Originally Posted by
GiwrgosLxs
Καλησπέρα σας. Έχω μήνες να γράψω στο φόρουμ,καθώς πέρασα τη χειρότερη -μέχρι τώρα - περίοδο της ζωής μου. Απομόνωση από τους πάντες και τα πάντα,κλεισμένος σε ένα σπίτι, με μόνο λόγο για να βγω, τα τσιγάρα που έπρεπε να αγοράσω. Οξύθυμος και απαθής ταυτόχρονα,άθλος ακόμα και το μπάνιο που έπρεπε να κάνω, πολλές κρισεις πανικου,απαισιοδοξία κλπ. Κλπ. Τη συνέχεια λίγο-πολύ την ξέρετε. Με παρότρυνση των φίλων μου,με τους οποίους είχε χαθεί σχεδόν κάθε επαφή,με πήραν σχεδόν σηκωτο και επισκέφτηκα τον γιατρό μου μετά από πολλούς μήνες. Η διάγνωση παραμένει ίδια, μόνο που πλέον είναι στον υπέρτατο βαθμό. Όπως καταλαβαίνετε έγινε και τροποποιηση της δόσης των φαρμάκων: seropram 50mg ημερησίως και xanax 1mg. Το δέχτηκα γιατί δεν εχω πλεον τη δυνατότητα να κάνω μόνος μου τον γιατρό χωρίς αποτέλεσμα Και για αρχή 1 φορά την εβδομάδα πρέπει να τον επισκέπτομαι. Σε ότι αφορά το οικογενειακό περιβάλλον συμφωνώ ότι αποτελεί καθοριστικό παράγοντα εξέλιξης για την μετέπειτα ζωή του ανθρώπου. Του κάθε ανθρώπου. Και εννοείται ότι δεν αναφέρομαι σε γκομενες που δεν μου "κάθισαν "όπως αναφέρθηκε σε ένα μήνυμα. Δεν μιλάω ειρωνικά,ούτε κάνω επίθεση. Προσπαθω να εξηγήσω, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις και παρανοήσεις σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Τα θέματα αυτά είναι για μένα και λίγο αστεία. Όχι όμως ότι δεν έχουν συμβεί και αυτά. Ειδικά στις εφηβικές ηλικίες μια απο τις πολλές αιτίες κατάθλιψης,είναι και η ερωτική απογοήτευση. Απλώς λέω τα πράγματα από τη δική μου οπτική γωνία. Το μόνο σίγουρο πάντως με τις ψυχικές ασθένειες είναι ότι αποτελούν ένα τεράστιο σύγχρονο πρόβλημα. Είναι σοβαρές ασθένειες, είναι υπαρκτές και απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση. Ειδικά όταν χτυπά τις πολύ παραγωγικες ηλικίες (18-30),όπως εμενα και ενδεχομένως χιλιαδες αλλους, είναι το λιγότερο τραγικό. Σε μια ζωή που υποτίθεται "ανοίγεται "ολόκληρη" μπροστά σου,εσύ αρνείσαι να την ζήσεις και ένα μαύρο φόντο καλύπτει τα πάντα. Χωρίς καμιά ελπίδα διαφυγής από αυτό το μαύρο τούνελ, όπως το λέω εγώ. Αναμφίβολα όμως τα παιδικά Χρόνια σε ακολουθούν. Και όταν οι άσχημες μνήμες υπερέχουν των καλών, τότε σε στοιχειώνουν! Ενδεχομένως όμως να παίζουν ρόλο και πολλά άλλα πράγματα (πχ. δομή, λειτουργια εγκεφαλου κλπ) Γι αυτό άλλωστε έχει χαρακτηριστεί και πολυπαραγοντικη ασθένεια. Ενα βιολογικό υπόβαθρο πάντως πρεπει να υπάρχει και είναι απλώς Θέμα χρόνου να εκδηλωθεί!!!!