η συνηθεια της καταθλιψης...
η καταθλιψη μου χωριζεται σε 3 φασεις
φαση 1. αρνηση και αυταπάρνηση
ολα οσα γινουν για να χ τ ι σ ο υ ν την καταθλιψη..τα θεμελια της φυλακης δειαρκει περισσοτερο απο ολες τις αλλες φασεις..δημιουργουμε ενα συμπαν που λειτουργει εναντιον μας
φαση 2. η υπουλη εκρηξη
το μπαμ που γινεται και δεν το καταλαβαινεις συνηθως..απλα μια μερα συνειδητοποιεις οτι εισαι σε κωμματοδη κατασταση απο εναν αφορητο ψυχικο πονο ανεξηγητο και απολυτα καλαστρεπτικο.
φαση 3. η συνηθεια
αν η φαση 2 λειτουργησει για μεγαλο χρονικο διαστημα, στην περιπτωση μου 6-7 χρονια τοτε ακομα και αν ο αφορητος πόνος περασει οι βιορυθμοι ειναι απιστευτα αργοι, η χρόνια απομόνωση, η καθιστικη ζωη ... αισθανεσαι λαπας!... θες να βγεις να τρεξεις να παιξει να ζησεις αλλα δεν μπορεις ... φοβασαι οτι το παραμικρο μπορει να σε στειλει στα μαυρα ταρταρα.. υπεραυτοπροστατευεσαι ...και το σωμα δεν συμμαχει με ολα αυτα που θελει η ψυχη.
παρατηρεις τα βηματα μπροστα και μετρας τα βηματα πισω..οπισθοχωρεις οχι απο πονο αλλα επειδη σε ευχαριστουν ακομα οι καταθλιπτικες συνηθειες, εχεις εξοικιωθει με την αποχαυνωση, τον καναπε κτλ κτλ και ενω νιωθεις και θελεις πραγματικα μια αλλη ζωη δεν εισαι ετοιμος να την διεκδικησεις
επιτελους θελω ξανα... αλλα ακομα δεν κανω και απογοητευομαι, φοβαμαι μην ξαναγυρισω στον πονο..ειμαι τωρα πιο πανικοβλημενη απο ποτε..επιτελους η ψυχη μου μου δινει λίγη δυναμη λιγα θελω και εγω αργω πολυ να τα αξιοποιησω