Καλησπέρα σας
Παίρνει κανείς αυτό το φάρμακο? Έχει ως παρενέργεια αύξηση βάρους?
Printable View
Καλησπέρα σας
Παίρνει κανείς αυτό το φάρμακο? Έχει ως παρενέργεια αύξηση βάρους?
Εγώ δεν παίρνω το συγκεκριμένο φάρμακο αυτή τη στιγμή.Το έπαιρνα για ένα διάστημα παλιότερα για την ψύχωση και ναι μία από τις παρενέργειες του είναι κ η πρόσληψη βάρους.Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα.
Ω , ναι , ειναι το zyprexa , αμφιλεγομενο φαρμακο , και ναι , ανοιγει την ορεξη .
Το πηρα για 15 μερες , και το σταματησα γι αυτο τον λογο .
Εγώ δεν έχω ψύχωση και μου το έδωσε για να κοιμάμαι το βράδυ. Θα το διακόψω και εγώ, για τους λόγους που είπατε και εσείς. Εξάλλου δεν είναι λέει το σημαντικό φάρμακο που πρέπει να παίρνω. (ο,τι ναναι).Απλά ο ψυχίατρος που μου το έδωσε επιμένει πως δεν αυξάνει το βάρος.
Ύπνο που τον έκανα τόσο καιρό..
Έχω φτάσει στα όρια να καταγγείλω το γιατρό, γιατί έχω συμπτώματα που είναι ανυπόφορα και εκείνος να επιμένει πως είνια ιδέα μου, απλά έχω μελαγχολία κτλ.
Με αποτέλεσμα, να ψάχνω μονη μου από δω και από κει, σε πηγές που μπορεί να αποτελούν παραπληροφόρηση και να ταυτίζονται τα συμπτώματα μου.
Είναι αυτό κατάσταση? Να έχω πάρει κιλά, να εχει αυξηθει η όρεξη όσο ΚΑΙ ΜΟΝΟ οσο καιρό να παίρνω και να μου λεει: Ε ΚΑΛΑ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ 2 ΜΕΤΡΑ, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΦΑΣ.
Μην συνεχίσω και συγχυστώ.
Έχω φτάσει στα όρια να καταγγείλω το γιατρό, γιατί έχω συμπτώματα που είναι ανυπόφορα και εκείνος να επιμένει πως είνια ιδέα μου, απλά «έχω μελαγχολία» κτλ.
Με αποτέλεσμα, να ψάχνω μονη μου από δω και από κει, σε πηγές που μπορεί να αποτελούν παραπληροφόρηση και να ταυτίζονται τα συμπτώματα μου.
Είναι αυτό κατάσταση? Να μαθαίνω από άλλους τι έχω και πως να το αντιμετωπίζω, και ο γιατρός να λεει: «ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ που δεν εισαι καλα, μίλα σε κανενα άνθρωπο, δεν είναι κακό»??.
Να έχω πάρει κιλά, να εχει αυξηθει η όρεξη όσο ΚΑΙ ΜΟΝΟ οσο καιρό τα παίρνω και να μου λεει: «Ε ΚΑΛΑ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ 2 ΜΕΤΡΑ, ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΦΑΣ».
Μην συνεχίσω και συγχυστώ.
ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΜΟΥ λέει. Θα τρελαθώ.
Εγω το παιρνω και ναι αυξανει το βαρος και την ορεξη απλα σε ποσα mg το παιρνεις?Οσο πιο λιγα mg τοσο το καλυτερο.Θα στο εδωσε για λιγο μην ταραζεσαι δεν προκειται να παχυνεις απο τη μια μερα στην αλλη.
stefania , αυτο ειναι αντιψυχωτικο , δλδ βαρυ φαρμακο , και πρωτη φορα ακουω να το δινουν για υπνο !! να δουμε τι αλλο θακουσουμε απο τους γιατρους !
Επισης , εμενα τουλαχιστον , τα αντιψυχωτικα ( καταθλιψη εχω ) , αν παρω σημερα το βραδυ ενα , αυριο κιολας πειναω σαν λυκος .
@στεφ το ζυπρεξα ειναι απο τα σπανια αντιψυχωσικα που δεν εχω παρει και κυριος λογος ειναι οτι βαζει κιλα..
ποσα μγ παιρνεις; επισης λιγο τραβηγμενο να στο δινουν για τον υπνο ενω υπαρχουν τοσα αλλα με λιγοτερες παρενεργειες
Εμένα για υπναγωγο μου έδινε το seroquel (αντιψυχωτικό που επίσης αυξάνει την όρεξη σε μεγάλες δόσεις) των 25mg κάθε βράδυ. Για το zyprexa μου είχε πει ο γιατρός μου ότι αυξάνει την όρεξη και συνεπώς το βάρος.
Με το seroquel των 25 για όσο διάστημα το πήρα δεν αυξήθηκε η όρεξή μου. Μου έφερνε ύπνο, αλλά κάποιες φορές το επόμενο πρωί που ξυπνούσα ήμουν σαν ζόμπι για αρκετές ώρες μετά και μετά όταν άρχιζε να δραστηριοποιείται ο εγκέφαλος, δεν ακολουθούσε το σώμα...
Μίλησέ του για να σου δώσει κάποιο άλλο φάρμακο που να σου ταιριάζει και να λειτουργεί καλά σε σένα. Αν δε σε καταλαβαίνει ή βλέπεις ότι δε συνεργάζεστε, μπορείς να βρεις κάποιον άλλο γιατρό και να διασταυρώσεις και γνώμες.
Να θυμάσαι ότι δεν είναι όλοι οι οργανισμοί το ίδιο.
Καλημέρα mihalis
Το παίρνω περίπου έξι μήνες, από 5mg το πήγα στο 10mg. Tα 5 δεν με έπιαναν και τα 10 με ρίχνουν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΛΗΘΑΡΓΟ, δεν μπορώ να συνέλθω και μετά που θα ξυπνήσω.
Σημερα επεστρεψα στα 5mg.
Έχω πάρει κάτι παραπάνω από 10 κιλά, προσεχω ΧΡΟΝΙΑ να τρλωω υγιεινα και λίγο κα8ως και γυμνάζομαι συστηματικά. Πώς να μπήκαν τα κιλά άραγε?
Γειά σου Macyaver, εχουμε αφησει μια συζητηση για τα φυτικά, δεν το εχω ξεχάσει.
Και όμως, μου το δινει καθαρα για τον υπνο. Εξαλλου λεει πως εχω διπολική κατάθλιψη, και επομένως ήδη παίρνω το wellbutrin μαζι με το dezepil.
Έπειτα απο επιμονη συζητητση για τις αυπνιες μου, που τι το θελα και εγω να μπλέξω τις αυπνιες με τον ψυχιατρο, μου έδωσε το Lapozan Oro, μονο γι αυτο το λόγο.
Mriya καλημέρα.
Το έχω πάρει και εγώ το seroquel καθαρά για τον ύπνο, δεν με έπιανε (αν το πιστεύεις) ο ύπνος και όταν ξυπνούσα παθαινα ακριβώς .ομως αυτό που περιέγραψες:το επόμενο πρωί που ξυπνούσα ήμουν σαν ζόμπι για αρκετές ώρες μετά και μετά όταν άρχιζε να δραστηριοποιείται ο εγκέφαλος, δεν ακολουθούσε το σώμα...
Έφτασα στο σημείο, να λέω αν είναι να μου απορυθμίζουν αυτες τις βασικες λειτουργιες του οργανισμού μου, τον ύπνο και το φαγητό, ποιος ασχολείται με την κατάθλιψη? Εδω τρωω πεινάω σαν λύκος και πεφτω σε νάρκη για πάνω απο 12 ώρες, ποιος την χ@ζει την καταθλιψη??
@στεφ καλη μου δεν ειναι οτι δε σε πιστεψα φυσικα και σε πιστευω τον γιατρο κατηγορισα γιατι δεν ειναι φαρμακο που δινεται για τον υπνο..
εγω που εχω σχιζο δε γουσταρω να το παρω γιατι και αποβλακωνει και αυξανει το βαρος
και οσο και να αθλησαι παλι βαζεις κιλα γιατι γ...ει το μεταβολισμο..
επισης 10μγ ειναι δοση συντηρησης για σχιζο οχι για καταθλιψη!
το σεροκουελ 25 ειναι παρα πολυ χαμηλη δοση και βοηθαει στον υπνο..
τωρα δεν ειμαι γιατρος αλλα ψαξε το λιγο
Και ομως , αγαπητη εσωτερ. , 25 mg . seroquel , με ριχνουν νοκ-αουτ , συν οτι μου ανοιγουν τρομερα την ορεξη . Μου τοχε δωσει ο γιατρος ( 12.5 mg , εσπαγα στα δυο το 25αρι) , για επικουρικο για την κτθλψη , και το σταματησα επειδη μου ανοιγε ΤΡΟΜΕΡΑ την ορεξη . Ο γιατρος μου , πιστευει οτι για να παρεις αντιψυχωτικο , πρεπει να υπαρχει σοβαρος λογος . Ετσι πιστευω κι εγω , απο αλλους ασθενεις που εχω συζητησει .
@μαγκ εγω για σχιζο επαιρνα 900μγ σεροκουελ και παλι ημουν σε διεγερση...
Εσωτερ. , δεν γνωριζω κατι γι αυτην την ασθενεια . Σιγουρα ειναι σοβαρη ομως . Εγω καταθλιψουλα εχω .
ειναι δυστυχως...
παντως ξαναλεω οτι το ζυπρεξα δεν ειναι για καταθλιψη και καλα θα κανει η @στεφ να βρει αλλο γιατρο και οχι αυτον τον φαρμακα
Μπα , καμμια φορα δινουν εκτος απο αντ/κο , ενα αντιψυχωτικο , ισως κακως , ως υποστηρικτικο για το συνοδευτικο αγχος της καταθλιψης . Προτιμοτερο ειναι ενα αντιεπιληπτικο , οπως το lyrica , που χρησιμοποιω , χτυπαει το αγχος , χωρις πολλες πολλες παρενεργειες .
ναι δινουν αντιψυχωσικα αλλα σε μικρες δοσεις και οχι ζυπρεξα η λεπονεξ.. αυτα εχουν πολλες παρενεργειες και δεν τα δινουν για φασεις οπως για υπνο
Η ολανζαπίνη δίνεται και για τον ύπνο, εγώ είχα μεγάλο θέμα για πολλά χρόνια, δεν μπορούσα να κοιμηθώ με τιποτα και η ολανζαπίνη 5mg + μιρταζαπίνη 30mg απλά με έσωσε.
Το κακό είναι οτι ΟΝΤΩΣ θα βάλεις πολλααα κιλά αν τρως ανεξέλεγκτα. Εμένα μου άνοιγε η όρεξη για junkfood και γλυκά κυρίως.. αλλα δεν είχα πρόβλημα γιατί τα χρειαζομουν
τα κιλά. Επίσης ένα άλλο κακό με την ολανζαπίνη είναι το φούσκωμα η δυσκοιλιότητα και η κατακράτηση υγρών (αυτά προσθέτουν αρκετά "κιλά").. η κοιλιά μου είχε γίνει τουλάχιστον διπλάσια. Τώρα που το έκοψα είναι επίπεδη :D
Γνώμη μου είναι να αλλάξεις γιατρό.. ή σου λέει ψέματα ή απλά είναι τόσο άσχετος (απίθανο, γιατί μέχρι και η κουτσή μαρία ξέρει οτι ανοίγει την όρεξη αρκετά).
Το seroquel καλό.. αλλά πολύ βαρύ αντιψυχωσικό ρε παιδί μου.. και με πολλές παρενέργειες.
Κάτι τελευταίο, αν θες μπορείς ρωτήσεις (κάποιον άλλο γιατρό) αν γίνεται να σου δώσει μιρταζαπίνη, και αυτή η ουσία σε ρίχνει για ύπνο χαλαρά, σου ανοίγει την όρεξη μεν αλλα όχι τόσο όσο η ολανζαπίνη.
Γειά σου εσωτερική_σήψη!
Εμ λέω και εγώ, δεν καταλαβαίνω τι γίνεται στον οργανισμό μου..αποβλακώνει και αυξανει το βάρος και σ'εμένα. Το έκοψα, να δούμε πως 8α πάω με τις αυπνίες από δω και πέρα. Το σεροκουέλ ήταν θάνατος για μένα, αποβλάκωση, αύξηση όρεξης και ένα μυστικό, ΕΙΧΑ ΠΑΛΙ ΑΥΠΝΙΕΣ! Αλλά όσο θυμάμαι, μιλάμε για πλήρη ανημποριά..
Σκέτη αποτυχία
@στεφ το σεροκουελ ειναι πιο ελαφρυ απο το ζυπρεξα αλλα παλι θεωρω οτι δεν πρεπει να δινεται σε αλλες περιπτωσεις εκτος απο ψυχωση..
δεν ειναι οτι κανω την εξυπνη η οτι αλλο απλα και για μας που εχουμε ψυχωση και διεγερση ειναι χαλια τετοια φαρμακα φαντασου σε καποιον που δεν εχει
Stefania τι παρενέργειες είχες με την ολανζαπίνη? γιατί το παίρνω και εγώ!
σαν παρενεργιες του φαρμακου ειναι οι εξης πιο συνηθες: σε προκαλει αισθημα μουδιασματος στον εγκεφαλο (ληθαργος)...μυϊκη δυσκαμψια (δηλαδη θα νοιωθεις οτι δεν μπορεις να κινησεις χερια και ποδια)...υπνος με ασχημα ονειρα ή εφιαλτες...αυξηση βαρους σε αρκετα ατομα....και κατασταλη της ντοπαμινης (ειναι η ουσια που εκκριγνεται οταν εισαι ευτυχισμενος) όχι οτι το φαρμακο θα σε κανει δυστυχισμενο αλλα σε καταστελει...αποφυγετο αν δεν ειναι αναγκαιο (γνωμη μου)...
επαιρνα zyprexa 20mg (ολανζαπινη) για αρκετο καιρο.μου αυξησε την ορεξη πολυ για κανα 20ημερο μετα ημουν φυσιολογικα.υπνηλια μου εφερνε.δε με βοηθησε ιδιαιτερα
Εγώ παίρνω μισό stedon , και 2,5 mg ολανζαπίνη και έχω μουδιάσματα σε όλο μου το σώμα , το νιώθω βαρύ, και το χειρότερο νιώθω τα νεύρα μου συμπιεσμένα, δεν ξέρω αν είναι νεύρα η μύες . Βασικά δεν ξέρω ποιο φάρμακο ενοχοποιείται για αυτά! Ποιά είναι η γνώμη σας?