Originally Posted by
Macgyver
mama , σου κανω για αυτοκτονικος ? . Χρειαζεται πιο πολυ κουραγιο για να ζησεις , παρα για ναυτοκτονησεις . Δεν εχω καμμια σχεση με αυτοκτονιες , ουτε και τις επικροτω . Ειμαι μαχητης , και θα μαχηθω μεχρι τελους . Τα παντα εχουν το αδυνατο σημειο τους , ακομη και η καταθλιψη .
Καλως εβαλα τον τιτλο 'βαβελ' , ο καθενας το βλεπει τελειως διαφορετικα .
Αγαπητη rea , δεν θελω να φανω αγενης , το σκεπτομουν εκει που εγραψες ' περιμενω να μας τιμησεις με την αληθεια σου ' . Εδω εχω μια ερωτησηγια σενα , σου εστειλα ενα μειλ , με μερικα στοιχεια , τα οποια θεωρησες προσωπικα . Γιατι αυτα ειναι προσωπικα , και η καταθλιψη μου , δεν ειναι , η εστω η αιτια της ?
Ειναι μια κοινοτυπη ιστορια λοιπον , κραταει 11 χρονια τωρα , στην αρχη ητο λαιτ , αλλα μετα το 2006 βαρυνε . Δεν εβγαινα απο το σπιτι , μονο για σουπερμαρκετ , δεν εβλεπα ανθρωπους , εχω να παω θαλασσα 11 χρονια , δεν ηθελα να δουλεψω , δεν ημουν λειτουργικος κοντολογης . Επεσα και σενα γιατρο , αδαης τοτε , και με εθισε στα ζαναξ , 10mg/ημερα ( οχι , για να μην λες για γιατρους ) τα οποια σε μακροχρονια χρηση επιβαρυνουν την κτθλψη . Δοκιμασα διαφορα αντκθλκα , χωρις αποτελεσμα .
Αλλα τα ζαναξ , εκει στα 10 . Αλλαξα το 2010 γιατρο , αφου συνταξιοδοτηθηκε ο αλλος , και ητο πιο ευσυνειδητος , φρικαρε με την ποσοτητα των ζαναξ , αλλα ακομα και τωρα , δυσκολευομαι να τα κατεβασω κατω απο 7 mg . O γιατρος αυτος ητο εντιμος , και παραδεχθηκε οτι ταντκτθλκα δεν εχουν αποτελεσμα , παρα μονο σε βαρυτατες περιπτωσεις , πχ αυτοκτονικοτητα , οποτε μου συνεστησε ψυχοθεραπεια το 13 , την οποια αρνηθηκα , με το σκεπτικο , θα τα βγαλω περα μονος μου . Σου εγραψα οτι ειχα γνωστη ψυχολογο , αλλα θα το θεωρουσα ηττα να μην τα καταφερω ιδαις δυναμεις .
Το 2014 , γνωρισα μια κοπελα ( ειχα να οχι μονο να ' παω ' με κοπελα 10 χρονια , αλλα και να βγω με μια απλως ) αρκετα νεωτερη μου , αρκετα νοστιμη , με την οποια καναμε δεσμο 4 μηνες , 5 μηνες , δεν θυμαμαι , και χαρη στην κοπελα , ηοποια ητο πολυ δυναμικη και με βοηθησε , και καταλαβα οτι ειχα ξεπερασει στην ουσια την καταθλιψη , απλως ειχα ιδρυματοποιηθει , και δεν εβγαινα , παρα μονο για ταπαραιτητα , ειχα να βγω για ενα απλο καφε , η εναν περιπατο , απο το 2008 ( αυτα να τα διαβαζουν καποιοι οι οποιοι ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι εχουν καταθλιψη ) . Τελειωσε ο δεσμος με την κοπελα , δεν τα βρηκαμε , ειμαι και πολυ δυσκολος στις κοπελες παναθεμα με !! αλλα πλεον ειχα συνειδητοποιησει οτι εχω βγει απο την κτθλψη , και πλεον προσπαθω ιδαις δυναμεις να συνελθω εντελως , και ειμαι σε καλο δρομο . Γνωριζω επακριβως τι πυροδοτησε την καταθλιψη , ειναι παρελθον πλεον , δεν αλλαζει , αλλα δεν κοιτω πισω , μονο μπροστα . Ειμαι βαθια θρησκευομενος , και αισιοδοξος , παντα με το χιουμορ , ακομη και στις πολυ δυσκολες στιγμες που περασα , και ολα αυτα με βοηθησαν . Ουδεποτε τοβαλα κατω , δεν ειναι στον τυπο μου να κλαιγομαι , το απεχθανομαι , και απεχθανομαι αυτους που το κανουν .
Εχω ασχοληθει με δυσκολες δουλειες στην ζωη μου , εχω κερδισει πολλα χρηματα , εχω χασει επισης πολλα , υπηρξα κοινωνικοτατος , μπολικα σπορτς , αλλα εχω παρει το μαθημα μου , η ζωη δεν ειναι παντα ροδινη , αλλα δεν πειραζει , αυτην εχουμε , και ας την ζησουμε οσο μπορουμε καλυτερα .
Ολα ειναι περαστικα , τιποτα δεν ειναι δεδομενο , τιποτα δεν μας χαριζεται , η ζωη ειναι μια συνεχης μαχη ,
Οσο πιο γρηγορα το καταλαβεις αυτο , τοσο καλυτερα .
Σευχαριστω rea για το ενδιαφερον .
Παντως τωρα που ταπα , δεν αισθανομαι καλυτερα !!!!! ουτε χειροτερα !!
Αγγελος .