καλησπερα σε ολους σας! μπορει καποιος να με βοηθησει σε εναν προβληματισμο μου? μπορει καποιος να αλλαξει εναν χειριστικο συντροφο? μπορει να διορθωσει καπως αυτη την κατασταση ή ειναι χαμενη καθε προσπαθεια?
Printable View
καλησπερα σε ολους σας! μπορει καποιος να με βοηθησει σε εναν προβληματισμο μου? μπορει καποιος να αλλαξει εναν χειριστικο συντροφο? μπορει να διορθωσει καπως αυτη την κατασταση ή ειναι χαμενη καθε προσπαθεια?
Αναλογως. Εσυ τι παραπονο εχεις? πχ ζηλευει αμα μιλας με αλλα αγορια?
τα παντα ζηλευει! ειναι ο κλασικος τυπος του χειριστικου ατομου σε ολα...μπορει να τον ενοχλησει το παραμικρο και να ξεκινησει ενας τεραστιος καυγας που με οποιον τροπο και να προσπαθησω να τον αντιμετωπισω ,δεν θα βγαλω ακρη καμια!
Για πες ενα παραδειγμα να καταλαβω καλυτερα.
η φιλη μου που ειναι ξενη...καποια αναρτηση στο fb,η σκεψη οτι μπορει να μιλαω για προβληματα μου με κοινους μας γνωστους,το να παω για καφε χωρις αυτον...τα παντα!
Μαζι μενετε?
εδω και λιγο καιρο ναι
ειναι ενας δυσκολος ανθρωπος γενικα...ταλαιπωριμενος και πληγωμενος αλλα με καμια προθεση προφανως να αλλαξει τον εαυτο του και να τον απαλλαξει απο παλιες πληγες
Μηπως εχει περασει δυσκολα παιδικα χρονια? με τους γονεις του τι γινεται?
δυσκολα παιδικα χρονια ναι...στην αρχη της σχεσης ηταν σχεδον αδιαφορος...απο οταν αρχισε να δενεται περισσοτερο, αρχισε και αυτη η συμπεριφορα να γινεται πιο εντονη. διαβασα σχετικα αρθα για τους χειριστικους ανθρωπους και ειναι σαν να βλεπω αυτον σε ολα τα χαρακτηριστικα...αλλα δεν διαβασα πουθενα αν μπορει να αλλαξει με καποιον τροπο ολο αυτο
Σιγουρα παντως ενδιαφερεται για σενα και σε βλεπει σοβαρα. Απλως λιγο ξεφυγε σε καποιες υπερβολες. Κατι μπορει να γινει ομως.
αν δεν τον ηθελα,δεν θα προσπαθουσα τοσο. δεν βλεπει οτι εχει προβλημα αυτος...παντα εγω θεωρει οτι εχουν προβλημα,οτι δεν τον καταλαβαινω,οτι δεν μπαινω στο μυαλο του,οτι λεει ότι λεει για να με προφυλαξει απο λαθος βηματα που κανω... και μια φορα που τολμισα να πω οτι χρειαζεται βοηθεια για να απαλλαγει απο παλιους εφιαλτες,με κατηγορει ακομα οτι του ειπα οτι ειναι τρελος και θελει ψυχιατρο
κανεναν δεν μπορεις να αλλαξεις εκτος απο τον εαυτο σου, κι αυτον πολυ αμφιβολα...
αυτο που οντως μπορεις και επιβαλλεται με ΟΛΟΥΣ να κανεις και οχι μονο με τον περιεργο συντροφο, ειναι να θεσεις τα δικα σου ορια, να δειξεις τι δεχεσαι/ανεχεσαι και τι οχι.
τα υπολοιπα θα φανουν στην εξελιξη.
ειτε σεβονται τα ορια σου και προχωρατε καλα, ειτε προκυπτουν αντιθεσεις απο αυτα τα ορια και διαλυεστε ησυχως...
παντως και την πιτα και τον σκυλο, δεν γινεται.. αυτος αποφασιζει για τον εαυτο του κι εσυ για τον δικο σου κι αν δεν ταιριαξετε, εχει συμβει και σε αλλους..
Δυστυχώς το πρώτο και πιο Δύσκολο πράγμα σ αύτες τις περιπτώσεις ,Είναι η αποδοχή της αλήθειας--->ώστε να φτάσει στην αντιμετωπισή της...Αντιμετωπίζεται πάντως δεν είναι κάτι σοβαρό..Οι γονείς του να φανταστώ δεν τον άφηναν να έχει πολλές επιλογές στην παιδική τ ηλικία?
Το θετικό είναι οπως λέει και το kerasi ότι σ βλέπει σοβαρά...
προσεξε ενα λαθος που κανεις.
ΜΗΝ του δινεις εντολες, μην βγαζεις διαγνωσεις.
φυσικα και δεν μπορεις να τον βγαλεις τρελο, γιατι κι αυτος μπορει να σε βγαλει βλαμμενη και να καθεστε να βριζεστε χωρις αποτελεσμα...
αυτο που πρεπει να κανεις, ειναι να του λες τα θελω σου.
για παραδειγμα.
σου λεει 'δεν θελω να μιλας με την ταδε φιλη σου γιατι δεν ξερω τι λετε, μου φαινεται περιεργη"
δεν του λες 'εισαι τρελος, πηγαινε να κοιταχτεις"
του λες "θεωρω δικαιωμα μου να εχω οποιες φιλες θελω. θελω να μιλαω με αυτην την κοπελα και θα μιλαω, ειναι δικο μου θεμα."
χωρις φωνες , ομως. με αποφασιστικοτητα και ηρεμια.
"και εγω θεωρω δικαιωμα μου να μην συμπαθω την φιλη σου. αλλα εσυ μπορεις φυσικα να διαλεξεις αναμεσα στους δυο μας...." απαντά
εκει ειναι η ρηξη που λεγαμε.
αν δεν ταιριαζετε σε τετοια βασικα πραγματα οπως τα ανθρωπινα δικαιωματα, δεν κανετε χωριο.
αδικα το τραβας απ τα μαλλια.
αν σου δωσει τελεσιγραφο, να χωρισεις.
τι αλλο να κανεις?
αν το κανει απλα για εκφοβισμο ομως, θα μαζευτει απο μονος του, μολις πεις οτι συμφωνεις να χωρισετε αν δινει τελεσιγραφα..
ναιι ειδες ζηλιαρης κ χειριστικος παει παντα μαζι δε νομιζω οτι μπορεις να το αλαξεις η ταιριαζεις μαζι του η δε ταιριαζεις
δυστυχος δεν εχω δει ποτε τετιους ανθρωπους να βελτιωνονται προς το καλυτερο αντιθετα επειδη ξερουν οτι στο τελος θα μεινουν μονοι προσπαθουν να τραβηξουν τη προσοχη ολων με καθε τροπο με το να τους χειριζονται κ στο τελος χανουν κ την αξιοπρεπεια τους αλλα κ τους αλλους το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να ασχολουνται ολοι μαζι τους τ πως κ το γιατι δε τους ενδιαφερει κ σαφως δεν αξιζει να ασχοληθεις με αυτους σοβαροτερα εκτος απο να κανεις τη πλακα σου.
να ασχοληθείς με αυτούς????εκτός από το να κάνεις την πλάκα σου....φίλε αλέξανδρε με όλο το θάρος αλλά δεν ασχολήσε με τους ανθρώπους για να κάνεις την πλάκα σου.......να πώ και εγώ απο τα λεγόμενα της φίλης ότι οι άνθρωποι γυρεύουν ανθρώπους πολλές φορές για να συμπληρώσουν αυτό που δεν πήραν και πολλές φορές αρχικά τουλάχιστον την καταυρίσκουν όταν καταλάβουν οτι κάποιος ασχολείται τόσο μαζίτους κατι που ίσος μέχρι τότε δεν το είχαν πάρει από πουθενά χειρότερα ουτε απο τους ίδιους τους γονιούς τους.
αρχικα το ονομαζουν μεγάλο έρωτα κόλημα δεν αργεί ομως αυτό να φανερωθεί και να φανεί τι στην πραγματικότητα είναι εμμονή απαίτηση κυριαρχία πανω στον άλλο...και φυσικά δεν πρόκειτε κάτι τέτοιο να αλλάξει ούτε με κουβέντες και συζητήσεις κτλ διότι αποτελει τραυμα αποτελει διαστροφη του συναισθηματος και εσυ θα πρεπει να εισαι υποτακτικη του να συμπληρωνεις και ποτε μα ποτε δεν θα παψει να βρισκει αφορμεσ και φανταστικους εχθρους γιατι απλα μαζι σου ....ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....... λυπαμε αλλα πρεπει να δωσεις ενα τελος ισος απο αυτο ταρακουνηθει και αυτος και ψαξει περισσοτερο να αναζητησει βοηθεια γιαυτο....μην εχεις καμια ελπιδα αλλαγης δυστηχως
να ασχοληθείς με αυτούς????εκτός από το να κάνεις την πλάκα σου....φίλε αλέξανδρε με όλο το θάρος αλλά δεν ασχολήσε με τους ανθρώπους για να κάνεις την πλάκα σου.......να πώ και εγώ απο τα λεγόμενα της φίλης ότι οι άνθρωποι γυρεύουν ανθρώπους πολλές φορές για να συμπληρώσουν αυτό που δεν πήραν και πολλές φορές αρχικά τουλάχιστον την καταυρίσκουν όταν καταλάβουν οτι κάποιος ασχολείται τόσο μαζίτους κατι που ίσος μέχρι τότε δεν το είχαν πάρει από πουθενά χειρότερα ουτε απο τους ίδιους τους γονιούς τους.
αρχικα το ονομαζουν μεγάλο έρωτα κόλημα δεν αργεί ομως αυτό να φανερωθεί και να φανεί τι στην πραγματικότητα είναι εμμονή απαίτηση κυριαρχία πανω στον άλλο...και φυσικά δεν πρόκειτε κάτι τέτοιο να αλλάξει ούτε με κουβέντες και συζητήσεις κτλ διότι αποτελει τραυμα αποτελει διαστροφη του συναισθηματος και εσυ θα πρεπει να εισαι υποτακτικη του να συμπληρωνεις και ποτε μα ποτε δεν θα παψει να βρισκει αφορμεσ και φανταστικους εχθρους γιατι απλα μαζι σου ....ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....... λυπαμε αλλα πρεπει να δωσεις ενα τελος ισος απο αυτο ταρακουνηθει και αυτος και ψαξει περισσοτερο να αναζητησει βοηθεια γιαυτο....μην εχεις καμια ελπιδα αλλαγης δυστηχως
Ασχέτως τι είναι αυτός η ποια είναι τα προβλήματα του τι σε έκανε να είσαι και να αγαπάς κάποιον που εσύ θεωρείς "χείριστο";Δεν ξέρω αν ξέρεις την έννοια τις λέξης αλλα το να επαναλαμβάνεις ότι ο σύντροφος σου είναι όσο πιο κακός μπορεί να είναι κάποιος και είσαι μαζί του,τότε έχεις πρόβλημα και εσύ.Αν έχει ψυχικά τραύματα μπορεί να πάει σε έναν ψυχολόγο.Για να το κάνει όμως αυτό πρέπει να το θελήσει από μονος του.Προσπαθώ να τα λέω όσο πιο απλά γίνεται.Δεν γίνεται να σε πάει στον οδοντίατρο αν δεν νοιώθεις ότι πονάει το δόντι σου.Γιατί δεν επικεντρώνεσαι στο να λύσετε τo πρακτικο μέρος για να είστε ευτυχισμένοι.Όταν δυο άνθρωποι διαφωνούνε σε θέματα σχέσης δεν πάνε σε ψυχίατρο.Ποσο μάλιστα μονο ο ένας από τους δυο επειδή το είπε ο άλλος.Δεν λύνονται έτσι οι διαφορες.Τώρα το να γενικολογισω ή να σου πω μείνε η φύγε το θεωρώ ηλίθιο.Δεν τον ξέρω και δεν μπορώ να κρίνω.Ακόμα και ένας ψυχίατρος ή ψυχολόγος αν δεν τον εξετάσει/συζητήσει μαζί του,δεν μπορεί να τον καταλάβει.Και αυτό μετά από πολλές συνεδρίες.Το μονο που μπορείς να κανεις είναι να πας σε έναν ψυχολόγο να μιλήσεις για σένα,το πως τα βλέπεις όλα αυτά και γιατί ενώ έχεις την χειρότερη άποψη για τον άνθρωπο σου,είσαι μαζί του.
aπο αυτον δε προκειται να συμπληρωσει τιποτα απλα θα τις τα ζαλιζει συνεχεια τι εκανες που πηγες η εγω η αυτη κλπκλπ κ στο τελος θα την αφησει κ ολας οσο πιο σοβαρα τον παιρνεις το πιο .. θα σε βγαλει στο τελος
οπως ειπαν κ οι αλλοι κ συμφωνω, οχι δε προκειται να αλλαξει (ποσο μαλλον οταν δν εχει κ θεληση οπως λες)
αρα ή τον ανεχεσαι (με ολη τη καταπιεση, κλπ που θα ανεχτεις απο τη χειριστικοτητα του) ή τον χωριζεις για το δικο σου καλο.
παντως η Remedy το ανελυσε πολυ ωραια
Ποια ειναι αυτα τα βιωματα βουλιτσα?
τη διαφωρετικη ενοια που την ειδες? τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο..Quote:
χειριστικος...οχι χειριστος!!
Αυτό προέρχεται κατά την γνώμη από χειριστικούς γονείς,και πλέον ο μηχανισμός του έχει μάθει να λειτουργεί έτσι, αφού μεγάλωσε σ τέτοιο περιβάλλον.
Τ έχεισ πει να μιλήσει σ ειδικό?
εγω τοσα χρονια που παρατηρω ανθρωπους δεν εχω δει ουτε ενα απο αυτους να βελτιωνεται προς το καλυτερο κ εγω επειδη καπου το ξερω αυτο το σεναριο θα στοιχηματιζα οτι αμα τον γραψεις σου θα βελτιωθει η κατασταση του εστω κ αν απλα κανει οτι βελτιωνεται.
κ μην ακουω τωρα για παιδικες ηλικιες λιγο πολυ ολοι ειχαν κακες εμπειριες απο παιδια απλα καπιοι κολησαν σε αυτες για να της χρησιμοποιουν ως αλοθι κ καπιοι αλλοι τις προσπερασαν.
οι εμπειριες της παιδικης ηλικιας δεν εξαφανιζονται αλλα μαζι με τις προγεννητικες εμπειριες καθοριζουν μετεπειτα τις σκεψεις και συμπεριφορες της ενηλικης ζωης μας καθως και τις δισλειτουργιες μας και σοβαρες αρρωστιες που θα αναπτυξουμε.... συνδεεονται με το ορμονικο συστημα μας και οχι μονο και το μελλον της ψυχοθεραπειας ειναι η αναβιωση αυτων και η ρυθμιση των παραπανω για να απαλλαγουμε απο χρονιες φοβιες ψυχροτητα ανικανοτητα εμμονες διαστροφικες συμπεριφορες.....καλο ειναι να γνωριζουμε τη λειτουργια του παρασυμπαθητικου και συμπαθητικου συστηματος αν θελουμε να δουμε γιατι η συμπεριφορα καποιων αργοτερα ειναι καταθλιπτικη βαλτονουν και αναλογα υπερδραστηρια οπως επιτασσει το συμπαθητικο .... το μονο που μπορουμε ειναι να αγνοησουμε ολα αυτα και να βλεπουμε το τωρα χωρισ ιστορικοτητα ,,,,,δε θα μιλαμε ομως τοτε ουτε για πραγματικη θεραπεια παρα μονο για υποστηριτκικη στην καλητερη περιπτωση