Πολλοί γονείς δίνουν σφαλιάρα στο παιδί τους. Εσείς θα δίνατε; Θεωρείτε ότι η σφαλιάρα είναι μορφή βίας ή είναι αποδεκτό μέσο διαπαιδαγώγησης;
Printable View
Πολλοί γονείς δίνουν σφαλιάρα στο παιδί τους. Εσείς θα δίνατε; Θεωρείτε ότι η σφαλιάρα είναι μορφή βίας ή είναι αποδεκτό μέσο διαπαιδαγώγησης;
Oύτε λόγος. Δεν έχω χτυπήσει ποτέ τα παιδιά μου. Το θεωρώ άνιση άσκηση βίας ανώτερου προς κατώτερο.
Δε νομίζεις όμως ότι και η απειλή με σφαλιάρα μπορεί να είναι το ίδιο εκφοβιστική. Να, για παράδειγμα πολλοί γονείς αν και δεν έχουν δώσει ποτέ σφαλιάρα στα παιδιά τους, εντούτοις απειλούν συνεχώς τα παιδιά τους ότι θα φάνε σφαλιάρα αν κάνουν αυτό ή εκείνο. Δε νομίζεις ότι η απειλή της σφαλιάρας μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερο φόβο στα παιδιά και να τα κάνει με έλλειψη πρωτοβουλίας. Εσύ θα απειλούσες τα παιδιά σου με σφαλιάρα, ακόμα και αν δεν το εννοούσες;
Εσύ τι νομίζεις? Εσύ θα τα απειλούσες?Quote:
Originally posted by igeorgak
Δε νομίζεις ότι η απειλή της σφαλιάρας μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερο φόβο στα παιδιά και να τα κάνει με έλλειψη πρωτοβουλίας. Εσύ θα απειλούσες τα παιδιά σου με σφαλιάρα, ακόμα και αν δεν το εννοούσες;
Γιατί ρε παιδιά να απειλήσεις ένα παιδί?
γιατί να το βάλεις στη διαδικασία του φόβου? πολλοί απο εμάς παλεύουμε καθημερινά με το φόβο. τρομάζουμε, πονάμε και μιλάμε σε γιατρούς και σε foroum για τους ξεπεράσουμε. δεν είναι κρίμα έστω και για μια στιγμή να βάλουμε το θολό αυτό πέπλο στα αθώα ματάκια τους? υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το χαρούμενο βλέμμα τους. εγώ λατρύω να ακούω ακόμα και τη γκρίνια ακόμα και το κλάμα της κορούλας μου όταν διαμαρτύρεται. ακούστε τα παιδιά σας. ακόμα και στην πιο μεγάλη κρίση θυμού τους ΚΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ. καμμία απειλη δεν θα τα ή μας βοηθήσει.
ΜΙΛΑΩ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ Τ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ... ΙΣΑ ΙΣΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ... ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ,,(ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ)...ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Τ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΣΩΣΤΟ ΑΝ ΑΣΚΟΥΝ ΠΑΝΩ Τ ΒΙΑ..??? ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ?.... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ..
Συμφωνώ απόλυτα.Quote:
Originally posted by ΒΙΚΥ
ακούστε τα παιδιά σας. ακόμα και στην πιο μεγάλη κρίση θυμού τους ΚΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ.
Θα έδινα σφαλιάρα σ\' εκείνον που θα μου πρότεινε να δώσω σφαλιάρα στο παιδί μου.
Φοιβη. Φοιβη-Μελίνα λένε την κορούλα μου
Πολλές φορές σκέφτηκα αν θα έχανα την ψυχραιμία μου τόσο ώστε να δώσω σφαλιάρα, κυρίως από φόβο μήπως αναπαράγω τη βία που δέχτηκα..
Κάποτε στην εφηβεία μου έδωσα σφαλιάρα στην κατά τρία χρόνια μικρότερη ξαδέρφη μου που προσπαθούσε να καταλάβει τί είχα και έκλαιγα..η καιμένη..ακόμα θυμάμαι το έκπληκτο βλέμμα, και την αδικία που ένιωσε..Ακόμα έχω τύψεις..κυρίως γιατί ήξερα πως νιώθει κανείς όταν εισπράττει βία..
Αλλά ωστόσο έχω την εντύπωση πως πολλοί γονείς, δε λέω όλοι, άλλα γράφουν, άλλα λένε και άλλα κάνουν. Στο ολοήμερο που διδάσκω έχω δει πολλούς γονείς να απειλούν τα παιδιά τους με σφαλιάρα την ώρα που έρχονται να τα πάρουν επειδή καθυστερούν ή επειδή δεν έχουν ετοιμάσει την τσάντα τους. Αν τους ρωτήσεις όμως θα σου πουν, εγώ ποτέ δεν έχω απειλήσει το παιδί μου με σφαλιάρα. Μην κρυβόμαστε όμως. Πολλοί γονείς το κάνουν και αυτό είναι που συζητώ μαζί σας. Γιατί το κάνουν; Γιατί θεωρούν τη σφαλιάρα ως βία αλλά την απειλή με σφαλιάρα ως νόμιμη; Αυτό αναρωτιέμαι.
Μάλλον γιατί πιστεύουν οτι ο τρόπος που διαπαιδαγωγούν το παιδί τους \"μπάζει\" και χρειάζονται και μία επισφράγιση για να σιγουρέψουν το γεγονός ότι το μοντέλο εξουσίας είναι εκείνοι και όχι το παιδί.
Να την χαίρεσαι, καλή μου. Είναι τυχερή που έχει μια μαμά σαν κι εσένα. Εμένα δεν με λένε Φοίβη, αλλά μου αρέσει πάρα πολύ αυτό το όνομα. Γι\' αυτό και το επέλεξα εδώ.Quote:
Originally posted by ΒΙΚΥ
Φοιβη. Φοιβη-Μελίνα λένε την κορούλα μου
Λες οτι εσύ τους βλέπεις να απειλούν τα παιδιά τους αλλά όταν τους ρωτάς λένε οτι δεν το κάνουν. Αναρωτιέμαι να αυτή η άρνηση απαντάει στο αν τη θεωρούν νόμιμη ή όχι. Αν τη θεώρούσαν δεν θα το αρνούνταν, έτσι δεν είναι?Quote:
Στο ολοήμερο που διδάσκω έχω δει πολλούς γονείς να απειλούν τα παιδιά τους με σφαλιάρα την ώρα που έρχονται να τα πάρουν επειδή καθυστερούν ή επειδή δεν έχουν ετοιμάσει την τσάντα τους. Αν τους ρωτήσεις όμως θα σου πουν, εγώ ποτέ δεν έχω απειλήσει το παιδί μου με σφαλιάρα. Γιατί το κάνουν; Γιατί θεωρούν τη σφαλιάρα ως βία αλλά την απειλή με σφαλιάρα ως νόμιμη; Αυτό αναρωτιέμαι.
δεν ξέρω εαν υπάρχει ένας συγκεκριμένος σωστος τρόπος διαπαιδαγώγησης. αυτό που έχω καταλάβει εγώ ως σχετικά νέα γονέας - η κόρη μου είναι μόλις δύο ετών- και πιστεψτε με δεν το βίωσα ιδιαίτερα ως παιδί, είναι ότι καλό είναι να ξεχνάς οτιδήποτε σου έχουν μάθει ως \'\'πρέπει\'\'.Φέρνεις στον κόσμο μια νέα ζωή. Δεν είναι κτήμα σου το παιδί. Πολλές φορές δεν το δικαιούσαι. Και σίγουρα δεν είσαι έτοιμος 100% γι\'αυτό. Ο γονιός λοιπόν αν ε΄χει τα δικά του μάτια και αυτιά ανοιχτά. να ασχολείται, να παρατηρεί το πλασματάκι αυτο. απ\'τη στιγμή που γεννιεται έχει προικιστεί από τη φύση με τρόπους επικοινωνίας. αν αφουγκράζεται κανείς τα θέλω του παιδιού του και όχι τα δικά του θέλω και απωθημένα τότε έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στη ανατροφή του παιδιού του. κανένα μα κανένα παιδί δε γεννήθηκε απληστο, γκρινιάρικο και ανυπάκουω. εμείς οι γονείς είμαστε υπεύθυνοι για ότι φτιάχνουμε και κανείς άλλος
Τότε προφανώς ψεύδονται και στον ίδιο τους τον ευατό αφού άλλα δηλώνουν και άλλα κάνουν. Το ζήτημα είναι πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση; Το να μη θεωρώ κάτι νόμιμο αλλά να το κάνω δε λέει τίποτα.
Ή δεν αντέχουν να δουν αυτό που κάνουν...είναι μια μορφή \"ψέμματος\", μια τύφλωση, αν θες. Έτσι πιστεύω. Τώρα πως μπορεί να αλλάξει η κατάσταση ειλικρινά δεν ξέρω.Quote:
Τότε προφανώς ψεύδονται και στον ίδιο τους τον ευατό αφού άλλα δηλώνουν και άλλα κάνουν. Το ζήτημα είναι πώς μπορεί να αλλάξει η κατάσταση; Το να μη θεωρώ κάτι νόμιμο αλλά να το κάνω δε λέει τίποτα.
Έχω φάει πολλές σφαλιάρες σαν παιδί και ξέρω πως είναι. Δεν θα τό κανα. Αλλά και η απειλή για σφαλιάρα νομίζω το ίδιο είναι. Είναι ασκηση ψυχολογικής βίας. Αν έχουν απωθημένα οι γονείς να πάνε να τα βγάλουν αλλού.Όχι πάνω στα παιδιά τους. Αυτά δε φταίνε σε τίποτε. Μπορούν να τους εξηγήσουν τι θέλουν και να βάλουν όρια στη συμπεριφορά τους με άλλο τρόπο, ώστε να τα ετοιμάσουν να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες. Καλύτερη είναι η εξήγηση. Γιατί πρέπει να τρώει το φαγητό του, πως θα το βοηθήσει το διάβασμα στο μέλλον και γενικά οι απαγορεύσεις να έχουν μια εξήγηση. Όχι απειλή για ξύλο. Έτσι δεν υπάρχει και ωφέλεια. Δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να κάνουν κάτι. Απλά το κάνουν για να μη φάνε ξύλο.
Eγώ παιδια και έριχνα και από καμμιά κυρίως γιατί χαζεύανε και δε διαβάζανε και φιλαράκια είμαστε. Τα παιδιά μου τα έκανα το ένα στα 19 μου και το άλλο στα 20 μου. Είναι λοιπόν σήμερα 25 και 26 χρονών και το γεγονός ότι τέλειωσαν το πανεπιστήμιο, είναι ευτυχισμένα με τους συντρόφους και τις δουλειές τους και κυρίως με θεωρούν φιλαράκι ακόμα, δείχνει πως κάπου οι φόβοι μας μήπως είμαστε κακοί γονε\'ις υπερεκτιμήθηκαν στις μέρες μας. Δε χάλασε ο κόσμος για μια μπατσίτσα στο πισινούλη.
Ακομα και το ξυλο εχει τον τροπο του. Αλλο μια μπατσουλα στον πισινο, προσεκτικα κατυεθυνομενη, που χρησιμοποιειται σαν μεσο, για να περασει ενα μηνυμα στο παιδι (οχι βεβαια οτι με βρισκει συμφωνη, μαλλον θα δισταζα)κι αλλο ενα χαστουκι ατσαλο εν ωρα απωλειας ψυχραιμιας...
Γιατι το κανουν?Κατα τη γνωμη μου κουραζονται, χανουν τη μπαλα, βαριουνται να ασχοληθουν με λεπτοτητα πανω στο θεμα της ανατροφης του παιδιου τους... Που να βρουν χρονο εξαλλου... Αυτοι προσπαθουν να συμμαζεψουν τα νευρα τους απο τις ζωες τους, προσπαθουν να καλυψουν τις δικες τους αναγκες, και θα μπουν και στη θεση του παιδιου , θα αφουγκραστουν τις αναγκες του? Πολλοι θα το προσπερασουν, αυτο το κρισιμο σταδιο.
Συχνα δεν εχουν το κουραγιο να ασχοληθουν λοιπον, να εισπραξουν αντιδρασεις που ειτε δεν τους αρεσουν ειτε δεν τις καταλαβαινουν. Προτιμουν τον ευκολο δρομο. Της επιβολης συμπεριφορων μεσω χαστουκιου. Α! Και φωνων. Αντι να σκυψουν με αγαπη και υπομονη πανω απο το παιδι και να το ακοουσουν, να δουν τι θελει να τους δειξει, να τους πει, να βρουν τροπους να επικοινωνουν. Να του περνουν τα μηνυματα τους κι εκεινο τα δικα του.. ψιλα γραμματα.
Γιατι αλλα λενε κι αλλα κανουν? Μα καλα, ειδικα στον εξω κοσμο(εδω ειμαστε ασφαλεις κατω απο την ανωνυμια μας) ειναι συνηθες οι ανθρωποι να κρυβουν τις αληθειες τους. Η να εθελοτυφλουν.
Εχω φαει ενα χαστουκι απο τον πατερα μου που το ενα του δαχτυλο ειναι οσο δυο δικα μου και ακομα το θυμαμαι στα 29 μου. Προφανως το απεφευγε αλλα καποια στιγμη ποιος ξερει. Δε μπορω να κοιμηθω τα βραδια ακομα. Η μανα μου ηταν αυστηρη και με τιμωρουσε με το παραμικρο. Θυμαμαι τον παλιο κλασικο πλαστη για να ανοιγουν φυλλο, θυμαμαι τη ζωνη. Ακομα με στοιχειωνουν.
Δεν θα έκανα παιδί..Χεχε....
Όταν κάποιος βαριέται να ασχοληθεί με το παιδί του καταφεύγει στη βία γιατι θεωρεί οτι μπορεί να πετύχει κάτι άμεσα χωρίς να βλέπει το ανυπολόγιστο κόστος στο παιδί του. Μέσω της ενασχόλησης και της διαπαιδαγώγησης μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα να κάνουμε θαύματα, σκεφτείτε οτι στο εύρος ηλικιών 0-5 μας δίνεται η μεγάλη ευκαιρία να μετατρέψουμε το παιδί μας σε ιδιοφυία και ισορροπημένη προσωπικότητα. Δυστυχώς οι περισσότεροι πλέον ενώ έχουν παιδιά αναζητούν στιγμές ατομικής χαλάρωσης και καλοπέρασης τις οποίες θεωρούν οτι μπορούν να τις έχουν με απειλές και σφαλιάρες. Το να είσαι γονιός είναι έργο και όχι εθιμοτυπικό δρώμενο. Η σωστή ενασχόληση και διαπαιδαγώγηση κάνουν θαύματα αλλά δυστυχώς εστιάζουμε όλοι στο πως θα βγάλουμε χρήμα πως θα δούμε τηλεόραση πως θα πιούμε καφέ με ησυχία πως θα κάνουμε δουλειές με ησυχία αγνοώντας οτι το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε στα παιδιά μας είναι σημαντικότερο απο όλα αυτά.
ναι εχω δωσει κ δεν μαρεσει να λεω ψεματα.αλλα σε μια φαση που μου ανοιηε ο γιος μ το κεφαλι με ενα βαζο και μονο σε τετιες περιπτωσεις.προτιμαω να τον τημορω κριβοντας αγαπημενα του παιχνιδια (καινουρια μαλιστα) και αυτο τον ποναει περισσοτερο.αλλα του εχω δωσει κ στον ποπο μερικες .ειναι αφανταστα ζωηρο παιδι οπως ειμουν και γω αλλωστε αλλα γενικα σπανια να τον τημορω με αυτον τον τροπο μονο αν για παραδειγμα μου ξανα ανοιξει το κεφαλι το δικο μ η καποιου αλλου παιδιου.κ οσι λενε οτι δεν εχουν δωσει εστω στον πισονο καμια πυστευω λενε ψεματα.
ME THN BIA ΣΩMATIKH H\' ΨYXOΛOΓIKH TO MONO ΠOY KATAΦEPNOYN EINAI NA ΓINONTAI ΛIΓOTEPO AΓAΠHTOI ΣTA ΠAIΔIA TOYΣ KAI NA TA ΔHMIOYPΓOYN ΨYXOΛOΓIKA ΠPOBΛHMATA.
KAI ΦYΣIKA OI ΓONEIΣ OΛA AYTA ΘA TA BPOYN MΠPOΣTA TOYΣ ΣE MEPIKA XPONIA.
απο την μια συμφωνω οτι και καμια μπατσιτσα δεν θα βλαψει,γιατι εμεις που τισ φαγαμε παθαμε κατι???απο την αλλη διαφωνω....Ισως να υπαρχει μια μεση κατασταση...Αναλογως την αταξια αναλογη και η τιμωρια....
Αν και εγω προσωπικα για μενα πισστευω πως αν καποτε κανω παιδια οχι μονο αγαπημενα παιχνιδια θα κρυβω αλλα θα βαζω και πολυ τιμωρια και αμα χρειαστει θα φαει και καμια(κ ας μην μεγαλωσα ετσι)
Είμαι εντελώς αντίθετη στη βία, ποτέ δεν έχω χτυπήσει τα παιδιά μου. Απο την άλλη δε θεωρώ πως μερικές(όχι δυνατές) στον ποπό βλάπτουν ιδιαίτερα το παιδάκι, εφόσον η κίνηση είναι συμβολική και όχι πραγματικό ξύλο.
Όσο για την απειλή βίας, τη θεωρώ μέσο εκτόνωσης. Έχω ακούσει σαν παιδάκι \"θα σε κάνω μαύρη στο ξύλο\", \"θα σε λιανίσω\",\"θα φας μπάτσα που θα δεις τον ουρανό σφοντύλι\"κλπ αλλά το ήξερα πολύ καλά ότι η μανούλα μου προσπαθούσε να εκτονώσει με τα λόγια το θυμό ή την τρομάρα της. Ποτέ της δε με χτύπησε και νομίζω πως ήταν (είναι) μια καλή μαμά.
Υπαρχει το ξυλο για να εκτονωθει ο γονιος,και το ξυλο για να συνετησθει το παιδι.Οταν του λες και του εξηγεις να μην κανει κατι και αυτο δοκιμαζει τα ορια σου,ε και καμια στον ποπο δεν βλαπτει.Το παιδι πρεπει να σεβεται και καποια πραγματα και καποιους κανονες.Αν εχεις δοκιμασει ολα τα αλλα και δεν μπορεσε να το καταλαβει τοτε κανα δυο στο ποπο με ελεγχομενη δυναμη ομως απο τον γονεα και οχι ξεσπασμα του πανω στο παιδι νομιζω θα φερει καλο αποτελεσμα και οχι ασχημο.Για τις καταστασεις υπερβολικης ξυλοφορτωσης δεν θεωρω πως ειναι φυσιολογικες αντιδρασεις οποτε να παει ο γονιος να δει κανα ψυχιατρο(η μηπως βολευεται που στη ζωη του δεν του δινει κανενας αλλος σημασια και βρισκει διεξοδο να ξεσπασει στο παιδι?)(μεγαλο πραγμα ο εγωισμος τελικα,δεν συμφωνειτε?)
Ακόμα κι η λέξη \"σφαλιάρα\" έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και στο δικό μου λεξιλόγιο υπάρχει απλά και μόνο σαν έννοια..Πιστεύω πως η παιδεία των σημερινών γονιών δεν αποδέχεται σχεδόν στο σύνολο της τη βία, κυρίως αν αυτή απευθύνεται στα παιδιά για λόγους σωφρονισμού..Πιατεύω επίσης πως τα παιδιά ακολουθώντας τα πρότυπα των γονιών τους, μαθαίνουν να αντιδρούν ανάλογα και στη ζωή τους..Οι γονείς μου δεν με χτύπησαν ποτέ τους και προσπάθησαν να μου διδάξουν βασικές αξίες, και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχαν, αφού παρ\' όλες τις ανοησίες που έκανα σαν παιδί, δεν παρασύρθηκα και σήμερα πιστεύω πως αν μη τι άλλο είμαι μια ισορροπημένη προσωπικότητα. Το ίδιο κάνω κι εγώ στα παιδιά μου, ξέρουν πως δεν θα \"φάνε\" ποτέ ξύλο άπό μένα αλλά με απέραντη υπομονή, μέσα από την \"ατασθαλία\" τους στο τέλος θα μάθουμε όλοι μας κάτι..Όλα αυτά βέβαια πάντα σε συνεννόηση με τη σύζυγο μου , που είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και οι δύο γονείς να συμφωνούν σε θέματα παιδαγωγικής.. Νομίζω πως ό,τι σπέρνει ο καθένας θερίζει...
Και με με εδερναν οι γονεις μου και νομιζω μ αξιζε γιατι ειμαι πολυ ξεροκεφαλο παιδι.δεν μου κανε κακο μαλιστα αν δεν ετρωξα ξυλο οταν επρεπε σε νπρμαλ βαθμο 8α ειχα μπλεξει ειτε με ναρκωτικα ειτε με κατι παρομοιο.Και προσωπικα στην οικογενεια μου δεν βριζουμε κα8ολου ουτε μαλωνουμε κ οως το παιδι μου μιλαει πολυ ασχημα.ειναι 4,5 ετων οκ δεν καταλαβενει τοσα αλλα ρε παιδια τι να κανω οταν λεει μεγαλους αν8ρωπους μα@#@$κεσ και γυναικες πουτ@#$@#$ες?με το καλο δεν καταλαβενει και ουτε και με το κακο τροπο.
απο μικρό κ απο τρελο μαθαίνεις την αλήθεια... άστο το παιδί, κάτι ξέρει κ τα λεει.. χα, χα
μην αγχώνεσαι βρε maria... παιδί είναι, θα του κάνεις κακό αν το κυνηγάς συνέχεια.
τώρα πως συνδιασες τα ναρκωτικά με το ξύλο κ αν ήσουν ξεροκέφαλο, πάνω απ όλα παιδί ήσουν. δεν λιγόνεται η καρδούλα σου όταν σηκώνεις χέρι στο παιδί σου;
θα σου πώ κάτι που έγραψα όταν πρωτοξεκινησα να μπαίνω στο φορουμ.. οι πληγές στην ζωή μας γίνονται πριν ακόμα τις πάρουμε χαμπάρι, έχε το νού σου..
Οταν σηκονω χερι νιωθω για μερες τυψεις και απαισια με τον εαυτο μου αλλα σπανια να του δοσω εστω και καμια ελαφρια στον κολο.Το αγαπαω υπερβολικα δεν ειμαι απο αυτες που τα κακοποιουν .Να φανταστειτε εχω χωρησει και ο πρωιν αντρας μου κ τα πρ πεθερικα μου με πενευουν παντου ποσο κα8αρο και ποσο τον προσεχω και ετσι ειναι πυστευω.Φενεται οτι περναει καλα ειναι πολυ ζωηρος και παντα χαρουμενος αλλα ρε παιδι μου αυτο το βρισιμο οσο παει χειροτερευει.Τα βραδια που συνι8ως ξυπναει περιπου 2-3 φορες κ γκρινιαζει καμια φορα του λεω να σταματησει να γρινιαζει και τελευταια μου λεει γαμ@$ τον χρτ#% σου.Ηληκρινα σε αυτο το 8εμα δεν ξεερω τι να κανω .Σκευτωμαι οτι ισως ειναι μικρο ακομα κ οτι σε κανενα χρονο δεν θα βριζει αλλα με αγχωνει τρομερα το γεγονος αυτο π βριζει τοσο ασχημα.
και πυστευω οτι απο μενα θα εχει καλες αναμνησεις.Μεχρι κ κριφτο παιζω μαζι του,ασχολιεμαι πολυ συχνα μαζι του κανω το καραγκιοζη για να γελαει οτι εμα8ε το εμαθε απο μενα,τον εμαθα ποδηλατο μετα χωρις ροδακια σε ολα ειμαι διπλα του και τον στιριζω παντα με αγαπη.Οταν παιζει με αλλα παιδια και δω λιγια ειρωνια προς τον μικρο μου γινομε τουρκος λολ.
ειναι μεγάλο θέμα για να εξαντληθεί ετσι..επειδή αυτος που έδειρε τα παιδιά του θα θεωρηθεί \"υποαναπτυκτος\" και αυτος που Οχι ισως ειναι καλλιεργημένος κλπ
εγω και ξύλο έφαγα και έδωσα -οχι τίποτε απάνθρωπες σκηνές, μη φανταστείτε αλλα δεν έγινε τίποτε..καμμια φορά χρειάζεται να τα δοκιμάζεις ολα..
Πεστα βρε κασπερ μας.
Μαρία μου το παιδάκι σου λίγο ή πολύ θα έχει επηρεαστεί από το γεγονός ότι δεν έχει και τους δυο γονείς μαζί (άσχετα από το αν αντικειμενικά είναι η καλύτερη λύση το διαζύγιο-αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει ακόμα). Μήπως είναι για το παιδί σου ένας τρόπος να εκτονώνει το θυμό του, την ανησυχία του που κατά τα άλλα όπως λες δε δείχνει με κανέναν άλλο τρόπο;
Πως είναι η σχέση του με το μπαμπά του; Πως είναι η σχέση σας μπροστά στο παιδί; Μήπως αυτά το επηρεάζουν;
Όσο για τις βρισιές έχω ακούσει ότι αν δείχνεις ότι δεν ταράζεσαι ή δεν τις προσέχεις καθόλου κάποια στιγμή σταματάνε γιατί τις χρησιμοποιούν μόνο και μόνο γιατί βλέπουν ότι έτσι έχουν εξουσία απέναντί στους μεγάλους-μπορούν να τους εκνευρίσουν.
me ton patera tou exoume aristes sxeseis gia xarh tou pediou kai me ton patera tou exei poli kales sxeseis.den prolabe na ton sini8isei k den tou lipei toso den 8imamte thn zoi toy me tous 2 goenis mazi
Αυτά που λες είναι πολύ θετικά.
maria,
Σχετικα με το παιδι σου που βριζει..Το ξυλο ποτε δε λυνει προβληματα με τα παιδια..Ισως τα καταστελει για λιγο αλλα ποτε δεν τα λυνει..Αντιθετως, εχει δειχθει απο πολυαριθμες ερευνες οτι τα κανει πιο επιθετικα και επισης το 90% των παιδιων που τρωει ξυλο για κατι που εκανε, θα το ξανακανει. Τις περισσοτερες φορες τα παιδια κανουν κατι για να τραβηξουν τη προσοχη των γονιων τους. Ουτε γιατι ειναι κακα ουτε τιποτε αλλο. Το πρωτο που πρεπει να κανεις ειναι να βρεις τι ειναι αυτο που ενισχυει τη συμπεριφορα του παιδιου σου να βριζει. Μηπως αντιδρας υπερβολικα; Μηπως απλα του δινεις σημασια εστω και μαλωνοντας το; Ισως αυτος ειναι ο λογος της συμπεριφορας του. Αυτο που πρεπει να κανεις και εγγυημενα θα πετυχει αν το κανεις με συνεπεια, εσυ και οσοι συναναστρεφονται με το παιδι, ειναι να το αγνοεις οταν βριζει. Αλλα οχι μονο αυτο. Πρεπει να ΕΝΙΣΧΥΕΙΣ τη καλη συμπεριφορα του, οταν δηλ δε βριζει ή κανει οτιδηποτε θετικο. Η ενισχυση των καλων συμπεριφορων και η απουσια ενισχυσης των κακων, με απολυτη συνεπεια, ειναι ο πιο καλος τροπος να διαμορφωσεις τη συμπεριφορα ενος παιδιου με θετικο τροπο. Κι οταν τα πραγματα δυσκολευουν πολυ, μια σωστη εφαρμογη του λεγομενου time-out μπορει να ειναι αποτελεσματικη. Αλλα πρεπει να συμβουλευτεις σχετικα εγχειριδια γιατι οπως και να το κανουμε η τιμωρια εχει πολλες παρενεργειες. Ποτε μα ποτε μη χτυπας το παιδι σου, αυτο κανει τα πραγματα χειροτερα. Αν θελεις περισσοτερη ενημερωση σχετικα με ολα αυτα πες μου να σου δωσω link σχετικων αξιοπιστων ιστοσελιδων.
Και πανω απο ολα υπομονη!
ναι αυτο καω εβατη τωρα η δεν δινω σιμασια