Εαν βγαλω επιδομα αναπηριας θεωρειτε πώς θα στιγματιστώ; Θα μπορει μελλοντικος εργοδοτης να μαθει για την κατασταση μου; Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις
Printable View
Εαν βγαλω επιδομα αναπηριας θεωρειτε πώς θα στιγματιστώ; Θα μπορει μελλοντικος εργοδοτης να μαθει για την κατασταση μου; Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις
ΕΓΩ ΔΕ ΞΕΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΣΙΓΟΥΡΑ
ΣΙΓΟΥΡΑ εστω κ λιγο δεχεσαι στιγμα αν παρεις επιδοματα κτλ αλλα τι να κανεις να μην παρεις αυτα που δικαιουσε κ χρειαζεσαι για την επιβιωση σου ?σαφως κ ναΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ Κ μαλιστα με το αλιμονο...απλα μετα θα εισαι λιγο περισσοτερο διακριτικη
Σε νοιάζει η άποψη ενός ανθρώπου που δεν σε δέχεται επειδή έχεις μια ασθένεια... Αυτόν τον άνθρωπο δεν πρέπει να τον δέχεσαι εσύ, έτσι κι αλλιώς, οπότε η άποψη του δεν σε νοιάζει. :) Να μιλάς για το πρόβλημα σου και θα πάψεις να ντρέπεσαι για αυτό. Δεν το έκανες εσύ!
Ειναι μια περιεργη κατασταση.. Διοτι ο κοσμος δεν γνωριζει ουσιαστικα τι συμβαινει και τι περναει καποιος με ψυχωσεις.. Ευχαριστω για τις απαντησεις :)
Αναπηριας.. Πρεπει να κριθεις 67% αναπηρος απο επιτροπη..
Δεν στο είπα για να σε κατηγορήσω, απλά για να στο απλοποιήσω. :)
Όλοι φοβόμαστε το στίγμα άλλωστε.
Ναι, το καταλαβα! Απλα ηταν η πρωτη σκεψη που εκανα.. Η πιθανη ανιδεη αντιδραση του κοσμου και τα σεναρια που θα πλαθουν επειδη δεν ξερουν πραγματικα τι εστι αυτη η ασθενεια.
Eμενα ο κολητος μου εχει 100% αναπηρια επειδη επαθε καρκινο , τωρα ειναι καλα , δεν εχει προβλημα να συνεχιζει την δουλεια του , βεβαια ειναι στην Γερμανια , μονο εκει βγαζουν 100% αναπηρια , απο εδω πληρωνεται ομως , ειναι με αποσπαση εκπαιδευτικος , για Ελλαδα εχει 67% αναπηρια , και παλι δεν εχει προβλημα .
Για διαφορους λογους υγειας βγαζει κανεις επιδομα Νικολαε. Εγω αναφερομαι στην περιπτωςη σχιζοφρενειας κι απορω εαν μπορει μελλοντικος εργοδοτης να εχει προσβαση στο ιστορικο μου αργοτερα. Σιγουρα και ο καρκινος πολυ δυσκολος, ευτυχως ξεπεραστηκε στην περιπτωση του φιλου σου μαγκαιβερ. Απλα στην περιπτωση οσων πασχουν απο σοβαρη ψυχικη ασθενεια υπαρχει το θεμα του στιγματος..
@γκερλ και γω θελω να βγαλω το επιδομα αλλα και μενα η μανα μου δε με αφηνει γιατι λεει θα στιγματιστω.. λες και δε φαινεται οτι εχω νοσηλειες αυτο την μαρανε
ΕΓΩ ΨΗΦΙΖΩ ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΠΧ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΔΕΧΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ
Από το ΑΜΚΑ. του καθενός φαίνονται τα παντα
εγω παιρνω συνταξη αναπηριας για σχιζο... μαλλον θα την παιρνω για πολλα χρονια ακομα... αλλα αν αποφασισω να την διακοψω δεν νομιζω να υπαρχει πρόβλημα να ξαναασχοληθω με το επαγγελμα που εκανα η με κατι άλλο... τωρα αν ο εργοδότης.. μπορει να εχει προσβαση στο ιστορικο... λογικα μπορει... αν θα εχει πρόβλημα με αυτό δεν μπορεις να ξερεις... εξαρτάται βεβαια και τι δουλεια θα κανεις αν ασχολείσαι με παιδια θα είναι επιφυλακτικος ο άλλος αλλα αν ασχολείσαι χειρωνακτικα πχ με αγροτικες εργασιες η στην δικια μου περιπτωση σε οικοδομες δεν πιστευω ότι ο εργοδότης η ο πελατης να εχει καποιο θεμα.
ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΔΛΔ ΜΕΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
ΜΟΝΟ ΧΕΙΡΩΝΑΚΤΙΚΕΣ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ
Κανονικα ειμαι εκπαιδευτικος.. Πφφφ δυσκολη κατασταση
ΕΓΩ ΕΠΙΜΕΝΩ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
αμα ειστε καλα με τα φαρμακα (γιατι παιζει και να μην ειμαστε) τοτε αμα θελετε να δουλεψετε καντε κατι δικο σας.
οι ψυχωτικοι ειναι πιο δημιουργικοι απο τους αλλους (μοιαζουν στους καλλιτεχνες) αρα αμα δε μας θελουν μια φορα , δε τους θελουμε εμεις δεκα και καλυτερα να κανουμε κατι δικο μας.
καταρχην εδω τα στοιχεια της εφοριας ειναι φεϊγ βολαν και τα εχει και ο καθε πικραμμενος....
υπαρχουν προσωπικα δεδομενα στην Ελλαδα ; καλα που ζειτε.....
μονο στη γειτονια να ρωτησει ο εργοδοτης καποιον αλλο της "στοας" θα τα μαθει ολα.
εμενα παντωσ και στη καφετερια τησ γειτονιασ να πασ να ρωτησεισ θα σου πουνε οτι εχω προβλημα
δε ξερουν τι αλλα θα σ πουν οτι ξερουν οτι εχω προβλημα το προβλημα φαινεται καλωσ η κακωσ
και μου ειπανε σε μια φαση εχεισ προβλημα το ξερεισ το ξερω τισ λεω αλλα το μονο που μπορω να κανω ειναι να μη μιλαω
τα αλλα ολα τα χω δοκιμασει και δεν πιασανε στην πορεια γνωριστηκαμε και τωρα με δεχονται καπωσ καλυτερα
Παιδια με πιανουν τα χαπια απλα ειμαι καπως πολυ ευαισθητη θα ελεγα... Κατα ταλλα δε φαινεται κατι.. Απλα αν με πιαςει τιποτα στη δουλεια, εκει τι γινεται; Τελος παντων θα το σκεφτω το θεμα...
kαι ο φιλος μου ειναι εκπαιδευτικος , οπως ειπα . Βεβαια ειχε καρκινο , οχι ψυχωση , αλλα του δινουν 67% λογω μονιμης κοπωσης λογω ισχυροτατης χημειοθεραπειας . Αλλα αφου δεν σου δινουν συνταξη λογω αναπηριας , προφανως μπορεις να δουλεψεις στο δημοσιο , αλλωστε η ψυχωση σου ειναι παρελθον , οπως καταλαβα , θεωρεισαι υγιης πλεον . Τωρα ποιος ειναι πιο ικανος να διδαξει ο φιλος μου , που σερνεται απο την προαναφερθεισα κοπωση , η εσυ ? εσυ , προφανως .
Μην δισταζεις , δεν εχεις κατι το απαγορευτικο .
Δεν είπα ότι δεν μου δίνουν.. Δεν πέρασα ακόμη απο επιτροπή. Σίγουρα και ο φίλος σου περνάει δύσκολα, αλλά κι εμένα το κεφάλι μου είναι σαν κιμάς...
Ο φιλος μου , μπορει να εχει κεφαλι ' κουδουνι ' , αλλα εχει οικογενεια να ζησει , οποτε δεν τον παιρνει να αραξει . Περασε απο επιτροπη , μπας και τον κοψουν και συνταξιοδοτηθει , αλλα δεν τον κοψανε , γιατι δεν θελουν να δινουν συνταξεις , δεν εχουν λεφτα , οποτε θα σε κρινουν ικανη , ειναι προτιμοτερο γιαυτους .
Το θέμα μου δεν είναι αν θα με περάσουν ή όχι ούτε ανταγωνίζομαι το φίλο σου, ποιός είναι σε καλύτερη ή χειρότερη μοίρα. Είναι δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Άλλος ήταν ο προβληματισμός μου.
To θέμα είναι το εξής.Εσύ πιστεύεις ότι κάποια στιγμή θα καταφέρεις να δουλεύεις; Και αν ναι,αντι να σκέφτεσαι το επίδομα θα έπρεπε ως βασικό σου μέλημα να βρεις τρόπο να το κάνεις αυτό πραγματικότητα.Προσωπικά η γνώμη μου είναι ότι αν πάρεις επίδομα ίσως βολευτείς σε αυτό το ελάχιστο μεν πόσο (αν έχεις άλλα θέματα λυμένα όπως φαι και διαμονή) και δεν παλέψεις αρκετά ώστε να βρεις δουλειά.Δυστυχώς το είδα αυτό να συμβαίνει στον μικρό μου αδερφό που πάσχει απο τα 16 του (35 είναι τώρα) με μανιοκατάθλιψη.
Nαι , ειδα τωρα για τον στιγματισμο . Επειδη υπηρξα εργοδοτης , ( ιδιωτικο τομεα ) , ουδεποτε κιοιταξα τον φακελλο υγειας καποιου υπαλληλου , ειναι πως ' τον εκοβα , οπτικα ' , και μαλιστα τον ανθρωπο ( παιδι ) που ειχα για εξωτερικες δουλειες , δλδ να καβαλαει μηχανακι , παρατηρησα οτι κουτσαινε , και μου ειπε οτι απο κατασκευης ειναι το ενα ποδι κοντυτερο απο το αλλο , αφου ειδα οτι μπορει να κανει την δουλεια μου , τον προσελαβα .
.......................
Σωστη σκεψη kozchr απλα το σκεφτηκα και σαν βοηθημα μεχρι να ορθοποδησω καπως με την ψυχοθεραπεια.
Και γω περασα πριν λιγο καιρο απο επιτροπη και μου βγαλαν 67% οποτε δικαιουμαι και επιδομα περα απο βιβλιαριο.Αλλα στα τρια χρονια θα παω για επανελεγχο.Αλλα θα ψαχνω για δουλεια και αν βρω με πανω απο 400 ευρω θα το σταματησω.Με αυτη την σκεψη το εβγαλα οσο ειμαι ανεργος να εχω το εισοδημα μου και το βιβλιαριο μιας και ημουν ανασφαλιστος.
Κι εγω μαλλον κατι τετοιο θα κανω.. Εφοσον μου βγαλουν 67% αναπηρια..