Originally Posted by
serios
Εγώ αυτό που κάνω είναι να ζυγίζω τα θετικά και τα αρνητικά.
Στα θετικά των φαρμάκων είναι πως αναρρώνεις πιο γρήγορα (όχι όλοι) και μπορεί να σου προσφέρουν την ευκαιρία για μια φυσιολογική ζωή και να σε προφυλάξουν από υποτροπές κάτι που χωρίς αυτά δεν θα είχες την δυνατότητα να έχεις.
Τα αρνητικά είναι οι πολλές παρενέργειες που όμως με υπομονή μπορεί να ελαττωθούν όταν πηγαίνει κάποιος σε δόση συντήρησης.
Δεν τρέφω αυταπάτες.Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι να έχεις αυτή την πάθηση για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία και είναι η 3η πιο αναπηρική νόσος στην ενεργό φάση της και σιγά σιγά αποδέχομαι και αναγνωρίζω τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσω.
Κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να έχω κ πάλι την ζωή μου πίσω και τα φάρμακα μου δίνουν αυτή την ευκαιρία.Ναι θα τα παίρνω μια ζωή και όπου με βγάλει.Δεν τα θεωρώ όμως εχθρό μου αλλά σύμμαχο.
Πόσο καιρό είσαι σε θεραπεία χωρίς υποτροπή,δηλ ξαναγύρισμα από το μηδέν;;Εγώ μπήκα Νοέμβριο στον 4ο χρόνο.
Ίσως έχεις καταθλιπτική διάθεση και νιώθεις αυτό το ουδέτερο συναίσθημα γιατί δεν σε γεμίζει η ζωή σου.Ίσως πρέπει να της δώσεις μια κατεύθυνση βάζοντας μικρούς και επιτεύξιμους στόχους.
Από ένα σημείο και μετά δεν είναι μόνο η πάθηση αλλά και δικές μας επιλογές.Δεν σταματάει η ζωή έχοντας αυτή την πάθηση.Καλούμαστε να συνεχίσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε τις επιλογές μας για να φτάσουμε σε έναν προορισμό.