Quote:
Εσείς μάλλον αναφέρεστε στις "ενδιαφέρουσες" και όχι στις σημαντικές...
ναι καλά το κατάλαβες καθρέπτη..αναφερόμαστε στη γνώση που μας ενδιαφέρει όχι απαραίτητα στην πιο χρήσιμη..
Quote:
Βέβαια αυτό που σπουδάζει κάποιος μπορεί να τον ενδιαφέρει πολύ ως γνώση αλλά να μην μπορεί να το εξασκήσει ως επάγγελμα... πχ κάποιον μπορεί να τον γοητεύει πολύ η "λειτουργία της ψυχής" να σπουδάσει ψυχιατρική ή ψυχολογία και να γουστάρει πολύ, αλλά να μην μπορεί την συναναστροφή με τους "τρελλούς" και να μην μπορεί να δουλέψει...
επίσης δεν αναφέρομαι σε γνώση που θα ήθελα να πάρω μέσω σπουδών προκειμένου να βρω επάγγελμα αλλά γενική γνώση,εγκυκολπεδική..
Quote:
Όσο για τον κόσμο που ρωτάς φαβελ πως μπορείς να τον καταλάβεις... πάλι πολύ γενικό... τον κόσμο ένας μέσος άνθρωπος, όπως εμείς, που δεν είμαστε επιστήμονες, πιο καλά τον καταλαβαίνουμε παρατηρώντας τον παρά διαβάζοντας...
θα συμφωνήσω με αυτό που λες..απλά η αντίληψή μας είναι περιορισμένη και όσο και αν εγώ πχ έσπαγα το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί πέφτει το μήλο στην εποχή του νεύτωνα δεν θα το καταλάβαινα γιατί δεν θα ήμουνα ο νεύτωνας..
Quote:
Φαβ το θέμα είναι αν θες να πεις τι σπουδάζεις... δεν υπάρχει θέμα από το φόρουμ... αν θες μπορείς... το λέω γιατί το έχω κι εγώ απορία.
βοηθός φαρμακείου σπουδάζω σε ιεκ..απλά αυτά που μαθαίνω τα μαθαίνω για να βρω δουλειά μετά..δε σημαίνει ότι ήρθα στον κόσμο για να ξέρω όλα τα φάρμακα που υπάρχουν και δεν υπάρχουν..
Quote:
Πάντως χειρότερη από την γνώση και την άγνοια είναι η ημιμάθεια... και λέγοντας ημιμάθεια δεν εννοώ να γνωρίζεις κάτι ελλιπώς απλά, αλλά να το γνωρίζεις ελλιπώς και να πιστεύεις πως το γνωρίζεις... οπότε αφήστε κάτω την κβαντομηχανική που μόνο ο νουμακ έχει κάποια γνώση πάνω στο θέμα ή διατυπωνέτε προτάσεις με ερωτηματικά...
δε νομίζω ότι είπα κάτι με απόλυτο τρόπο..ειδικά όταν μιλούσα για κβαντομηχανική επειδή δεν έχω ιδέα,έγραψα σε στυλ "νομίζω ότι είναι έτσι"..
δεν ξέρω αν επιτρέπονται οι πολιτικές συζητήσεις..καλά που το ρωτάς όμως..αλλά πρέπει να σου απαντήσει ο διαχειριστής..
Quote:
"Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ"
οπότε και τα δύο είναι καλά να τα έχει κανείς?ή η άγνοια είναι καλύτερη?
εγώ δεν είμαι τελικά υπέρ της άγνοιας..υποστηρίζω τη γνώση που είναι δύναμη αρκεί να ξέρεις να τη χρησιμοποιείς σωστά..
κι αυτό είναι μια δεύτερη γνώση..