Είναι πιο έξυπνος κάποιος που έχει παντρευτεί και δουλεύει από κάποιον που δεν έχει καταφέρει να παντρευτεί και να βρει δουλειά; και γιατί;
Printable View
Είναι πιο έξυπνος κάποιος που έχει παντρευτεί και δουλεύει από κάποιον που δεν έχει καταφέρει να παντρευτεί και να βρει δουλειά; και γιατί;
Η ερώτηση σου, είναι ο ορισμός της γενικότητας. Η "εξυπνάδα" εξαρτάται από πολλούς παράγοντες καθώς και το αν μπορείς να βρεις δουλειά...
Εγώ δεν θέλω να παντρευτώ γιατί δεν θέλω να έχω καμία πάνω από το κεφάλι μου και ούτε παιδιά δε θέλω να κάνω για να μην έχω υποχρεώσεις και επειδή δεν έχω κάποιο συναισθηματικό κενό να καλύψω αλλά ούτε και τα πολλά λεφτά που απαιτούνται για να παρέχω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υψηλό μορφωτικό επίπεδο στα παιδιά μου. Είναι και η κληρονομική μου ψυχική ασθένεια που δεν θέλω να "μεταβιβαστεί" στους απογόνους μου...
Μπορείς να είσαι τόσο έξυπνος(να έχεις διαπροσωπικές και επικοινωνιακές δεξιότητες) όσο χρειάζεται για να συνάψεις μια σχέση η οποία δεν χρειάζεται να εξελιχθεί σε γάμο...
Μπορείς και να δουλέψεις αν είσαι ελεύθερος...
Πολύ ασαφής η ερώτηση σου για μένα.
δεν ειναι θεμα εξυπναδας,εφυιας αλλα καπατσοσυνης
βρισκει δουλεια καποιος ο οποιος ειναι ξυπνιος και ξερει που και πως να κινηθει,αυτος που το ''ψαχνει'' αλλα αν καθεσαι και κλαις την μοιρα σου δεν θα βρεις ουτε δουλεια ουτε συντροφο
τι προσπαθειες εχεις κανει μεχρι τωρα?
Συναισθηματικά νοήμων άνθρωπος = Επιτυχημένος Άνθρωπος
http://dasta.ionio.gr/liaison/pages/symb_text_eiatwork
Πηγή: Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Καλημέρα μας
Δεν υπάρχουν σ’ αυτό τον κόσμο επιτήδειοι ή ανίκανοι για το κάθε τι άνθρωποι. Υπάρχουν μόνο εργατικοί και τεμπέληδες ~ Ερρίκος Φορντ
αυτο που ειπες ειναι πολυ σωστο εξαρταται ομως και το τι εμπειριες κουβαλαει ο καθενας για καποιον που εχει καταθλιψη ας πουμε το να καταφερει κατι ειναι πιο δυσκολο απο καποιον που ειναι καλα ψυχολογικα
Eγω λοιπον θελω να παντρευτω , αλλα ειμαι πολυ απαιτητικος στα γουστα μου . Δεν μπορω να συμβιβαστω με καποια που μου προκαλει μετρια συναισθηματα .
παιδια, εγω ψηφησα 'ναι", να ξερετε :p
Δεν υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα σε εξυπνάδα από τη μια μεριά και στο γάμο και δουλειά από την άλλη!
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κάποιος μπορεί να είναι παντρεμένος και να δουλεύει.Σίγουρα η εξυπνάδα δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας.
Μπορεί κάποιος να είναι χαζός αλλά να έχει στη ζωή του αυτοπεποίθηση και να προσπαθεί και να τα έχει κ τα 2.Μπορεί πάλι να είναι έξυπνος και να μη προσπαθεί όσο χρειάζεται και να έχει μειωμένη αυτοπεποίθηση και έτσι να μένει πίσω στους στόχους του.
Τώρα στη δική σου περίπτωση γιατί νομίζω για προσωπικό σου θέμα είναι το poll,χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου χαζό πολύ απλά για να μη προσπαθήσεις κάτι που είναι και δύσκολο.Έχεις επαναπαυτεί στην δυστυχία σου και παρόλο που σε πονάει αυτή η δυστυχία σε βολεύει για διάφορους λόγους που ένας ειδικός θα μπορούσε να φέρει στην επιφάνεια.Δεν νομίζω να είσαι πιο χαζή από άλλους που τα καταφέρνουν.Σίγουρα όμως έχεις μειωμένη αυτοπεποίθηση και πολλά κόμπλεξ καθώς και λάθος οπτική σε πολλά πράγματα.
Το να κάθεσαι και να ρωτάς τα ίδια κ τα ίδια για να αυτοεπιβεβαιωθείς δεν θα αλλάξει κάτι!!
Αυτός που βρίσκει σήμερα δουλειά ή έχει κάποιον γνωστό ή κάποιο καλό πτυχίο ή έχει τρομερή διάθεση για δουλειά ή τρομερή ανάγκη και ψάχνει να βρει το οτιδήποτε (πχ εργάτης)...
Αν το γεγονός ότι πάσχω από την κοινωνική φοβία, γενικευμένη αγχώδη και κατάθλιψη και ΛΟΓΩ αυτού δεν βρίσκω δουλειά σήμαινε πως είμαι και χαζός τότε που πάμε πια εμείς τα μέλη του φόρουμ...
Έξυπνοι είμαστε για να καλύψουμε τα ψυχολγικά κενά γεμίζουμε με γνώσεις, κόλπα και τρικς να κρύψουμε τον φόβο μας και πολλά άλλα
Ναι αλλά εγώ δεν μπορώ να ταιριάξω με κανέναν και να παντρευτώ να κάνω δλδ αυτό το απλό πράγμα
Ο γάμος δεν είναι "απλό πράγμα". Γιατί θες τόσο να παντρευτείς; Δώσε μου 3 λόγους μόνο.
εμενα μου φαινεται οτι θα ειχε περισσοτερο ενδιαφερον το θρεντ αν εγραφες ζαμαμφουτισμος η εγρηγορση?
Δεν είναι θέμα εξυπνάδας αλλά θέμα τύχης... Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κανείς δεν λέει το αυτονόητο, πως όσο παραμένεις αγχωμένη δεν θα συμβεί τίποτα στην ζωή σου... Ακόμα και 10 άνδρες να σε πλησιάσουν, αν έχεις την αύρα της απελπισμένης για γάμο, θα φύγουν... Σου έχει κολλήσει ο γάμος, και ας είναι με τον οποιονδήποτε.. Αυτήν την εντύπωση μου βγάζεις, αν κάνω λάθος σου ζητώ συγνώμη...
Επίσης..
Γι αυτους που απλά το ειχαν βαλει στο προγραμμα (δουλεια, γαμος) και το καταφεραν ναι ειναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους που απλά πάλι το ειχαν βαλει στο πρόγραμμα αλλά δεν το κατόρθωσαν. Είναι θεμα δλδ να κόβει το μυαλό. Κι όταν λεω στο πρόγραμμα εννοώ να μην το ζόρισαν, απλα να τους ήρθε σαν μια πολύ φυσική πορεία των πραγμάτων.
Εξίσου έξυπνοι μ' αυτους είναι αυτοί που συνειδητά επέλεξαν να μην παντρευτούν (πχ μοναχοί, ασκητές ή που αφιερώθηκαν σε μια επιστημη) ή να μην εργαστούν (πχ μητέρα που φροντιζει τα παιδια της) ενώ μπορούσαν να το επιτυχουν.
Οι υπόλοιποι που δεν κάπου έχουν πρόβλημα....
Γι' αυτούς που το είχαν βάλει στο πρόγραμμα αλλά οι συγκυρίες δεν τους έχουν βοηθήσει; Πες ότι εγώ θέλω να παντρευτώ και να βρω μια δουλειά. Θα είμαι χαζή αν δεν βρω κάποιον που να ταιριάζουμε και να τον εκτιμώ τόσο ώστε να θέλω να προχωρήσουμε σε γάμο; Θα είμαι χαζή αν μοιράζω παντού βιογραφικά και προσπαθώ με νύχια και με δόντια να βρω μια δουλειά αλλά οι άλλοι με απορρίπτουν επειδή θέλουν "προυπηρεσία"; Πολλές φορές ρίχνουμε ΟΛΕΣ τις ευθύνες σε εμάς και καταλήγουμε με 10002 ψυχολογικά και κατάθλιψη επειδή δεν νιώθουμε ικανοί -το ίδιο νιώθει και το δελφίνι υποθέτω αν κρίνω απ' τις ερωτήσεις στο θέμα της, αν όχι μπορεί να με διαψεύσει-. Είναι άδικο για τον εαυτό μας, ειδικά όταν τόσοι άνθρωποι αυτό πιστεύουν. Θα έλεγα πως θα είχαμε ευθύνη αν δεν το προσπαθούσαμε με όλες μας τις δυνάμεις αλλά δεν μπορείς να ελένξεις και τους άλλους ούτε ξέρεις ποιές καταστάσεις θα σου τύχουν. Δυστυχώς δεν είσαι θεός, απλά προσπαθείς για το καλύτερο. Μακάρι να ΜΗΝ κρινόταν η εξυπνάδα απ' το αν κάποιος μπορεί να βρει δουλειά ή αν έχει παντρευτεί... Αυτά είναι κολλήματα που τα πιστεύουν πολλοί (όπως οι γονείς της δελφίνι που θα είναι ικανοποιημένοι όταν την δουν παντρεμένη, εκτός κι' αν το λένε επειδή την βλέπουν να το θέλει η ίδια) και δυστυχώς αυτά σου μένουν στο τέλος... Καταλήγεις να τα πιστεύεις έστω και υποσυνείδητα και μετά άντε να τα διώξεις... Δεν τα παρατάμε όμως, αλίμονο αν χαθεί και η ελπίδα...
Όχι εμένα οι γονείς μου δεν μου λένε τίποτα από μόνη μου τα λέω αυτά....
Στο τελευταιο συμφωνούμε! Όμως η ελπίδα κτίζεται πάνω στα έργα μας! Ελπίζω σημαινει κανω ενέργειες, πράγματα χειροπιαστα δλδ, τα οποια μπορει να απαιτουν πολλή μόχθο αλλα και χρονο μεχρι να τα αποκτήσω, με τα οποία αυξανω τις πιθανότητες μου γι' αυτα που ελπίζω (ήτοι που ποθώ) να αποκτήσω. Κάποτε δεν ειναι θεμα πιθανοτητων αλλά επιλογών και σωστού προγραμματισμού. Αρα η προσπαθεια κι ο μοχθος και τα εργα τα χειροπιαστα πρεπει να κινουνται και γυρω απ αυτους τους δυο τους αξονες. Αλλιως μας εμεινε ο κόπος!
Το ότι δεν βρεθηκες σε καταλληλη δουλεια μπορει σ' αυτα που προειπα να οφειλεται (έστω σε καποιο σημαντικό βαθμό) κι οχι σ' αυτο που μπορει να πιστευεις ήτοι, αλλοι ειχαν τις γνωριμιες και τα μεσα. Το ίδιο και στις λαθος επιλογες συντροφων διοτι προφανως δεν ζεις σε ξερονησι ή κανα χωριουδάκι αλλά σε πολη οπου και σ αυτον τον τομεα οι επιλογες ειναι παμπολλες. Αρα σε πολύ υψηλό βαθμό ειτε μας αρεσει ειτε όχι (και πρωτα ο ομιλών) η ευθυνη βαραινει εμάς!
Εγώ για να καταλάβετε ήμουνα ένα κορίτσι πολύ όμορφο που μου την πέφτανε όπου καθίσω και όπου σταθώ και τα τελευταία χρόνια δεν με πλησιάζει ούτε αρσενική γάτα. Είχα πάντα τυχερά και μου ζητούσανε να με παντρευτούνε και τώρα τζίφος. Δεν είναι χαζομάρα να μην εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες του παρελθόντος;
Ποιος σου έκανε τη ζημιά?
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII I.
Ιωάννη νομίζω πως στην ουσία συμφωνούμε... Δεν είπα πως εμείς δεν έχουμε ευθύνες, είπα πως είναι άδικο να φορτωνόμαστε ΟΛΕΣ τις ευθύνες -και να πιστεύουμε πως επειδή δεν καταφέραμε αυτό και το άλλο, είμαστε χαζοί- ειδικά όταν έχουμε προσπαθήσει πολύ για κάτι. Μπορεί εσύ να το βλέπεις ως λάθος ενέργεια και ότι χρειάζεται και ο σωστός προγραμματισμός αλλά και οι καλές επιλογές μας -και έχει βάση αυτό που λες- αλλά εγώ λέω πως ΚΑΙ ΠΑΛΙ δεν εξαρτώνται όλα από σένα. Ναι σε κάποιες περιπτώσεις παίζουν τον καταλυτικό ρόλο αυτά που περιγράφεις αλλά δεν μπορείς να είσαι σίγουρος και για τους άλλους. Για σένα η τάδε επιλογή μπορεί να φαίνεται η καλύτερη και η σωστότερη, η τάδε χρονική περίοδος το ίδιο αλλά το "αφεντικό" να έχει άλλη γνώμη... Δεν μιλάω για τις περιπτώσεις που κάποιος κάθεται και τα περιμένει όλα στο πιάτο... Επίσης, όπου κι' αν ζεις δεν μπορείς να επιδιώκεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ να βρεις άντρα και ούτε είναι εύκολο να βρεις κάποιον που να ταιριάζετε πραγματικά για να προχωρήσετε. Άρα και πάλι δεν εξαρτάται μόνο από σένα. Επιπλέον γι' αυτό το θέμα πιστεύω πως όσο πιο πολύ το κυνηγάς και είσαι απελπισμένος, καταφέρνεις ακριβώς το αντίθετο...
Τώρα εσύ τι κάνεις?
Ρωταω επειδή σε άλλα ποστ είπες πως έχεις βάλει πολλά κιλά, είσαι απεριποίητη και όλη μέρα στο σπίτι!
Αυτοί που σε ηθελαν, σου μιλησαν δηλαδή για παντριες και τέτοια?
Ο πατέρας σου είναι μοναχικός τύπος ή αυστηρών αρχών? Ρωταω για να καταλάβω γιατί τους εδιωχνε. Εκτός κι αν του επαιρνες αλητακια τα οποία σε ειχαν για το σεξ, οπότε πρωτα από αγαπη σε σένα κι έπειτα από σοφία τους εδιωχνε.