Quote:
Originally posted by Winston_man
Η πρώτη κρίση πανικού που έπαθα ήταν όταν πήγαινα Α λυκείου στο φροντιστήριο Αγγλικών. Αρχισα να ιδρώνω υπερβολικά, να χτυπάει η καρδιά μου γρήγορα και αισθανόμουν πολύ άσχημα. Ηθελα να σηκωθώ να φύγω αλλά δεν το έκανα. Νομιζα ότι όλοι με κοιτάνε και με κοροιδεύουν και γιαυτό αγχώθηκα και ιδρωνα. Ντρεπόμουνα τα κορίτσια της τάξης και μου προκαλούσαν άγχος με την παρουσία τους. Anyway, πηγα αλλες 2-3 φορές στο μάθημα και μετά διέκοψα από τα Αγγλικά... Δεν άντεχα άλλο την αγωνία και το φόβο... Στο σχολείο δεν έπαθα κρίσεις αλλά ήμουν μονίμος αγχωμένος. Ηθελα να βρίσκομαι σπίτι μου και να κατσω εκεί και να διακόψω από το σχολείο αλλά φυσικά οι γονείς μου το απέκλεισαν. Αρχισα να πηγαίνω σε ένα ψυχολόγο αλλά δεν είδα βοήθεια. Τα χρόνια πέρασαν και τελείωσα το λυκειο, έδωσα πανελλήνιες και πέρασα σε ΤΕΙ Θεσσαλονίκη. Δεν ήθελα με τίποτα να πάω αλλά ο πατέρας μου επέμενε και με πήγε δια της βίας. Από δω και πέρα αρχίζει η οδύσσειά μου. Στη σχολή με χτυπάνε συχνά κρίσεις, ιδρώνω και χτυπάει η καρδιά μου γρήγορα. Είμαι στα όρια να διακόψω τη σχολή και ανεβαίνει ο πατέρας μου Θεσσ/κη για να πάμε σε Ψυχιατρο. Μου γράφει ηρεμιστικά και κάποια αντικαταθλιπτικά Seropram δε θυμάμαι των πόσο. Τα 4,5 χρόνια στη Θεσσ/κη περνάνε με επισκέψεις ανα βδομάδα στο γιατρό, φάρμακα αλλά με άγχος και κρίσεις πανικού να επιμένουν. Με τους φίλους μου δεν έβγαινα συχνά έξω γιατί με πιαναν κρίσεις και ίδρωνα και μου άρεσε να καθομαι σπίτι μου περισσότερο και να βγαίνω σπάνια. Ειδικά τα βράδια με έπιαναν κρίσεις και το απέφευγα να βγαίνω. ιδιαίτερα αβολα αισθανόμουν με κοπέλες-μου προκαλούσαν πανικό η παρουσία τους... (και ΟΧΙ δεν είμαι gay) Τελειωσαν τα χρόνια και κατέβηκα Αθηνα-πήρα πτυχιο. Εδώ και 3 χρόνια περίπου είμαι στο σπίτι μου, χωρίς φίλους, με τους γονείς μου μόνη συντροφιά. Μου αρέσει να περπατάω μεγάλες αποστάσεις μονος μου. Δεν εχω πανικούς τώρα γιατί ο νεος μου γιατρός μου έγραψε καποια άλλα φάρμακα που με έχουν βοηθήσει καπως περισσότερο από τα προηγούμενα. Παίρνω συνδυασμό ladose+Zyprexa+Neurodin σύνολο 7 χάπια καθε μέρα. Ειμαι μονος μου αν εξαιρέσεις τους γονεις μου και δεν έχω καμια άλλη επαφή με κόσμο. Ισως και λόγω αυτού να μην έχω πανικούς... Τα πρωινα μου αφήνει λεφτά ο πατέρας μου και πάω σε κανα καφενείο καθομαι μονος και πινω καφέ, μετά περπατάω πολύ και το μεσσημέρι γυρίζω σπίτι μου. Μετά κάθομαι μέσα. Καμια φορά πάμε με τον πατέρα μου βολτα με το αμάξι. Ετσι μονοτονα περνανε οι μέρες μου ιδιες όλες είναι για μένα. Λογω του προβλήματος δεν μπορώ να εργαστώ και δεν έχω φιλους. οχι δεν σκέφτομαι να αυτοκτονήσω - δεν έχω τα κότσια να το κάνω. Είμαι καταδικασμένος να ζω και να υποφέρω για μια αιωνιότητα.
Φιλε μου winston_man αν και πασχω απο καταθλιψη, ειμαι ο πιο ηρεμος ανθρωπος, δεν υπαρχει λογος να ανχωνεσαι και να πανικοβαλεσε. Προσπαθησε να περνεις τα πραγματα πιο χαλαρα και ανετα. ακους μουσικη; αυτο ειναι ενα απο τα κλειδια μου για να χαλαρωνω ακομα περισσοτερο. Αποφευγε την καφεινη ισως σε βοηθησει ακομα πιο πολυ.