Κρίσεις πανικού και διακοπή κάπνισματος
Καλησπέρα σε όλους.Έχω καιρό να γράψω στο Φόρουμ,λόγω μετανάστευσης στο εξωτερικό.Η ιστορία μου με τις κρίσεις πανικού ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια.
Μετά από μια περιόδου μεγάλης πίεσης και προβλημάτων υγείας του συζύγου,και ενώ ήμουν φοιτήτρια παρουσιάστηκαν οι πρώτες κρίσεις πανικού.
Πολλά ψυχοσωματικά συμπτώματα,και κυρίως το τρέμουλο στα χέρια που με ενοχλούσε περισσότερο από όλα.
Τελείωσα την σχολή με χίλια ζόρια.Πήρα φαρμακευτική αγωγή με ζαναχ αρχικά για 2 εβδομάδες και μετά έκανα ψυχοθεραπεία.Το παλεύω εδώ και 4 χρόνια,αλλά καμία σημαντική αλλαγή δεν βλέπω δυστυχώς.
Με τον καιρό χάνω και την αυτοπεποίθηση μου και την αυτοεκτίμηση μου και πολλά. Όλοι ξέρετε τα επακόλουθα. Εδώ και ένα χρόνο ζω στο εξωτερικό πια και δεν έχω την δυνατότητα να κάνω ούτε ψυχοθεραπεία,λόγω του ότι δεν μιλάω ακόμη καλά την γλώσσα.
Να μην σας κουράζω πολύ.Η ερώτηση μου έχει να κάνει με την διακοπή του καπνίσματος.
Πριν από ένα μήνα περίπου διέκοψα το κάπνισμα.Διάβασα ένα άρθρο πρόσφατα σε έγκυρο γιατρικό περιοδικό που ανέφερε βελτίωση της κατάστασης σε άτομα με διαταραχή πανικού.Το θέμα είναι ότι νιώθω έντονα το σύνδρομο στέρησης και με ανησυχεί το γεγονός ότι πλέον νιώθω θλίψη και νιώθω ότι δεν θέλω να βλέπω ούτε τους φίλους πια,ενώ πριν δεν είχα τέτοια συμπτώματα.Επιπλέον έχω αρχίσει να έχω αϋπνίες,και μια αίσθηση ότι θα πεθάνω και πρέπει να πάω νοσοκομείο οπωσδήποτε,και τάσεις λιποθυμίας.
Βέβαια δεν έχω το τρέμουλο σε μόνιμη βάση όπως πριν,αλλά και αυτά δεν υποφέρονται πια.
Η ερώτησή μου είναι αν διέκοψε κάποιος το κάπνισμα ενώ είχε διαταραχή πανικού και αν έχει όντως μακροπρόθεσμα κάποιο θετικό αποτέλεσμα από αυτό.