Originally Posted by
Remedy
εξαρταται απο το "λαθος".
λαθος ειναι κι ενας φονος, λαθος ειναι και να αγριοκοιταξεις ενα παιδακι.
αν θες, πες αληθινο παραδειγμα.
δηλαδη, χρειαζεται διακριση...
αν σκοτωσες ανθρωπο, καλα κανεις και δεν συγχωρεις τον εαυτο σου, αλιμονο αν το καναμε. θα πρεπει να το παρεις αποφαση οτι εκανες κατι ασυγχωρητο και να βρεις τροπους να ζησεις μαζι του.. δηλαδη να διαχειριστεις το βαρος αυτο και οχι να το εξαλειψεις , γιατι, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν γινεται και δεν πρεπει..
αν ομως περνας το στρεςς που περιγραφεις για μικρα λαθη, η και πολυ μικρα, οχι, δεν ειναι φυσιολογικο να σε ακινητοποιουν και να σε προβληματιζουν ετσι.
ψαξε να βρεις τι φταιει, ειτε μονη , ειτε με βοηθεια και βαλε τα "λαθη" στην σωστη τους διασταση.
φταιει οτι δεν συγχωρεις τον εαυτο σου που ειναι τελειος, οπως ειπες?
φταιει οτι θελεις να τρωγεσαι με τα ρουχα σου κι ολα αυτα ειναι μονο αφορμες??
φταιει που δεν νοιωθεις καθολου τελεια και ψαχνεις αφορμες για να επιβεβαιωνεσαι και αυτοεικτιρεσαι?
πρεπει να το βρεις για να το μειωσεις.
προσωπικα μιλωντας, δεν εχει τυχει προς το παρον να κανω ΤΟΣΟ μεγαλο ηθικο/αξιακο λαθος που να μην μπορεσω να το συγχωρεσω στον εαυτο μου, η να το κατανοησω και να προχωρησω.
εχω κανει πολλα μοιραια λαθη που οφειλονται αποκλειστικα σε λαθη/παραλειψεις , βολεμα στις ευκολιες μου και στην ευκολη ζωη γενικοτερα . αφορουν ομως κυριως επαγγελματικα θεματα-επιλογες και σε καμια περιπτωση, ηθικα.