Originally Posted by
ntomata
Όταν βρισκόμουν στη περίοδο των ψυχαναγκασμών: "Μην πεις τίποτα για όσα σου συμβαίνουν στη μητέρα σου, γιατί αλλιώς θα πεθάνει'' ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσω ήταν να ψυχαναγκάζω τον ευατό μου ότι αυτό το ''στοίχημα'' είναι εκτός συναγωνισμού. Ό,τι δεν εξαρτάται από μένα. Θα ήθελα πολύ να σε γνωρίσω, να σε βοηθήσω όσο μπορώ. Σε κατανοώ τοοοσο πολύ. Και νομίζω πως οι τεχνικές που ακολούθησα με βοήθησαν να ξεπεράσω τους ψυχαναγκασμούς, αλλά, όπως λέω και στη δική μου ανακοίνωση, δεν είμαι σε πολύ καλή φάση ούτε και γω. Η όλη διαδικασία είναι πολύ επίπονη και ψυχοφθόρα. Ψυχανάγκασε τον εαυτό σου να μην κάνει ψυχαναγκασμούς για μόνο μία μερα. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Ειλικρινά. Αυτή η μερα θα είναι μαρτυριο. Δεν θα μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο πέρα από αυτό. Εγώ σκεφτόμουν ότι '' αν συνεχίσω τους ψυχαναγκασμούς, θα πάθουν κάτι οι δικοί μου'' δηλαδή έκανα το ανάστροφο. Σταδιακά είδα ότι με το να μην κάνω ψυχαναγκασμούς, η γη συνεχίσει να γυρίζει, εγώ εξακολουθώ να αναπνέω, η ζωή μου δεν έχει καταστραφεί. Και έτσι σταδιακά άρχισα να ξεφεύγω. Τώρα δεν είμαι ακόμη καλά, γιατί ψιλοεμφάνισα άλλα θεματάκια, όπως λέω στη δική ου ανακοίνωση, αλλά τουλάχιστον δεν έχω αυτές τις εμμονές που μου τρώγανε το μυαλό. Είχα βαρεθεί να σκέφτομαι περιπτ'ωσεις και στοιχήματα και κουτάκια μέσα σε κουτάκια. Δεν ξέρω αν οι παρομοιώσεις μου είναι κατανοητές αλλά καθε μυαλό σκέφτεται διαφορετικά. Η μητέρα μου λέει ότι μερικές φορές οι ψυχαναγκασμοί είναι μέρος του εαυτό μας και της ζωής μας και το μόνο που π΄ρεπι να κάνουμε έιναι να τους αγκαλιάσουμε. Και κείνη είχε βιώσει ψυχαναγκασμούς αλλά δεν νομίζω στο βαθμό που είχα εγώ. Οι δικοί μου, όπως και οι δικοί σου δεν σε αφήνουν να ζήσεις. Δεν είμαι ειδικός, ούτε σου λέω να ακολουθήσεις τη συμβουλή μου γιατί και γω δεν είμαι σε πολύ καλή φάση. Αλλά βασικά, συμμάζεψε το μυαλό σου και εκλογίκευσε τα πάντα. Είναι δική σου η μάχη και κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει αν δεν πάρεις εσύ την απόφαση να ελέγξεις το μυαλό σου. Σε αυτή σου την προσπάθεια, εγώ θέλω να είμαι μαζί σου.