...απλά? είτε εδώ είτε μεσω πμ
να μοιρασουμε τις εμπειριες μας και το πως νιώθουμε?κ πως τα παμε με τις προσπαθειες μας? :)
Printable View
...απλά? είτε εδώ είτε μεσω πμ
να μοιρασουμε τις εμπειριες μας και το πως νιώθουμε?κ πως τα παμε με τις προσπαθειες μας? :)
Γεια σου Νεραϊδα! :)
Ωραίο θέμα, εγώ νιώθω συχνά μοναξιά οπότε θέλω κουβέντα...μάλλον θα γίνω θαμώνας στο θέμα σου... :)
Τί ψυχολογικό πρόβλημα αντιμετωπίζεις; Εγώ κατάθλιψη, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και κάποια ψυχωτικά συμπτώματα...
Δυστυχώς δεν νιώθω ότι τα πάω ιδιαίτερα καλά με την προσπάθεια μου, έχω τόσα πολλά προβλήματα να λύσω που είναι ένα κουβάρι το οποίο δεν μπορώ να ξεμπερδέψω ώστε να τα συζητάω ένα ένα στην ψυχοθεραπεία για να μην γίνεται αχταρμάς...επίσης τον τελευταίο καιρό μετά από ένα γεγονός που με στεναχώρησε πολύ έχω χειροτερέψει...
Γεια σου Κυκνε! Νομίζω ειδα λίγο απο αυτα που εγραψες στο αλλο θεμα ναι.. Εγώ εχω διαταραχη πανικου με αγοραφοβία κ με 2 υποτροπες ειμαι χωρις κρισεις ακριβως.
Κι εγώ εχω να λύσω καποια πραγματακια, οχι μονο ενα μν νομιζεις...
Αυτο που λες με την προσπάθεια , όλοι εμεις με τα ψυχολογικα μας το λέμε και πιστευω δεν είναι και πολυ σωστό. Κάθε μικρό βημα που κανουμε ειναι πολυ σημαντικο κ πρεπει να επιβραβεύουμε τον εαυτο μας για αυτο. Δεν είμαστε όπως οι υγιεις άνθρωποι ακριβως που κάποια τα έχουν δεδομένα ενω εμείς δίνουμε αγώνα για αυτα. Εσύ ειδικα που μ λες εχεις πολλα προβλήματα να λυσεις. Η ψυχολογια σου σιγουρα θα ειναι επιβαρυμενη , αλλα ακριβως για αυτό με υπομονη και πιστη πρεπει να προσπαθείς σιγά σιγά. Ενα-ένα τα προβληματα.
Οσο για το τελευταιο γεγονος σίγουρα σε επηρεάζει αρνητικά και θα εισαι χειρότερα. Αν θες πες... αλλα αν ειναι κτ που θα φυγει με το χρονο..δωσε του χρονο κ κανε υπομονη =]
Καλά τα λες ότι πρέπει να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας αλλά εγώ δυστυχώς είμαι πολύ αυστηρή μαζί του...και μέσα από την ψυχοθεραπεία και από συζητήσεις με άλλους έχω καταλάβει ότι δεν τον αγαπάω κιόλας οπότε δουλεύουμε και σ' αυτό με την ψυχολόγο μου...
Μου είναι δύσκολο να βάλω τα θέματα σε μια σειρά, πρέπει κάποια στιγμή που θα είμαι ήρεμη και με καθαρό μυαλό (πότε δεν ξέρω) να κάτσω να τα γράψω επιγραμματικά...
Αυτό που συνέβη τελευταία είναι ότι πέθανε μια γατούλα που φρόντιζα και μου κόστισε πολύ... :( Είναι που είναι επιβαρυμένη η ψυχολογία μου, ήρθε κι αυτό και με αποτελείωσε...αφού να φανταστείς η τόση στεναχώρια και κλάμα μου προκάλεσε σωματικές ενοχλήσεις και κατέληξα στα επείγοντα Σάββατο βράδυ...κι από τότε με έχει πιάσει κι ένας φόβος ότι θα το ξαναπάθω γιατί ακόμα τα νιώθω κάποιες φορές τα συμπτώματα που ένιωθα κι εκείνη τη μέρα για παράδειγμα να τρέμω...
Εγω ειπα να πω ενα γεια στο θεμα σου.Αυτο που ελπιζω ειναι να βρω μια ρομαντικη και γλυκια κοπελα να νοιωσουμε αμοιβαια αισθηματα αγαπης και να εχουμε μια καλη σχεση.
Γεια σου ιπποτη! Στ ευχομαι λοιπον =) Όλοι τα ιδια θελουμε.
Καλα κι εγώ το έχω αυτό τελικά , μάλλον ειμαι πολυ αυστηρή με τον εαυτό μου. Ολο με κατακρινω δεν κανω κ κτ αλλο.
Συλλυπητηρια για την γατούλα σου :(( αμα δενεσαι με τ κατοικιδια σου είναι θέμα =/
Δυστυχώς κι εγω αυτο το φόβο προσπαθω να ξεπεράσω. ΕΙΝΑΙ καθαρα στ μυαλο κ τρελενεσαι ρε παιδι μ , δεν ειναι κτ π συμβαινει στ πραγματικοτητα κι ομως. Οσο του δίνεις τροφή τοσο σε κυριευει. Προσπαθησε να χαλαρωνεις και να το απομυθοποιεις.
ο φόβος οτι θ το ξαναπάθεις , εννοω δν ειναι αντικειμένικος...ειναι εντελως στο μυαλο μας...
Προσπαθησε να μην ασχολείσαι με αυτο. Δες μια ταινία. Κατι που σε βοηθαει να νιωσεις λιγο καλυτερα...
Να γράψω και εγώ..για την παρέα.Νεράϊδα, καλά είσαι; να σα πω ,ρε παιδιά,εγώ τι πρέπει να κάνω που δεν έχω το κουράγιο να ψάξω για ειδικό.Αλήθεια..β α ρ ιε μ αι ,δεν μπορώ.Το πρόβλημα εντείνεται αν υπάρχει και ανποφασιστικότητα γενικά. Επειτα ,δε θέλω να μη ξαναμείνω ικανοποιημένος και να αλλάζω.Εσείς βλέπετε βελτίωση στους εαυτούς σας; έστω και αμυδρή
Kυκνε μου, ωραια αυτο να κανεις!
Και μενα με νανουριζει η τηλεοραση πολυ! :P
Καλως τον psy me,
Τι εννοεις βαριεσαι?
Εγω σαν παλαβη κανω αν μ επιστρεφουν συμπτωματα κ δν μ κανει ο γιατρος
γτ περασα κι εγω απο κάποιους.
Κανεις δεν θελει να μην μενει ανικανοποιητος δεν εισαι ο μονος.
Εγώ βλέπω μια μικρή βελτίωση , θα δειξει εν καιρω κ παλι
δεν κάνω απολύτως τίποτα, ειδικά την τελευταία εβδομάδα το τερμάτισα...αξιοποιούσα μόνο 2 ώρες που πήγαινα γυμναστήριο αναγκαστικά και τίποτα άλλο.και όχι μόνο αυτό αλλά δεν μπορώ να βρω τι να κάνω.Εσείς πώς γεμίζετε τον χρόνο σας;
σχολη,χορο , παρεα με φιλους
με τι κριτήρια διαλέγεις ειδικό; εγώ κοιτούσα πείρα -ηλικία (δε βγήκε σε καλό και τις δυο φορές), εκπαίδευση και γενικά ένα συγκροτημένο προφίλ.Από την αλλη,τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι τι να πάω σε ιδιώτη αφού δεν είναι υππόθεση ενός-δυο ραντεβού,και έτσι σκέφτομαι δημόσιους φορείς ..που και εκέι δεν ξέρω τι παίζει.όλα ψάξιμο θέλουν και στην περίπτωση μας δεν είναι τόσο εύκολο,απογοητεύεται κανείς.
Σχετικά με την καθημερινότητα δηλ εσύ πζ αισθάνεσαι μια πληρότητα στο τέλος της μέρας,ότι την αξιοποιήσες;
Ποδηλατο, ορειβασια που κ που, jogging, τις υπολοιπες ωρες pc κ internet.
Το παν για μενα στον γιατρο ειναι να ειναι ανθρωπος και να εχουμε χημεια...κ οχι τοσο τ αλλα που ανεφερες.
Εγω ειμαι ενα ατομο που κ γ αυτο εφτασα εδω π εφτασα που δεν ικανοποιουμαι ευκολα...
οποτε θα σου πω οτι ικανοποιηση δν νιωθω παντα,τις περισσοτερες φορες.
Νιωθω όμως οτι την αξιοποιω την ημερα μου.
ΝΑι και εγώ αυτό θέλω,αλλά αυτό το βλέπεις -ή δεν το βλέπεις-κατόπιν εορτής.Όταν διαβάζεις που θα πας,δε μπορείς να το ξέρεις. Παρεμπιπτόντως,θεωρείς ότι η ειρωνεία έχει θέση στην ψυχοθεραπεία; εμένα ένας με ειρωνευόταν αλλά ήταν ολοφάνερο-προκλητικό και για αυτό σκέφτηκα μήπως το κάνει για κάποιο λόγο ή είναι μ.....άκας;Αυτή την απορία την έχω.Βέβαια,και για καλό λόγο να έγινε,εμένα μου κακοφάνηκε και μετά,ενώ το επεδίωξα,ουσιαστικά δεν ξαναπήγα
ιιιιι
ετσι με ειρωνευτηκε η πρωην μου ψυχολογος
και μου έκανε κ ζημιά με μια εκφραση της και ουτε ν την φτύσω δεν θελω.
ΣΟβαρα τωρα????
μάλλον είμαι ο καλοπροαίρετος της υπόθεσης...Λέω δεν μπορεί,ξέρουν τι κάνουν.Ίσως το κάνουν για να είμαστε πιο επιθετικοί..δεν ξέρω.Εσύ σκέφτηκες ποτέ μήπως υπηρετούσε κάποιο σκοπο και όχι κόμπλεξ της; εγώ γέλασα αμήχανα εκείνη τη στιμγή,αλλά μετά όπως είπα,δεν μπορούσα να ξανακλείσω ραντεβού,λέω σιγά μη τον πληρώνω για να μου μιλάει και έτσι + οι σκέψεις ότι δεν υπάρχει κατανόηση από κανέναν άλλο (αυτό το τελευταίο λάθος βέβαια,αλλά έτσι είναι απογοητεύεσαι)
σε καταλαβαινω ως εναν βαθμο.
Ναι την κατηγορω , γιατι βλέπω οτι ο ανθρωπος που επισκεπτομαι τωρα ειναι το κτ αλλο.
Τον θεωρω σωστο επαγγελματια. Καθεται απλά και με ακουει κ με καθοδηγει , ουτε υφακι ουτε τπτ αλλο
μπράβο! που είσαι ικανοποιημένη.Έψαχνες ψυχολόγο,ψυχίατρο, και τα δύο ή να έχει και την ιδιότητα του ψυχοθεραπευτή.Εγώ να σου πω κάτι τέτοιο ψάχνω,όποτε ψάχνω, ψυχολόγο ή ψυχίατρο αλλά να είναι και ψυχοθεραπευτής.Σε ψυχίατρο σκέτο δεν ξαναπάω,μόνο φάρμακα δίνουν και άντε στο καλό,ο άλλος ούτε για να ανανεώνω τη συνταγή δε θα με δεχόταν.τώρα να πηγαίνω και σε ψυχίατρο και σε ψυχολόγο,και πολλά τα λεφτά και βαριέμαι να λέω τα ίδια.Αλήθεια,συνήθισε γρήγορα ο οργανισμός σ; εγώ δεν τα πήρα για διάφορους λόγους ,ένας ήταν να μη βάλω κιλά και χρειαστεί να ξοδευτώ για ρούχα μεγαλύτερου μεγεθους (καθαρά πρακτικός μπορώ να πω)
Πηγαινω σε ψυχιατρο-ψυχοθεραπευτη μαζι!
Για τον ιδιο λογο που ανεφερες πριν κι εσυ.
Παιρνω τ ιδιο χαπι π επαιρνα κ με τους αλλους.
Αρα δεν ειναι θεμα συνηθειας. Ειμαι οκ με αυτο τ χαπι απ την αρχη εγω.
είσαι τυχερή.εγώ δεν τα πηρα γιατί φοβήθηκα κ τις παρενέργειες μεχρι να δράσει ή μέχρι να φανεί αν μου κάνει
τυχερη?? ευχη κ καταρα γ μενα τ χαπια αλλα τελοσπαντων...
κοιταξε ν δεις ουτως η αλλως
δεν πρεπει ν στηριζεσαι στα χαπια
η ψυχοθεραπεια ειναι αυτη που εχει μακροπροθεσμα αποτελεσματα
Καλημέρα, τί κάνετε;
Εγώ όχι και τόσο καλά, είδα τον πρώην φίλο μου στον ύπνο μου κι αναστατώθηκα...
Νεραϊδα, συμφωνώ μαζί σου για τα χάπια όντως ευχή και κατάρα είναι...
Kαλημερα βρε Κυκνακο ,
ειχαμε παλι εφιαλτακο ?
Αχ , βρε Κυκνε πλουμιστε ,
αντε βγες στον αερακο !!
γεια σου Μακ με τα ποιηματα σου.
Νεραιδα καλο το θεματακι σου. ολο και κατι θα εχουμε να πουμε ο καθενας.
εγω εχω διαγνωστει με ΓΑΔ και υποχονδριαση-νοσοφοβια. ειμαι τωρα σε αγωγη με εφεξορ, για τον ψυχιατρο μου δεν ξερω. εχω παει δυο φορες με γεμισε εξετασεις για να κανω και με αγχωσε περισσοτερο εχω να σου πω....γιατι δεν ειμαι σε φαση να κανω και εξετασεις τωρα τουλαχιστον οχι μεχρι να με πιασει το χαπι. αυτο που λετε για ψυχιατρους ή ψυχολογους εχετε δικιο. δεν ειναι θεμα εμπειριας ειναι θεμα χημειας. επισης ειναι και θεμα φασης που βρισκεται ο καθενας μου. πχ εγω ειχα μια ψυχολογο που με βοηθουσε πραγματικα για ενα χρονο που καναμε ψυχοθεραπεια, μετα ενα πραγμα ενιωσα ότι "την ξεπερασα" οτι δεν ειχε να μου προσφερει κατι παραπανω και σταματησα, δεν ξερω αν το εχει παθει κανεις. βεβαια ο τωρινος ειναι φιλικος μου βγαζει πραγματα αλλα μιλαει παρα πολύ αυτος...ισως βεβαια να εχει ενα νοημα και να θελει να κατευθυνει την συζητηση...ξερω γω
Γεια σου Fleur , με τα ωραια σου , γεια σου και σενα Νεραιδα !!!
Fleur ετσι πρεπει να κανει ενας καλος ψυχολογος να μιλαει παρα πολυ.Πρεπει να μπει στη θεση σου να καταλαβει οσα αισθανεσαι και να δει με τα ματια σου οσα συμβαινουν.
Γεια σου macgyver !!
Fleur , ετσι ειχα νιωσει και με την προηγουμενη ψυχολογο οπως εσυ. Πραγματικα, με αυτην δεν ειχα να πω κτ αλλο.
Ασχετο οτι τωρα εχω βγαλει κι αλλα και πολυ ζουμί κατα τ γνωμη μου. Η πρωτη ειχε αγγιξει πολυ την επιφανεια θα ελεγα
εσωτερικα μ ομως ίσως να φταιει κι εγω που δεν πολυαναοιγομουν δν ξερω
ειχε κ τ κωλ.ουφος ομως οπως σας ειπα. Εκανα μιση θεραπεία. Τωρα το παλευουμε με το καινουριο αρκετα εσωτερικα μακαρι!! Υγειά μου πλούτη μου!! Όπως ελεγε κ η γιαγια μου!
Eίπα να πω μια καλησπέρα.
Έχω μειώσει το χαπι κ παμε γερά ελπιζω γ καλο comeback
αιντε να δουμε λεμεεε...
πως πατε εσεις ;
Καλησπέρα Νεραϊδα! :)
Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά...
Εγώ σήμερα δεν νιώθω και πολύ καλά, νιώθω έξω από τα νερά μου κι έχω κι άγχος για το αν θα προλάβω να ετοιμαστώ για το βράδυ...χρειάζομαι το μπάνιο αλλά το έχει καταλάβει ο αδελφός μου...(μαζί θα βγούμε αν προλάβω)
Kαλα κι εγω΄. Μια απ τα ιδια
Έχω πέσει παλι..εδω κ κτ μερες
αλλα ειδικα σήμερα
απο διαθεση δεν το χω καθολου...
νιωθω πολυ στεναχωρη κ απογοητευμενη
Γιατι τοσο αγχος για σημερα ομως εσυ?
Λυπάμαι... :( Θύμισε μου λίγο τι πρόβλημα έχεις εσύ; (έχω μνήμη χρυσόψαρου)
Έχω άγχος γιατί χθες και σήμερα καθαρίσαμε με τη μαμά μου πατόκορφα το δωμάτιο μου για τις γιορτές και για κάποιες ώρες χθες με είχε εξορίσει απ' αυτό μέχρι να καθαρίσει τα δύσκολα σημεία κι ένιωθα άσχημα κι έξω απ' τα νερά μου εκτός του δωματίου/φωλιάς μου...
Ευτυχώς τουλάχιστον πρόλαβα κι ετοιμάστηκα και περιμένουμε τηλέφωνο απ' τα ξαδέλφια μου για το τι ώρα θα πάμε σπίτι τους...για να είμαι ειλικρινής έχω πολύ άσχημη διάθεση και δεν θέλω να βγω αλλά από την άλλη θέλω να τους δω κι ελπίζω με την παρέα να νιώσω καλύτερα...ελπίζω να βγάλουν να πιούμε τίποτα, θα μου έκανε καλό...
Τελικά μάλλον δεν θα πάμε, ακόμα δεν μας έχουν πάρει τηλέφωνο...εγώ τουλάχιστον έβαλα πυτζάμες...
Τώρα είμαι πολύ ταραγμένη, νευρίασα τρομερά με μία ηλίθια στο facebook που σε ποστ που ανέρτησε μια κοπέλα που της δηλητηρίασαν τη γάτα και όλοι όσοι το διάβασαν εξοργίστηκαν μ' αυτό που το έκανε και του εύχονταν να πάθει το ίδιο και τέτοια, αυτή τον υποστήριζε και προσέβαλλε εμάς λέγοντας μας αμόρφωτους και διάφορα τέτοια...τι αναίσθητοι άνθρωποι που υπάρχουν σ' αυτό τον κόσμο! Σιγά μην υποστηρίζουμε και τους δολοφόνους!
Πραγματικα αναισθησια φουλ...ασε μην ψαχνεις!
Δεν υπαρχει λογος ομως να ταραζεσαι τοσο για αυτο ομως κυκνε μου..
Εγω εχω διαταραχη πανικου,συγκεκριμενα εχω υποτροπιασει
και τωρα ειμαι σε φάση μειωσης του χαπιου..να δουμε!!
Γεια σου Νεράϊδα; υποτροπιάζεις έτσι, χωρίς να μπορείς να δεις γιατί; ή σχετίζεται με εξωγενείς παράγοντες; Εγώ είμαι χάλια.Δεν κάνω απολύτως τίποτα αλλά ως πότε φίλη μου;
Oχι, λογικά την βρήκα την ρίζα..χαμηλη αυτοπεποίθηση φιλε μ και καποια οικογενειακα καπως...
Εσυ γιατί χαλια?Θυμαμαι που ολο αναβαλεις πραγματα σωστα?