Originally Posted by
rea
το λεω και το ξαναλέω και θα το λέω οσο χρειαζεται ΔΕΝ ΑΣΧΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΧΟΣ! ΑΣΧΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥς ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ!
πήρες 10 κιλα..ε και?..αν δεν τα απενεχοποιησεις δεν προκειται να φυγουν. οπως ολες οι καταχρησεις, ετσι και αυτη εχει τον λογο της υπαρξης της. καποτε οταν εβγαινατα βράδια και αν δεν εκανα κεφαλι δεν περνουσα καλα..ετσι απο την αρχη επινα...και μεχρι να ερθει το πρωτο ποτο αισθανομουν σαν ψαρι εξω απο το νερο...δεν μιλουσα σε κανεναν...μετα επινα και ολα γινονταν υπέροχα! οι φιλες μου το ελεγαν "διαβολεμενο κεφι" και τους παρεσυρε ολους.
μετα αν δεν επινα μπαφο δεν μπορουσα να αντιμετωπίσω την μοναξια μου στις γιορτες ελιωνα απο το πρωι μεχρι το βραδυ.
και φυσικα οταν χρειαζοταν να αντιμετωπίσω καταστασεις που με πονουσαν ή με κουραζαν μαστουρωμενη τις αντιμετωπιζα καλύτερα.
το ιδιο και με το φαγητο, στην μορφη καταχρησης, το χρησιμοποιουμε για να νοστιμισουμε το ασχημο σκηνικο που ζουμε. διαβασα και καπως ετσι καταλαβα πως εχω καταθλιψαρα οτι οταν νιωθουμε θλίψη ο οργανισμος μας ζητάει υδατανθρακες
σου στελνω ενα αποσπασμα για να καταλάβεις στο περιπου τι εννοω αλλα και μπορεις βεβαια να το ψαξεις και μονη σου για περαιτερω και να το συζητησεις με τον γιατρο σου φυσικα.
Η έλλειψη σεροτονίνης μπορεί να εξηγήσει τις λιγούρες που μερικές φορές εμφανίζονται για κατανάλωση υδατανθράκων. Σε ορισμένους ανθρώπους εμφανίζεται μια ακατάσχετη επιθυμία για σοκολάτες, γλυκά, κουλουράκια και άλλα ζυμαρικά. Πρόκειται για το «σύνδρομο των υδατανθράκων», όπως μερικές φορές ονομάζεται. Το φαινόμενο αυτό σχετίζεται επίσης με μια κατάσταση κατάθλιψης που εμφανίζεται σε ορισμένες γυ*ναίκες πριν από την περίοδο τους. Στα συμπτώματα περιλαμβάνο*νται: κατάθλιψη, λήθαργος και ανικανότητα για συγκέντρωση. Αυτά τα συμπτώματα συν*δυάζονται μερικές φορές με ισχυρή επιθυμία για φαγητό, που έχει ως επα*κόλουθο την αύξηση του βάρους.
Ένα γεύμα που περιέχει υδατάνθρακες (γλυκόζη) οδηγεί σε έκκριση ινσουλίνης, η οποία βοηθά στην ταχύτερη διείσδυση της τρυπτοφάνης στον εγκέφαλο και αυτό καταπραΰνει τα συναισθήματα και την κακή διάθεση. Η σεροτονίνη βρίσκεται συνήθως στο αίμα σε μικρά ποσοστά. Ο ρυθμός μετατροπής της τρυπτοφάνης σε σεροτονί*νη επηρεάζεται από τη συμμετοχή των υδατανθράκων στη διατροφή. Οι υδατάνθρακες, και ειδικότερα η γλυκόζη, διεγείρουν την έκκριση της ινσουλίνης, μια αναβολική ορμόνη η οποία βάζει τη γλυκόζη και τα αμινοξέα στους ιστούς, π.χ. τους μυς. Το ποσοστό, όμως, ειδικά της τρυπτοφάνης στο αίμα δεν επηρεάζεται από την ινσουλίνη κι έτσι, εφόσον τα άλλα αμι*νοξέα οδηγούνται στους μυς από την ινσουλίνη, το ποσοστό της τρυπτοφάνης στο αίμα αυξάνεται, με την κατανάλωση υδατανθράκων. Έτσι αυξάνεται η ποσότητα της τρυπτοφανης που μεταφέρεται με το αίμα στον εγκέφαλο όπου μετατρέπεται σε σεροτονίνη. Μέσω αυτού του μηχανισμού ανεβαίνει η στάθμη της σεροτονί*νης με την κατανάλωση υδατανθράκων. Η σεροτονινη ρυθμίζει ακόμα τη γενική διάθεση του οργανισμού και προκαλεί υπνηλία. Πλούσια σε υδατάνθρα*κες γεύματα δημιουργούν αισθήματα κόπωσης και υπνηλίας στους υγιείς ανθρώπους, αυξάνοντας το ποσοστό σε*ροτονίνης. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε όσους πάσχουν από έλλειψη σεροτονίνης.
Φάρμακα που ασκούν δράση ανάλογη με αυτή της σεροτονίνης, δη*μιουργούν παρόμοια αποτέλεσμα: μειώνουν την επιθυμία, όσων πάσχουν, να καταναλίσκουν συνεχώς υδατάνθρακες. Η φενφλουραμίνη, για παράδειγμα, διευκολύνει την έκκριση σεροτονίνης στις συνάψεις των νευρώνων του εγκεφάλου. Τα ίδια φάρμακα είναι δραστι*κά στην περίπτωση της χειμωνιάτικης κατάθλιψης και των ανωμαλιών της περιόδου. Ακόμα, είναι δραστικά και σε ελαφρότερες περιπτώσεις, όπως σε γυναίκες που το βάρος τους έχει ξεφύγει από το κανονικό ή παρουσιά*ζουν κατάθλιψη, είτε από κληρονομική προδιάθεση, είτε γιατί προέρχο*νται από οικογένειες αλκοολικών. Η φενφλουραμίνη και άλλα ανάλογα βοηθούν στη μείωση του βάρους, μειώνοντας την επιθυμία για κατανάλω*ση υδατανθράκων. Αντίθετα, φάρμακα που δεσμεύουν την παραγωγή σεροτονίνης παρουσιάζουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Όλα αυτά δείχνουν ότι η σεροτονίνη παίζει ρόλο ακόμα και στο αδυνάτισμα. Γι’ αυτό ίσως τον χειμώνα οι περισσότεροι άνθρωποι του βόρειου ημισφαιρίου αυξάνουν το σωματικό βάρος τους.
να θυμασαι και το πιο βασικο: αλλοι χαρακονονται, αλλοι παθαινουν κρισης πανικου και διαφορα ψυχοσωματικα... τα 10 κιλάκια που εβαλες ειναι το ελαχιστο κακο απο αυτο που θα μπορουσες να κανεις στον εαυτο σου. δεν κινδυνευει η ζωη σου και χανονται ευκολα!... δεν υπάρχουν διαιτες που λύνουν πραγματικα το προβλημα. και φυσικα ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΙΩΘΕΙΣ.