Μόνο κατάθλιψη η και κάτι άλλο
Γεια σας είμαι καινούριος στο φόρουμ.Σημερα το βρήκα κι αφού διάβασα τις ιστορίες καποιων-και θαύμασα την δύναμη και το κουράγιο με το οποίο αντιμετωπιζετε τα προβλήματα σας και συμπαραστεκεστε ο ένας στον άλλον-αποφάσισα να γραφτώ κι εγώ για να μοιραστώ τον πόνο μου με την ελπίδα να βρω άτομα που αντιμετωπιζουν παρόμοιες δυσκολίες.Ολα άρχισαν πριν περίπου 4 μήνες όταν μετά από μια μεγαλη περίοδο έντονου άγχους άρχισα να "πέφτω" σταδιακά για να φτάσω σήμερα στο σημείο να μην αναγνωρίζω τον εαυτό μου.Αρχισα να ψάχνω τα συμπτώματα μου και διαπίστωσα ότι κατά πάσα πιθανότητα έχω πάθει κατάθλιψη.Αλλά έχω και κάποια άλλα συμπτώματα κυρίως σε νοητικό επίπεδο, τα οποία με έχουν κάνει να ανησυχώ μήπως έχω κάποια πάθηση του ΚΝΣ ή μήπως έχω πάθει κάποια εγκεφαλική βλάβη. Ας τα πάρω με την σειρά. Αρχικά με έπιασε μια απάθεια για τα πάντα. Ασχολίες κι ενδιαφέροντα που με γέμιζαν και με χαροποιουσαν σταμάτησαν να έχουν αξία. Κατά συνέπεια αρχισα να αποσύρομαι από όλα και πριν καλά καλά το καταλάβω οδηγήθηκα στην απομόνωση. Έχω 2 μήνες να βγω μια βόλτα. Σιγα σιγά με κυρίευσε η θλίψη και οι αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό μου. Μια συνεχή αυτοκριτική που κάθε άλλο παρά εποικοδομητικη είναι. Νιώθω βαρύς κι αδύναμος και με το που κανω κάτι με πιάνει ζάλη κι ανεβαζω δέκατα. Έχω πάρει τους γιατρούς παραμάζομα και δεν μου χουν βρει τίποτα.Επισης έχω μειωμένη όρεξη για φαγητό (έχω χάσει 10 κιλά).Μεχρι εδώ τα συμπτώματα μου ταυτίζονται με αυτά της κατάθλιψης. Τα ακόλουθα όμως όχι κι είναι αυτά που με ανησυχούν περισσότερο μιας και δεν ξέρω από πού προέρχονται. Η συγκέντρωση κι η προσοχή μου εχουν διαταραχτει σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και το να δω μια ταινία ή να διαβάσω κάτι μου είναι αδύνατον. Η μνήμη μου μαύρα χάλια. Σε σημείο που αμφιβάλλω αν η ζημιά είναι μέσα στο φυσιολογικό πλαίσιο της κατάθλιψης. Μπορεί να διαβάσω κάτι τώρα και αύριο να το χω ξεχάσει. Έχω ένα αίσθημα επιβράδυνσης του χρόνου.Κατι που έγινε πριν μια εβδομάδα μου μοιάζει μακρινό. Επίσης έχει ο λόγος μου.Το μυαλό μου κολλάει και χρειάζεται να καταβαλω προσπάθεια για να διατυπώσω αυτά που θέλω να πω και να σύνταξω σωστά μια πρόταση πολλες φορές κιόλας κολλάω και ψάχνω λέξεις ή όταν μιλάω για πολύ ώρα χάνω τον ειρμό μου σαν να κουράζεται το μυαλό μου ένα πράγμα και δεν μπορεί να φιλτράρει την σκέψη μου. Και κάτι τελευταίο: πολλές φορές δεν μπορώ κατανοήσω κάτι που άκουσα η διάβασα ακόμα κι αν αυτό είναι απλό. Δηλαδή έχω χαζέψει τελείως.
Πιστεύετε ότι τα τελευταία νοητικά προβλήματα μπορεί να είναι απόρροια της κατάθλιψης; Δεν ξέρω κατά πόσο είναι κατανοητά αυτά που γράφω αλλά αν κάποιος κατάλαβε θα χαρώ να μου στείλει κατι