καλησπερα
η γιατρος μου δεν ειχε αλλη επιλογη και μου εδωσε σημερα το remeron ως αντικαταθλιπτικο.εχει ιδεα κανεις σας αν ειναι καλο αυτο το χαπι?εχει παρενεργειες?οποιος ξερει ας πει την εμπειρια του
ευχαριστω
Printable View
καλησπερα
η γιατρος μου δεν ειχε αλλη επιλογη και μου εδωσε σημερα το remeron ως αντικαταθλιπτικο.εχει ιδεα κανεις σας αν ειναι καλο αυτο το χαπι?εχει παρενεργειες?οποιος ξερει ας πει την εμπειρια του
ευχαριστω
τις γραφει μεσα τις παρενεργειες.. αν και απο εμπειρια ειναι αυτα με τις λιγοτερες..
Οι περισσότερο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρονται κατά την θεραπεία με REMERON είναι :
* Αύξηση της όρεξης και του σωματικού βάρους
* Υπνηλία / κατευναστική δράση, που εμφανίζονται συνήθως τις πρώτες εβδομάδες της θεραπείας. Στη περίπτωση αυτή η μείωση της δόσης δε συνεπάγεται μείωση της κατευναστικής δράσης και δεν συνιστάται καθ' όσον είναι δυνατό να ελαττωθεί η αντικαταθλιπτική δράση.
Σπάνια μπορεί να παρατηρηθούν οι ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες:
* (Ορθοστατική) υπόταση
* Μανία
* Σπασμοί (κρίσεις), τρόμος, μυοκλωνίες
* Οίδημα που συνοδεύεται από αύξηση του βάρους
* Οξεία καταστολή του μυελού των οστών που εκδηλώνεται σαν ηωσινοφιλία, κοκκιοκυτταροπενία, ακκοκιοκυτταραιμία, απλαστική αναιμία και θρομβοκυττοπενία (είδε κεφ. ειδικές προειδοποιήσεις και προφυλάξεις)
* Αύξηση των επιπέδων των τρανσαμινασών στο πλάσμα
* Εξάνθημα
ευχαριστω για τις πληροφοριες
Το ιδανικο φαρμακο για να παχυνεις !! τετρακυκλικο αντικαταθλιπτικο , το μονο στην κατηγορια αυτη , φερνει πολυ υπνηλια ομως . Δουλευει σε πολλους ομως .
γιατι δεν ειχε αλλη επιλογη? τον απειλει η φαρμακευτικη που παιρνει μιζα?...για να συνελθουμε λίγο!!... αν δεν υποφερεις απο ΣΟΒΑΡΑ ψυχοσωματικα ΝΑ ΠΑς ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ.
η τοφαλοποιηση δεν προκειται να σε θεραπευσει απο την καταθλιψη σου!...αν πάρεις 20 κιλα απ αυτο μετα θα το αλλαξει και θα σε πάει στα κοκκινα .
αν δεν βρισκει αλλη επιλογη να βρεις εσυ αλλον γιατρο.
μακαρι να το εκανα και εγω αυτο οταν επρεπε αλλα δεν ηξερα... εδω μεσα καταλαβα... !!!
Remeron - με βοηθησε παρα πολυ να βγω σιγα σιγα απο βαρια καταθλιψη, οσο για την ορεξη ναι μεν μου την ανοιξε αλλά ειδα οτι αντικαθιστώντας "παχυντικες τροφες" με λιγες θερμιδικά βρηκα μια καλη σταθερα. ΜΠΟΥ, ειναι καλό !!!
Καλό φάρμακο ειδικά αν συνοδεύεται από αυπνία η πάθηση σου.
Προσωπικά στην Κατάθλιψη δεν είδατρελά πράγματα αλλά με βοηθάει στην αυπνία.
Παχαίνει πολύ.Αυτά είναι προσωπικές εμπειρίες.Ο Καθένας έχει διαφορετική,να επισημανθεί!
δε με νοιαζει να παρω κιλα ειμαι πολυ λεπτη και μου χρειαζονται 10-15 κιλα αν μπορουσα να παρω.αυτο που με νοιαζει ειναι να με πιασει το φαρμακο..
μετα απο ποσο καιρο αρχισε η δραση του σε εσας? αμα ειναι να παεριμενω κανα μηνα οπως κανουν τα αλλα αντικαταθλιπτικα θα εχω δει τα ραδικια αναποδα...
Μπα , πιανει πιο γρηγορα απο ταλλα . Οχι μηνα .
Boo εμενα με επιασε μεσα σε 14 μερες περιπου. Λαμβανεις ενα αντιψυχωτικο τωρα ξεκινησες το ρεμερον και ενδιαμεσα σου εχει ενα αγχολυτικο?
με τι δοση σε ξεκινησε?
κρατα ενα ημερολογιο συναισθηματικων διακυμανσεων γιια ενα μηνα, μια φορα τον μηνα πας στον γιατρο σου?
μια φορα στον 1.5 μηνα.ειμαι επαρχια και ειναι Αθηνα αυτη.δε μπορω να πηγαινω συχνοτερα.γιατι να κρατησω ημερολογιο?για να της το δειξω?
Αν θες, να παρατηρησεις μεσα στο μηνα με το νεο χαπι, αν νιωθεις πχ πιο συχνα χαρουμενη ή εχεις καλυτερο υπνο.
μα η καταθλιψη δεν ειναι μερος της διπολικης?..αχ συγνωμη γμτ δεν ξερω πολλα για αυτα, αλλα υπαρχει τομεας για διπολικη διαταραχη εδω και μέλη με παρομοια προβλήματα που μπορουν να σε βοηθησουν... σου συνιστώ να ανοιξεις εκει ενα θρεντ...οχι για κανεναν αλλον λόγο...αλλα για να είναι πιο σιγουρο οτι θα το δουν τα μελη με θεματα διπολικης διαταραχης...μεσα απο την καρδια μου καλη δυναμη και καλη τυχη:)
ναι η καταθλιψη ειναι μερος της διπολικης οπως και η μανια.απλα μερικοι διπολικοι οπως εγω δεν κανει να παιρνουμε αντικαταθλιπτικα γιατι μας προκαλουν μανια. νταξει δε χρειαζεται να ανοιξω τωρα το ιδιο θεμα και αλλου.για το φαρμακο ηθελα να μαθω και ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας!
παιρνω το κοκτειλ μου γιατι δε μπορουσε να με ισοροπισει τιποτα.διπολικη με μικτακαι επεισοδια και βαρια ψυχωση μαζι..ειχα ηρεμισει καπως αλλα τωρα με επιασε καταθλιψη και προσπαθουμε να την προλαβουμε πριν χειροτερεψει με το remeron.ευχομαι ολα να πανε καλα γιατι η υπομονη μου τελειωνει..
Θεϊκό για υπνωτικό λολ . Πήρα 10 κιλά και κοιμόμουν σαν να μην υπάρχει αύριο. Το αλκοόλ είναι απαγορευτικό σε συνδιασμο με ριμερον μεθας με ένα σφινακι. Παρόλαυτα αν δεν έπαιρνα κιλά δεν θα το έκοβα μάλλον. ... είναι έρωτας να ξαπλώνεις και να σε παίρνει ο ύπνος στα 2 δευτερόλεπτα. Αξέχαστη εμπειρία! Γενικά θεωρώ ότι δεν είναι για πολύ καιρό. .. σαν αντικαταθλιπτικο μου εκανε καλή δουλειά και γρήγορα σε σχέση με άλλα αλλά έγινα τοφαλα και δεν μπορώ να χάσω κιλά τώρα και επίσης αυτό με τον ύπνο είναι λίγο φρικαουτ γτ ξυπνάς και το πρωί ζαμπον και εγώ προσωπικά έβλεπα και φρικαουτ όνειρα. ..
το remeron το εχω παρει ητα το πρωτο που δοκιμασε ο γιατρος για να δρασει περιμενεις 10-15 μερες εξαλλου όλα τα αντικαταθλιπτικα τοσο κανουν για να δρασουν αλλα να μη ξεχνας ποτε τη δοση σου! οσο για τα κιλα αν δεν τσιμπολογας δε παιρνεις ουτε γραμμαριο... εμενα δε με βοηθησε γιατι ειχα τρελλο αγχος και καναμε αλλη αγωγή. να εμποστευεσαι το γιατρο σου και να ακολουθεις πιστα τις οδηγιες του.. και γυμναστικη το νο1 φαρμακο σε κραταει σε ενεργεια. πηγα πολλες φορες γυμναστικη σερνομενη χωρις να θελω να πω λεξη σε κανεναν αλλα ενιωθα νικη οτι καταφερα να γυμναστω!! υπομονη θελουν τα χαπια και ασχολιες και θα δεις θα περασει...
Η εμπειρία μου με το remeron που το παίρνω εδώ και 2 χρόνια: Πολύ καλό για τον ύπνο, μέσα σε 1 ωρίτσα το πολύ έχω ταβλιαστεί στο κρεβάτι, αν και ξυπνάω αρκετά δύσκολα, με λίγη θέληση και ένα γερό καφεδάκι είμαι μια χαρά. Στο θέμα της κατάθλιψης όμως του βάζω ένα απόλυτο μηδέν. Δεν είδα καμία διαφορά, και απ'ότι μου είπε ο γιατρός είναι κατασταλτικό φάρμακο, οπότε πέρα απο τον ύπνο και την όρεξη για φαγητό δεν είδα κάποιο άλλο θετικό. Επίσης αν το ρίξεις στα junk food ναι θα βάλεις κιλά, επιπλέον έχω προσέξει οτι το remeron δημιουργεί φούσκωμα και κατακράτηση υγρών οπότε μην τρομάξεις αν δεις την ζυγαριά να σου δείχνει περισσότερα κιλά τόσο γρήγορα. Τελοσπάντων, το καλύτερο αντικαταθλιπτικό θεωρώ ότι είναι το zoloft, τουλάχιστον στην περίπτωση μου έκατσε γάντι! Απο παρενέργειες δεν χρειάζεται να πώ τπτ νομίζω πως γνωρίζεις. Αυτό με το αλκοόλ που ειπώθηκε πιο πάνω προσωπικά δεν το έχω, ίσως αν το παρακάνεις την ίδια στιγμή που πάρεις το χάπι να σε πιάσει υπερβολική υπνηλία. Καλή τύχη!
καλησπερα παιδια
θελω να ρωτησω αν εχει συμβει σε καποιον απο εσας ή αν γνωριζετε σχετικα με το εξης..
παιρνω 3-3.5 χρονια remeron απο τοτε που ανοιξα και το θεμα αυτο.
εχω να κανω καταθλιψη 2 χρονια.ειμαι ενταξει απο αυτο.
με κοιμιζει πολυ 13-16 ωρες υπνου βαθυ.
μερικες φορες χριαζεται να ξυπνησω πρωι και δεν το παιρνω.
παρατηρω πως αν δεν το παρω δεν κοιμαμαι καθολου.ξαγρυπνη ολη νυχτα.
σκεφτομουν να πω στο γιατρο να το κοψουμε μιας και ειμαι καλα.
αλλα με τον υπνο τι θα κανω?
θα το πηγαινω σερι?
Αν δεν εχεις θεμα με καταθλιψη,,,υπαρχει σεροκελ,ζυπρεξα για υπνο,,,,,ή κανα τσιπουρο
ευχαριστω για την απαντηση
οχι εχω 2 -2.5 χρονια να κανω καταθλιψη..
το θεμα ειναι δικοπο μαχαιρι..ή θα κοιμαμαι 15 ωρες ή δε θα κοιμαμαι καθολου.
το ζυπρεξα δε με πιανει.το σεροκουελ με κοιμιζει κι αυτο παρα πολυ μου εβγαζε ασταθεια, δε μπορουσα να κανω μια προταση και το σταματησα..
κατι το ενδιαμεσο δεν υπαρχει?
nozinan??????????????
παιρνω ηδη 3 αντιψυχωτικα δε γινεται να βαλω και 4ο...
αυτο ηταν.. παει το remeron!!