Ο σύντροφός μου είναι διπολικός!!!!! Χρειάζομαι βοήθεια!!!
Καλησπέρα σε όλους,
Έχω ζήσει 20 χρόνια κοινής ζωής με τον σύντροφό μου που είναι διπολικός. Δεν έχει γίνει επίσημη διάγνωση.. πέρα από μία απλή χρόνια κατάθλιψη.... γιατί δεν θέλει να πάει στον γιατρό γιατί πιστεύει ότι είναι μια χαρά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε τρελοί. Όποτε πήγαμε στον γιατρό του έλεγε ψέματα για όλα έτσι ώστε να μην μπορεί να γίνει διάγνωση σωστή. Κατάλαβα ότι πάσχει από διπολική διαταραχή τα τελευταία δύο χρόνια όταν πια άρχισε να έχει έντονες μανίες πριν την κατάθλιψη, δεν κοιμόταν μερόνυχτα και κατέληγε ότι είναι τουλάχιστον ο Θεός ....με μια τρελή έπαρση και φοβερά ψέμματα .... Δεν δούλευε αδυνατούσε γιατί είχε αρχίσει να έχει και ψυχοσωματικά προβλήματα. Έκανε 4 χρόνια που δεν μπορούσε να βγει ούτε στο μπαλκόνι. Έλεγε σε όλους ότι δουλεύει κι εγώ προσπαθούσα να τον καλύπτω για να μην νοιώθει άσχημα. Αυτό ήταν και το λάθος μου. Έφτιαξε ένα πλασματικό κόσμο για τους γύρω του και τον κάλυπτα εγώ. Και πάλι όμως ήταν δυστυχισμένος και ξεσπούσε πολύ άσχημα σε μένα βρίζοντάς με συνέχεια και μειώνοντάς με κάθε μέρα και περισσότερο. Με αγαπούσε το ξέρω αλλά δεν μπορούσε να το ελέγξει. Έφτασα να κοντεύω να αρρωστήσω και να πηγαίνω εγώ πια από τον ένα ψυχίατρο στον άλλο για να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση. Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι πρέπει να φύγω γιατί θα πεθάνω κι εγώ μαζί του. Σκέφτηκα ότι αυτό θα τον αναγκάσει να συνέλθει. Εις μάτην όμως .... Γύρισε πίσω στους γονείς του και μένει εκεί.. έχει φτιάξει ένα πλασματικό κόσμο στο internet και εξακολουθεί να λέει ψέμματα σε όλους ότι δουλεύει και βγάζει και καλά λεφτά ....λέει ότι έχει σπίτι σε καλή περιοχή στα νότια προάστια ...και πάει λέγοντας. Κάναμε προσπάθειες να τα ξαναβρούμε και του είπα όταν ήρθε εδώ που μένω τώρα ότι τον αγαπώ και έχω όλη την διάθεση να τον βοηθήσω αρκεί να πάμε σε γιατρό .(Του είχα στείλει εντωμεταξύ να διαβάσει για την διπολική διαταραχή) Ήρθε δήθεν ότι θα τα συζητήσουμε από κοντά και καταλήξαμε να μου λέει ότι πρέπει εγώ να πάω στον γιατρό γατί είμαι άρρωστη... Συνεχίζει πιο τρομακτικά ψέμματα ακόμα και σε μένα πια ...και τελικά ξαναχωρίσαμε γιατί ενώ είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε μόλις γύρισε στον χώρο του έγινε χειρότερος από πριν...Ασχολείται μόνο με το fb κάνοντας τον σπουδαίο..."επιτυχημένο πιλότο" στο επάγγελμα.... και κάνει όλη νύχτα chat με διάφορες που πιστεύουν τα παραμύθια του...Εκεί γίνεται πια άλλος άνθρωπος ακόμα και σε μένα... Λυπάμαι γιατί δεν ξέρω πως να τον βοηθήσω ..τι θα απογίνει όταν πεθάνουν οι γονείς του ;;Ανησυχώ και υποφέρω γιατί με πληγώνει συνέχεια και έντονα ενώ από την άλλη κλαίει για να είμαστε μαζί. Συγγνώμη για την πολυλογία μου αλλά είμαι λίγο πριν την κατάθλιψη. Είχα και ένα θάνατο που δεν μπορώ να διαχειριστώ (μόλις πριν 2 μήνες)και δεν είμαι καλά . Σε λίγες ημέρες έχω ραντεβού με ψυχίατρο για να με βοηθήσει...:o