από τρία χρόνια με έδιωξε η μανούλα από πάνω και έπαιρνε το νοίκι χωρίς μάλιστα να αποπληρώνει και το δάνειο.. αλλά όχι.. όχι...
δεν είπα τίποτα... πρέπει να καταφέρω να σηκωθώ πρώτα... αλλιώς τι να πω? μπορείς να διεκδικίσεις έρποντας?