Originally Posted by
marina38
Τι να γίνει… όπως κι εσύ έχεις τις απόψεις σου και κάνεις τις επιλογές σου, έτσι κι οι γονείς σου έχουν τις δικές τους απόψεις. Εκτός από την καταγωγή, δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να τους προβληματίζει? Το λέω γιατί μερικές φορές, εκτός από την προκατάληψη, υπάρχουν και σημαντικές διαφορές (πχ κουλτούρας), που όσο είμαστε σε μια ρομαντική σχέση δεν παίζουν ρόλο. Όταν όμως μιλάμε για δημιουργία οικογένειας, βγαίνουν στην επιφάνεια και έχουν διαφορετική βαρύτητα. Ίσως (όχι απαραίτητα) οι γονείς σου μπορούν να αντιληφθούν ευκολότερα κάποια πράγματα που εσύ δεν μπορείς, είτε λόγω απειρίας, είτε λόγω έρωτα. Βέβαια έχεις κάθε δικαίωμα να μάθεις μέσα από τις δικές σου επιλογές και να ωριμάσεις με τους δικούς σου ρυθμούς και τρόπο. Αλλά νομίζω ότι θα ήταν καλό, αν σου αφήσουν το περιθώριο (λες ότι η μητέρα σου είναι πιο διαλλακτική) να συζητήσεις λίγο πιο αναλυτικά μαζί τους τι ακριβώς τους προβληματίζει. Επίσης λες ότι είναι γενικά αρνητικός όλος ο περίγυρος. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι φίλοι και συγγενείς είναι αρνητικοί? Κανένας από αυτούς δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο επιχείρημα?
Εγώ πάντως βρίσκω πολύ θετικό το ότι όπως είπες έχεις τελειώσει σχολή κι εργάζεσαι. Καλό είναι να διατηρήσεις την αυτονομία σου, γιατί θα είναι ευκολότερο να διεκδικείς όσα επιθυμείς… και γιατί πρακτικά θα είναι εφικτό, αλλά και γιατί αυτό θα σου δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Προσωπική μου άποψη όμως είναι ότι θα ήταν καλό να μη βιαστείτε στο θέμα παιδιού. Καλό είναι πρώτα να συμβιώσουμε με έναν άνθρωπο κάτω από την ίδια στέγη, να γνωρίσουμε κι όλα όσα τον αφορούν σαν ‘επίσημο’ ζευγάρι (την οικογένεια του, τη χώρα του κλπ) και μετά να γίνουμε γονείς. Από τη στιγμή που ο χρόνος είναι υπέρ σας, θα ήταν νομίζω πιο σοφό να μη βασιστείτε μόνο στην επιθυμία, αλλά να τεστάρετε την πραγματικότητα ζώντας μαζί.
Αν κατάλαβα καλά, δεν μένετε μαζί τώρα, σωστά?