συναισθηματική αναπηρία ?
Printable View
συναισθηματική αναπηρία ?
ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ
ΕΓΩ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΕΙΡΗ ΚΕΝΙΛΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΝΙΩΘΩ ΑΔΕΙΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρχει μια τέτοια κατάσταση...αν και την κρυφοθαυμάζω ... να μπορείς να ακούς ασπούμε ειδήσεις ατάραχος είναι ένα θέμα
ΟΤΑΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ
ΓΤ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ
Είναι δύσκολο και για τους άλλος όταν αντιμετωπίζουν έναν άνθρωπο ψυγείο όμως ...τώρα ότι φοβάσαι με το παραμικρό χμμμ...μπορεί να έχει σχέση μ αυτό .. να καταλήξει κάποιος να αποκαλεί τον εαυτό του συναισθηματικά ανάπηρο ..Μπορεί να είναι βέβαια και ανακουφιστικό να αδειάζεις από συναισθήματα ...και να λειτουργεί η λογική και η αντικειμενική κρίση ρολόι ...
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΤΟ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΗ
ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ
Αν δείς ασπούμε να συμβαίνει ένα τροχαίο πχ. στο δρόμο δεν θα τρομοκρατηθείς ? Αν δείς κάποιον να υποφέρει δεν θα τον συμπονέσεις ? Αν μια κοπέλα σου αρέσει και είστε μαζί δεν θα νοιώσεις ? Και ξέχασα με μια καλή ταινία δεν θα συγκινηθείς πχ. το Hatchiko..?
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕ ΟΠΛΥ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ
ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΣΥΜΠΟΝΕΣΩ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ
ΤΟ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΑΣΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ
ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
ΓΤ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΩ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ
ΝΙΩΘΩ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΟΧΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ
ΚΙ ΟΤΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΜΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΚΑΝΑ ΠΑΛΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΠΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ
Τότε δεν είσαι συναισθηματικά ανάπηρος απλώς φοβάσαι ξέρω και εγώ να εμπιστευθείς , μην σε πληγώσουν?..Και μου φαίνεται απολύτως φυσιολογικό σε μια επείγουσα κατάσταση να μην έμενες άπραγος .. και φυσικά τότε θα μπορούσες .. ανίκανος μπα δεν γίνετε μάλλον έχεις επαναπαυθεί ...έτσι όπως νοιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια ..
@turtle σε κάποιες ψυχιατρικές παθήσεις υπάρχει το σύμπτωμα της συναισθηματικής επιπέδωσης.Αυτό είναι που περιγράφει ο elis.Ειδικά στην ψύχωση,είναι ένα από τα αρνητικά συμπτώματα,δηλαδή κάτι που ένας φυσιολογικός έχει αλλά ο ψυχωσικός το χάνει.
Να σου πω την εμπειρία μου.Πάσχω από ψύχωση.Στις αρχές όλα μου τα συναισθήματα ήταν αρνητικά.Ένιωθα παγωμένος και απόμακρος.Δηλαδή μια αγκαλιά δεν μπορούσα να κάνω και να είναι θερμή.Τα θετικά συναισθήματα όπως αγάπη,χαρά είχαν παραγκωνιστεί.Πίστευα πως ήμουν κακός.Η αλήθεια είναι ότι απλά έπασχα από μια νόσο που διαστρέφει την πραγματικότητα και σου κλέβει τα συναισθήματα.Για μένα ήταν από τα χειρότερα συμπτώματα η συναισθηματική επιπέδωση γιατί έχω μάθει να δίνω και ένιωθα υποδεέστερος σαν άνθρωπος,χειρότερος και από ζώο.Οπότε δεν είναι καθόλου καλό το να το έχεις.
Τώρα συναισθηματική αναπηρία ίσως είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να μπουν στη θέση σου,να μη συμπονούν,να είναι κενοί ενδιαφέροντος.Νομίζω πως οι ψυχοπαθείς είναι κάπως έτσι που είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που πάσχω εγώ.
Να πω πως τώρα είμαι πολύ καλύτερα κ δεν έχω πλέον συναισθηματική επιπέδωση.
:) Δεν τα είχα σκεφτεί ποτέ όλα αυτά ...Από όσα γράφεις τώρα φαίνεται να νοιώθεις πλέον καλά ! Με πρόλαβες και το έγραψες μετά :)
Serie, εχω μια απορία, αισθανομουν ενα κενο για 3 μηνες σε σημειο που να μην με οριζω. Με τρομαξε αυτο. Ο ντοκ το ονομασε σε συνδυασμο με αλλα συμπτωματα καταθλιψη. Απο την αλλη εχω κοντινο μου ανθρωπο με ψυχωση που ενω λεει - δε νιωθω τιποτα, δε νιωθω- στα καπακια μπορει να βγαλει μισος -ενταση - οργη αλλα αφου ξεσπασει η μανια θα ομολογησει -ναι νιωθω μισος. Κατα ποσο γειτνιαζουν εν τελει οι παθησεις ? Προσωπικα βλεπω μια μεγαλη διαφορα, εγω δεν με οριζα και εκανα shut down την αντιληψη και αντιμετωπιση του αμεσου περιβαλλοντος ενω βλεπω εκεινον να μην κανει αυτο αλλα να διεκδικει -εστω λανθασμενα - την αλλαγη που θελει.
Kαι εγώ αισθανόμουν ένα τεράστιο κενό.Πιστεύω κάποιες ψυχολογικές παθήσεις έχουν αντίκτυπο και στο πως βλέπουμε και ορίζουμε τον εαυτό μας και την προσωπικότητα μας.Κάτι αλλάζει μέσα μας και μας κάνει να απομακρυνόμαστε από τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας.Τώρα το κενό που αισθάνομαι έχει να κάνει με τα θελω μου.Νιώθω ότι έμεινα στάσιμος και δεν εξελίχθηκα. Φυσικά έχω ακόμα δρόμο για να τα βρω με τον εαυτό μου.Τα πηγαίνω καλά όμως.
Τώρα για τον φίλο σου και εγώ όταν είχα πάθει ψύχωση είχα όλα τα αρνητικά συναισθήματα.Ένιωθα μίσος και πίστευα πως είμαι κακός.Έτσι το ερμήνευα γιατί είχα αυτό το συναίσθημα κ ταυτόχρονα ήμουν αποκομμένος από τους γύρω μου.Αυτό δεν σήμαινε πως ήθελα να κάνω κακό σε κάποιον.Ούτε μύγα δεν πείραζα.Απλά κάτι είχε σπάσει μέσα μου στο πως εκφραζόταν τα συναισθήματα μου.Είχα όμως απίστευτη ανάγκη να νιώσω αγάπη και στοργή και ένιωθα χάλια που δεν μπορούσα να νιώσω.Εϊναι από τις πιο άσχημες καταστάσεις πιστεύω να μη μπορείς να νιώσεις θετικά συναισθήματα και να κουβαλάς τα αρνητικά.Ευτυχώς πλέον είμαι καλύτερα.
Συμφωνώ πως η συναισθηματική αναπηρία έχει να κάνει με την ενσυναισθησία και ίσως έχει κλιμακώσεις.
Serie, ισως λογω του οτι ασθενησα πρωτη κατανοω πολυ πανω κατω τι περναει. Σε ευχαριστω που μου απαντησες. Διαταραχη αντιληψης εαυτου και κοσμου το ονομαζουν οι ειδικοι.
Για την ψυχωση, ως ορο και βιωμα βλεπω οτι οι γιατροι του δε δινουν και πολυ βοηθεια. Πιο πολυ με εχει βοηθησει η δικη μου ιστορια και οι πληροφοριες στο διαδικτυο παρα οι γιατροι του που μιλησα. Δεν εχει πει ποτε νιωθω κακος ανθρωπος. Μετραει μολις 5 μηνες με αγωγη. Παραλληλα βιωνει απωλειες -ως προς αυτα που θεωρουσε κεκτημενα.
Εδω θελω να κανω μια παρενθεση ως προς το ζητημα Χρημα και προσεγγιση. Ριχνει ο γιατρος την γνωματευση πεταει 2 γενικοτητες και μετα λεει νιπτω τας χειρας μου.
Εν μερει λογικο δεν ειπα να νιωσει οτι ειναι και οικογενεια του. Αλλά δειξε μια ανθρωπινη ευαισθησια ρε φιλε στην προσπαθεια που κανουν 3 ανθρωποι να σταθουν σε αυτον τον ανθρωπο που εχει τσακισει κατι μεσα του.
Με νιωθεις ?
Constantly Curious αυτό που περιγράφεις με το φίλο σου , το έζησα επίσης μ ένα φίλο αλλά μου φάνηκε τέρμα άδικος αυτός ο τρόπος σκέψης αν δεν μου τα πέταγε τόσο ωμά όλα αυτά μπορεί και να εξακολουθούσα να είμαι στο πλάι του αλλά θεώρησα ότι αδικεί τους ανθρώπους γύρω του κι ότι δεν του φταίνε σε τίποτα συν του ότι μπορεί και να είναι δικό μου λάθος τελικά μάλλον να είμαι τέρμα υπερευαίσθητη και ψυχοπονιάρα θύμωσα τόσο ώστε να απομακρυνθώ παρότι ένοιωθα ζεστά γι αυτό το άτομο αλλά με στεναχωρούσε κάθε μέρα και περισσότερο . Μ αυτά που λέτε το μόνο που καταλαβαίνω είναι ότι κάθε ψυχή για τους λόγους της κάνει το δικό της αγώνα κι αυτό αξίζει κι ας υπάρχουν και περίοδοι που μαλώνει τον εαυτό της για την στασιμότητα Serius και μετά πάλι από την αρχή και καλύτερος -η ..
Χμμ...σας ευχαριστώ πολύ παιδιά !
@Constantly Curious Να ξέρεις πως είναι νωρίς ακόμα αν είχε οξύ ψυχωσικό επεισόδιο.Αν βρει κατάλληλο φάρμακο κ τον πιάσει καλά θα δει βελτίωση στα επόμενα χρόνια.
Μέχρι στιγμής είχα 2 ψυχιάτρους.Ο ένας δεν με κατατόπισε σχεδόν καθόλου γύρω από το πρόβλημα μου.Αρχικά ήταν πολύ ήπια τα συμπτώματα μου δεν είχα ξεφύγει.Αλλά έκανα 2 υποτροπές με την τελευταία να οδηγεί σε ψυχωσικό επεισόδιο.Αν με είχε ενημερώσει πιστεύω να είχα γλυτώσει τις υποτροπές.
Τώρα βρίσκομαι σε άλλον γιατρό ο οποίος στις αρχές μου έδωσε ένα ενημερωτικό βιβλίο που μιλά για την ψύχωση.Λέγεται το ''τσιπάκι του μυαλού'' υπάρχει κ στο ίντερνετ.Αν θες μπορείς να πεις στον φίλο-συγγενή σου να το διαβάσει.Έτσι είχα μια ιδέα για το τι πρέπει να κάνω και τι όχι.Γενικά μετά από τα λάθη μου είμαι πιο υποψιασμένος πλέον και υποβάλλω εγώ τις καίριες ερωτήσεις που θέλω να μάθω.
Πιστεύω αυτά που βοηθούν είναι να είναι συνεπής κάποιος με την αγωγή, μια βασική ενημέρωση γύρω από το πρόβλημα,να βρει κ πάλι δραστηριότητες και ένα νόημα,να τοποθετεί κάποιους στόχους και η ελπίδα για κάτι καλύτερο.
Με τις ψυχώσεις όμως που μπορεί να δημιουργούνται μετά από χρήση ουσιών τι γίνετε άραγε ? Πρώτα απέξαρτηση και άφτερ αγωγή μάλλον .. δηλαδή βράσε ρύζι για να μπεί κάποιος σε σειρά προτεραιότητας ..και σε πρόγραμμα ιδίως αν δεν του μένει χρόνος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ...
Νομίζω σ'αυτήν την περίπτωση δίνεται αγωγή και προσπαθούν να ελαττώσουν την χρήση.Τα ναρκωτικά καθώς και το αλκοόλ,καφεΐνη,τσιγάρο έχουν επίδραση στη δραστικότητα των φαρμάκων και ο γιατρός πρέπει να το λάβει υπόψη του.Έτσι αν γίνεται κατάχρηση πιθανώς να μιλάμε για μεγαλύτερη αύξηση στην δοσολογία των φαρμάκων για να πιάσουν.
Παντω εγω συναισθηματα δεν μπορω να νιωσω εκτος απο μιζερια...Το "νιωθω" αυτο καθημερινα, οτι υπαρχει ενα τελειο κενο μεσα και απλα πραγματικα δεν ξερω τι να κανω, πως να το αντιμετωπισω.....Η "δουλεια" αυτη ξεκινησε εδω και παρα πολλα χρονια απο οταν μπορω να θυμηθω τον εαυτο μου...Ημουν λογικα απο την φυση μου εσωστρεφης χαρακτηρας, ειχα σκατα παιδικη ζωη, μετεπειτα εγινα ακομη χειροτερος με τα οσα ασχημα περασα και που ποτε μου δεν μπορεσα να νιωθω πραγματικα χαρουμενος....Θυμαμαι καποτε στην Γερμανια ειχα δει σε εναν σταθμο τρενων μια βαλιτσα σε μια γωνια και σκεφτηκα οτι θα μπορουσε κατα μια πιθανοτητα να ηταν παρατημενη γιατι ειχε βομβα μεσα, γελουσα απο μεσα καθως εφευγα στην σκεψη οτι μπορει να ανατιναχθει και να σκοτωθουν ποσες δεκαδες ανθρωπινες ζωες......Ολοι εσεις μπορει τωρα να με κατακρινετε και να με πειτε ψυχοπαθη και ανωμαλο αλλα ας ειχατε και εσεις την ζωη και βιωματα που ειχα και εχω και θα σας ελεγα αν θα ειχατε μπολικα συναισθηματα για τον συνανθρωπο ή για καμια κοπελα....ή αν θα στεκοσασταν σε κανα ανοιχτο παραθυρο δισταζοντας αν θα πρεπει να πηδηξετε κατω ή όχι.....Τελικα αυτο ειναι το χειροτερο, το να μην νιωθεις τιποτα...Ακομη και στεναχωρια και θλιψη να νιωθεις σου ερχεται η ορεξη καπως να ξεσπασεις εστω με κλαμα, αμα ομως εχεις ενα "απολυτο τιποτα" να κουβαλας στο στηθος σου επι ποσα χρονια απλα δεν εχεις διαθεση για τιποτα ουτε να ζεις ουτε να αναπνεεις...Και οταν ακουω για κατι ψιλοπροβληματακια του στυλ <<με χωρισε/δεν μπορω να τα φτιαξω με τον/ην ταδε/δεν με γουσταρει>> κλπ πολυ απλα λεω <<δεν μας παρατατε ρε παιδια>>
Περαστικέ τα καλά νέα είναι ότι ενηλικιώθηκες άρα είσαι κύριος του εαυτού σου και μπορείς πλέον να διεκδικήσεις δικαιωματικά την ποιότητα ζωής που επιζητάς , κάποτε όλοι είμασταν παιδιά...ε και ? άλλα χοντρά , άλλα με μια ελιά στη μύτη άλλα άσχημα άλλα καλοβαλμένα άλλα έτσι άλλα αλλοιώς και >? αυτά με την παιδική ηλικία με εκνευρίζουν πάρε την ευθήνη του εαυτού σου στα χέρια σου και αντί να βλέπεις έξω από το παράθυρο το κενό γύρνα τα μάτια σου ψηλά στον ουρανό γιατί είσαι άνθρωπος "ανω + θρώσκω " πάρε μια βαθιά ανάσα και ζήσε ! Κανείς δεν θα στο αρνηθεί ...να σε δεί να δημιουργείς και να βάλεις το λιθαράκι σου και συ σ αυτό τον αχταρμά ανθρώπων που λέγετε κόσμος .. όσο για τις αρνητικές σκέψεις ...προσπέρασε της .. σκέψεις είναι την μια είναι εδώ την άλλη δεν υπάρχουν ..βάλε στόχους φτιάξε τη ζωή που θες ..και όσο για τα ραντεβουδάκια ...καθένας με τον πόνο του ..μες τη ζωή είναι ..και ο καθένας με το χρόνο του πάντα να αγαπήσει να αγαπηθεί να κλάψει να πονέσει κλπ..
Ακόμα κι ότι υπάρχεις τώρα εδώ και εκτοξεύεις στο άπειρο πύρινους μύνδρους ... το οφείλεις σε κάποιους άνθρωπους , το ποτήρι που πίνεις το νερό κάποιος το έφτιαξε ! Το νερό που μπαίνει στο ποτήρι σου κάποιος βαράει οχτάωρο και βάλε για να σου ρχετε στη βρύση , το φαί που τρως , τα ρούχα που φοράς ..κ.ο.κ. μόνο άμα καταλάβεις τι εστί κάματος πολύωρος !~ Θα εκτιμήσεις όλο το πλήθος που φτύνεις αδίκως ! Λες και σου φταίνε όλοι μαζικώς !
Εγώ τους ανθρώπους με συνείδηση και θέληση να παλέψουν με τον εαυτό τους , τις αδυναμίες σου και να βρουν προοπτική στα πρωτερρήματα τους και να προχωρήσουν μπροστά τους σέβομαι όσους δεν ... άντε γεια που λες και συ ..
ακομα δεν εχω συνελθει απο το χτεσυνο κλαμα... τι ταινιαρα!!!... εχω τρελανει τον σκύλο μου στα χαδια ...:p....
γκουγκλαρετο και θα βρεις πολλες πληροφορίες για το θεμα σου :http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=492614
δεν υπαρχει κανενας που ειναι συβαισθηματικα αναπηρος ειναι αδοκιμος ορος δεν υπαρχει ανθρωπος που δεν εχει καθολου συναισθημα απλα αλλοι ειναι περισσοτερο και αλλοι λιγοτερο απλα μερικες φορες καποιες καταστασεις δεν μας αγγιζουν ειμαστε απαθεις οχι γιατι ειμαστε αναπηροι απλα τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ επισκιαζουν το οτιδηποτε αλλο οταν ειμαι χαλια εγω δεν μπορω να σκεφτω κατι παραπανω απο τον εαυτομου δεν με αγγιζουν αλλες καταστασεις και γεγονοτα αν ειμαι νορμαλ ναι εκει θα εχω περισσοτερο συναισθημα και θα με αγγιζουν περισσοτερο καποια πραγματα
Ας μην υπηρχαν οι ανθρωποι που βαρανε οχταωρα και γενικα να μην γεννιοντουσαν ποτε, ετσι ουτε εσυ θα υπηρχες να κανεις κυρηγμα ουτε εγω θα υπηρχα σε μια κωλοζωη μεσα σε εναν κωλοκοσμο και ολα καλα, σιγα μην ευχαριστησω ενα σαπιο κωλοειδος που τα εχει ολα σκατα σε αυτον τον πλανητη για το γεγονος δε οτι υπαρχω...
Και συ από το κωλοείδος είσαι αυτός είσαι γι αυτό μας έχεις βρεί εδώ "εκεννώσεις ο αχόρταγος" ...άσε μας και συ και τα λύμματα σου ..
Ρε πας καθόλου καλά?? Γιατι με ειρωνευεσαι χωρις να ξερεις τι περναω και το πως μπορει να αισθανομαι ολα αυτα τα χρονια?? Ξερω οτι παντελως χεσμενο το'εχεις το πως μπορει να νιωθει ενας αγνωστος σου που ειπε να ποσταρει μερικες σκεψεις του σε ενα φορουμ για να ξεσπασει λιγο αλλα τουλαχιστον ασε την ειρωνια σε πραγματα που δεν ξερεις....
Sorry αλλά ο μισανθρωπισμός σου είναι ανυπόφορος και δεν είμαι υποχρεωμένη να τον ανέχομαι .. όλοι έχουμε προβλήματα ... αλλά δεν κλαιγόμαστε πρώτα και μετά βάζουμε τον κόσμο όλο σ ένα σάκι και βαράμε ...
18 χρονων παιδι ειναι ακομα δεν εχει δει τιποτα και τον εβγαλεσ μισανθρωπο ποτε προλαβε να μισησει
και να αγαπησει να πεσει να σηκωθει να ματωσει να χτυπησει να παιξει να κλαψει να γελασει οπτε προλαβε να τα κανει ολα αυτα
για να τον πουμε μισανθρωπο
Το γεγονος οτι η μονη μου "διασκεδαση" ειναι το "κουτί" με το πληκτρολογιο, οτι τόσα χρονια απλά τα περναω μεσα στους τεσσερις τοιχους χωρις καμια αλλαγη στην ζωη μου, καθε ημερα επαναλαμβανω τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια ξανα και ξανα, η οικογενεια μου ειναι σχεδον ρημαδιο, δεν εχω τολμησει ποτε να μιλησω για τα συναισθηματα μου σε καποιο αλλο ατομο παρα μονο τα κρυβω(πλεον απλα δεν νιωθω σχεδον καθολου χαρα και αυτη παλι για λιγο), δεν θα βρω ποτε ταιρι γιατι πιανω απλα μειον, η τελευταια φορα που βγηκα εξω με καποιον φιλο ηταν πριν απο χρονια οταν ημουν εξωτερικο και τοτε παλι πολυ σπανια το εκανα, δεν θα βρω ποτε καποιον που να νιωθω ανετα και να μπορεσω να μιλησω, δεν μπορω να βρω και καποιο ενδιαφερον με τα οσα ασχολουνται οι συνομιληκοι μου μετα μανιας(κινητα, ποδοσφαιρα κλπ), καποτε ειχα σχεδον αποπειραθει να κοψω τις φλεβες μου...Να μην πω για το μέλλον μου που είχα ένα σωρό μεγάλα όνειρα που θα ηθελα να πραγματοποιηθουν και απλα φοβαμαι οτι θα ειναι σκατα οπως και το παρον οπως και το παρελθον μου....Και αλλα πολλά, τα ειπα στα γρηγορα ολα οσα με βασανιζουν....
Πιάσε ένα συνταξιούχο και πες του από αυτούς με τα ροζιασμένα χέρια και πες του είμαι 18 χρόνο ( έχω όλη τη ζωή μπροστά μου να δουλέψω να σπουδάσω να βρω ταίρι και παρέα ) και μετά έλα να μας πεις ...
elis μου κάνε ένα κόπο να δεις τι έγραψε πριν ..και που να ξέρω ότι απευθύνομαι σ ένα πιτσιρικά ...που βγάζει τέτοια γλώσσα ..και βαράει ασύστολα .... τον ψεύτικο ντουνιά και το κατεστημένο .. πριν καλά καλά εξασκηθεί στο να πετάει με τα φτερά του και τις δυνάμεις του πριν να βρει το πηγαδάκι του να αράξει ..να δημιουργήσει να παλέψει .. φταίω εγώ για όλη του αυτή την αρνητικότητα ..?
θα σου πω λοιπον τι γινεται μεγαλονωντασ με τα κοριτσια κι εγω μεχρι μια ηλικια δεν επιανα γκομενα
αυτο γινεται γτ αυτεσ ειναι πιο εκπαιδευμενεσ στα λογια απο μασ στην ιδια ηλικια να ειστε η αλλη ειναι ανωτερη εγκεφαλικα απο σενα
τα λογια τα μαθαινεισ με την εμπειρια δλδ πασ κολλασ λεσ πεντε μαλακιεσ και καταλαβαινεισ αοπ τισ απαντησεισ τι επρεπε να πεισ και την να μην πεισ αυτοσ ειναι ο γνωστοσ προλογοσ που λεμε με τα χρονια επισησ θα μιλασ για διαφορα θεματα και αυτα που σε απασχολουν αλλα και παπαριεσ κυριωσ θα λεσ παπαριεσ με ενα δυο για καποιεσ στιγμεσ θα λεσ τα σοβαρα σου κι αυτοι αμα μπουνε στο νοημα θα σου που την αποψη τουσ οπωσ κανουμε τωρα επισησ οι παπαριεσ που θα λεσ θα χουνε διαφορα θεματα πχ για τα ποδοσφαιρα μπορεισ να παιξεισ για λιγο ενα παιχνιδι να μαθεισ πωσ παιζετε αυτο το αθλημα να καταλαβαινεισ τι λενε ουτε εγω μιλαω για ποδοσφαιρα αλλα παιζω ξερω πεντε δεκα παιχτεσ συνενοουμαστε για τα κινητα αρκει να ψαχουλεψεισ το κινητο σου και να διαβασεισ και κανενα ριβιου και εισαι ετοιμοσ αυτα θα τα μαθεισ ωσ γενικεσ γνωσεισ απλα για να μπορεισ να συμετεχεισ στη συζητηση και να καταλαβαινεισ τι λενε
οτι σε ενδιαφερει θα το ψαχνεισ και θα το μαθαινεισ σε βαθοσ δλδ αοπ πολλεσ πηγεσ
Εlis μου .. εγώ θυμάμαι τα 18 χρονα της γενιάς μου να είναι τέρμα πιεσμένα από πανελλήνιες εξέτασεις και διαβάσματα που ... που καιρός για να γκομενίσουν δεν υπήρχε ...τον βρήκαν όμως αργότερα .. που ήταν πιο ώριμα και ολοκληρωμένα άτομα .. και βέβαια μια καλή κουβεντούλα ποικίλης ύλης είναι πάντα θεμιτη μεταξύ των ανθρώπων ..και καλά κάνεις και του λες ότι θέλεις να το ψάχνεις και να το διασταυρώνεις από διάφορες πηγές ..