Καλησπερα, γινεται καποιος που πινει τακτικα για 5 μηνες (3 ποτηρια κρασι την μερα η μπυρα) καθημερινα και ειναι σε μικρη ηλικια να καει ανεπανορθωτα δλδ να εχει αδυναμη μνημη κλπ?
Printable View
Καλησπερα, γινεται καποιος που πινει τακτικα για 5 μηνες (3 ποτηρια κρασι την μερα η μπυρα) καθημερινα και ειναι σε μικρη ηλικια να καει ανεπανορθωτα δλδ να εχει αδυναμη μνημη κλπ?
aμα περασουνε 10 χρονια...κ το κανει συνεχεια..
Αλκοολ ηθελα να γραψω :P
δε πειραζει το καταλαβαμε στη μητρικη σου γλωσσαα καταλαβαινεις ευκολα κ τις παραφρασεις
Να καταθεσω την εμπειρια μου λοιπον ! το θεμα δεν ειναι αν επηρεαστει η μνημη , το θεμα ειναι αν ειναι η αρχη μιας εμπλοκης με το αλκοολ . Αν ρωτας για την μνημη , εγω επινα πολυ περισσοτερο , και 5-6 χρονια , και μνημη μου ειναι αριστη και βαλε !! οποτε η απαντηση ειναι , οχι , δεν αρκουν 5 μηνες για να επηρεαστει η μνημη . Αλλα το αλκοολ , επηρεαζει 60 μερη του οργανισμου , μην κολλας στην μνημη . Σε ολες τις περιπτωσεις , 5 μηνες δεν ειναι τιποτα . Ακομη και η ποσοτητα ειναι αμελητεα .
εχει σταματησει, η ειναι στους 5 μηνες τωρα, και συνεχιζει?
και ποσο μικρη ηλικια? φανταζομαι να μην μιλας για παιδι..
Γιατί έχεις τις "μαύρες" σου τον τελευταίο καιρό(5 μηνες)??
Άσε με να μαντέψω, πέσανε τα καράβια σου έξω!
Μια φορα μονο αλλα δεν ειναι και τοσο αυτο ειναι πολλα
Γιατί βρε παιδάκι μου, πιές έναν φρουτοχυμό πχ μια πορτοκαλαδα απο πορτοκαλια, παιρνε υπνωτικα για να τον "ριχνεις" λιγο, χεσ'τα αυτά, ειπαμε "οινος ευφραινει καρδιαν" αλλά μην το παραξαληλωνουμε...
Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει τα πάντα. Από υψηλή ομοκυστείνη, κύρωση ήπατος, μέχρι καρκίνο στο στομάχι κλπ. Τρία ποτήρια κρασί την ημέρα είναι υπεραρκετά! Αντίθετα ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα λένε ότι προσφέρει καρδιοπροστασία. Κι αυτό γιατί περιέχει πολυφαινόλες, όπως τη ρεσβερατρόλη (που έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την HDL χοληστερόλη και να αυξάνουν ταυτόχρονα και την ενδοθηλιακή λειτουργία (εξ ου κι ο καρδιοπροστατευτικός ρόλος). Γνωρίζω αρκετά άτομα που ζήσανε μέχρι τα 90 κι 100 και πίνανε ένα ποτηράκι (κόκκινο) κρασί την ημέρα. Το θέμα είναι να μπορείς να ελέγχεις την ποσότητα. Προσωπικά δεν πίνω τίποτα, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον ίσως το εφαρμόσω. Όχι για να ζήσω μέχρι τα εκατό.. αλλά για να αυξήσω την HDL ακόμη πιο πολύ.
Συμφωνώ. Όμως ελλοχεύει ένας κίνδυνος που έχει σχέση με την ψυχολογία μας απέναντι στις εξαρτήσεις. Επειδή ένα ποτηράκι κρασί μας φέρνει χαλάρωση και καλή διάθεση, υπάρχει περίπτωση νομίζω όταν σε κάποια φάση της ζωής μας είμαστε αγχωμένοι και πιεσμένοι συναισθηματικά να κάνουμε το ένα ποτηράκι περισσότερα ποτηράκια.