Καλημέρα. Ροντιολα τι είναι πάλι αυτό το βότανο
Καλή συνέχεια
Printable View
Καλημέρα. Ροντιολα τι είναι πάλι αυτό το βότανο
Καλή συνέχεια
"Η ροντιόλα έχει αναφερθεί ότι βοηθά στην αύξηση της απόδοσης στην εργασία και στη μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με το άγχος, όπως η αϋπνία, η ευερεθιστότητα, η υπέρταση, η κατάθλιψη και οι πονοκέφαλοι. Σε μια μελέτη, τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων που έπασχαν από κατάθλιψη είχαν πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων τους και έγιναν πιο ενεργοί, πιο κοινωνικοί και πιο επινοητικοί, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 65% είχε πλήρη εξαφάνιση της κατάθλιψης."
Και εγώ εκεί το βρήκα
Περιμένουμε και άλλες αποψεις
ΕΓΩ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΚΛΠ
ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΔΛΔ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΠΑ
ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙ
ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΙΟ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΟΠΡΟΦΗΘΕΙ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΛΠ ΠΑΛΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΛΕΩ ΑΟΠ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ
Και που θα τον βρούμε αυτόν??
ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΟΙ ΒΟΗΘΙΟΥΝΤΑΙ ΑΟΠ ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ
Το επαναφέρω γιατί μου φαίνεται ελπιδοφόρο. Σε εμένα έκανε πολύ μεγάλη υπνηλία και το αφησα. Επίσης κάπου διάβασα ότι τα φυτικά αντικαταθλιπτικά δεν συνδυάζονται με χημικά γιατί είναι άγνωστες οι αλληλεπιδράσεις, δεν έχουν γίνει έρευνες καθόλου.....οπότε υπάρχει μόνο κυνδινολογια...πάντως είναι ασφαλές το ίδιο εφόσον είναι 'καθαρος' ο οργανισμός. Αλλά δεν έχουν ψάξει να βρουν τι περιέχει ....ίσως αν απομονωσουν την ή τις δραστικές ουσίες, να γίνει ένα πολύ χρήσιμο όπλο για την καταθλιψη
Το σίγουρο είναι ότι είναι πολύ ισχυρό, δεν είναι σε καμμία περίπτωση χαμομήλι.
δεν το δοκιμαζετε? τι ειχατε τι χασατε?
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!
Η πιο καλή λύση είναι να επισκεφτείτε κάποιο οικονομικό μαγαζί της γειτονιάς σας που να εμπιστεύεστε! ( Συνήθως πωλούν βότανα/ομοιοπαθητικές θεραπείες/ξηρούς καρπούς/κάποια ποτά κλπ)
Ναι, πράγματι μπορεί να είναι, όμως σίγουρα δεν έχει την ισχύ ενός φαρμάκου!
Το δοκίμασα, είναι πιο ισχυρό από τα συνηθη ssri, snri κτλ.
Μου είχαν δώσει στο φαρμακείο ένα φυτικό σκεύασμα με ροντιολα και μέσα σε δύο μέρες είχα κρίση πανικού. Το πέταξα.
Θα σου πω τις καλυτερες μαρκες απο την μακραν εμπειρια μου , solgar , health aid , power health ........... εχω δοκιμασει πολλες μαρκες αφου παιρνω συμπληρωματα απο το 1986 ..... θα υπαρχουν κι αλλες καλες , αλλα αυτες τις εχω δοκιμασει , οπως εχω δοκιμασει κι αλλες , και δεν εκαναν τιποτα ............ rhodiola rosea λεγεται αυτο που ψαχνεις , οπως υπαρχει και η πασσιφλορα .....
Εμένα με βοήθησε αρκετά η valmane stress, βαλεριανα.
Η Ροδιόλα μου προκαλεί πονοκέφαλο όπως και το Σπαθόχορτο..
Το Μελισσόχορτο με βοηθάει αλλά το πίνω χειμώνα που τραβιούνται τα ζεστά..
Και το Κακάο θεωρώ βοηθάει σαν ρόφημα αρκεί να ειναι καλής ποιότητας.
Γενικά τα σοκολατοειδή φτιάχνουν τη διάθεση
Καλησπέρα. Ισχύει αυτό που ειπώθηκε για τις εταιρίες... έτσι κι αλλιώς κάθε οργανισμός είναι μοναδικός γι'αυτό ακόμα και τα φάρμακα επιδρούν διαφορετικά στον καθένα. Εμένα με βοήθησε η ροδιολα της now foods μετά από λίγες εβδομάδες. Είδα διαφορά στο αγχος κυρίως... μετά από μερικές εβδομάδες που τη σταμάτησα με ξαναπιασε το αγχος, racing thoughts, αϋπνία κλπ. Από αύριο την ξαναρχίζω...