Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι νέος στην παρέα σας, και θα ήθελα να μοιραστώ το προβληματισμό μου μαζί σας. Είμαι 23 ετών και σύναψα μια σχέση με μια κοπέλα 22 ετών, που είναι και η πρώτη μου. Με την κοπέλα αυτή γνωριστήκαμε τυχαία τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε σε μια δύσκολη εποχή για εμένα, διότι θα έφευγα στο εξωτερικό για Erasmus για 3,5 μήνες.. Παρόλο που για την κοπέλα αυτή δε ήμουν ερωτευμένος, ωστόσο μου άσκησε μια μεγάλη έλξη και ήθελα πολύ να τα φτιάξω μαζί της. Τα φτιάξαμε και είπαμε να το προσπαθήσουμε, παρόλο που θα έφευγα στο εξωτερικό.
Όσο καιρό ήμουν στο εξωτερικό η κοπέλα μου έκανε αρκετές αλλοπρόσαλλες συμπεριφορές. Ήταν πάρα πολύ πιεστική, και ήθελε να μιλάμε όλη την μέρα, ζήλευε υπερβολικά και έφτανε στο σημείο να βλέπει.. φαντάσματα, και για χαζούς λόγους συνήθως θύμωνε και μου μιλούσε άσχημα και προσβλητικά, χωρίς βέβαια να το εννοεί αλλά τις έβγαινε έτσι. Ζούσα με λίγα λόγια ένα σκωτσέζικο ντους, καθώς τη μια φερόταν πολύ όμορφα και γλυκά, και την άλλη άσχημα.
Εγώ επειδή την αγαπούσα και ήθελα να ζήσω την 1η μου αυτή σχέση, έκανα υπομονή.. Τον Ιανουάριο γυρνάω Ελλάδα και είμαστε μια χαρά.. Τον πρώτο καιρό περνούσαμε πολύ όμορφα. Μετά όμως από λίγες εβδομάδες, ξεκίνησαν πάλι τα ίδια.. Πολύ πίεση και απαίτηση να βλεπόμαστε όλη την ώρα, παθολογική ζήλια για τα πάντα, και κυκλοθυμική συμπεριφορά.. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι αρχές Μαρτίου, όπου εγώ από την πολύ πίεση, και σωματική και ψυχολογική έπαθα λοιμώδη μονοπυρήνωση και ήμουν τάβλα για 1 εβδομάδα.. Δε το σεβάστηκε και εγώ την χώρισα.. Από τότε όμως νιώθω τύψεις διότι το έκανα χωρίς πολύ σκέψη, επειδή ένιωθα αφόρητη πίεση. Από τότε έχω βρεθεί άλλες 3 φορές μαζί της, σε μια προσπάθεια να βρούμε μια λύση, αλλά ενώ θελόμαστε, έχει υπάρξει ρήγμα διότι δε είναι διατεθειμένη να αλλάξει, και μου το είπε.
Να τονίσω πως η κοπέλα πάσχει από κατάθλιψη από τα 18 της, λόγω του ότι είχε χωρίσει τότε με το πρώτο της αγόρι, δεν είχε περάσει στην σχολή που ήθελε και μάλωσε με τη καλύτερη της φίλη. Της βγήκε σε κατάθλιψη και στην αρχή ήταν κλεισμένη στο δωμάτιο της όλη τη μέρα, έκλαιγε, έκανε εμετούς, είχε αγοραφοβία κτλ.. Πήγε σε ειδικό και από τότε παίρνει αντικαταθλιπτικά μέχρι και σήμερα. Βέβαια τώρα είναι καλύτερα, καθώς μπορεί να βγαίνει από το σπίτι και γενικά αν δε την ξέρεις, δε καταλαβαίνεις ότι έχει κατάθλιψη. Επίσης σε καταστάσεις έντονου άγχους, παθαίνει κρίσεις πανικού, και παίρνει ηρεμιστικά. Όλα αυτά μου τα είχε πει από τη πρώτη στιγμή, ωστόσο εμένα δε με πτόησαν. Αλλά από ότι έζησα πρέπει να παίζουν σημαντικό ρόλο στην συμπεριφορά της. Διότι εκτός των παραπάνω, ήταν αρκετά μελαγχολική, απαισιόδοξη για όλα, είχε μειωμένη σεξουαλική διάθεση, και πολλές εναλλαγές στην διάθεση της.
Πλέον ενώ εγώ θα ήθελα να τις δώσω και μια δεύτερη ευκαιρία, δε το κάνω διότι φοβάμαι τη κατάθλιψη της, και μην ξανά πάθω ότι όλο το καιρό είχαμε σχέση. Επίσης οι γονείς μου,και οι φίλοι μου σχεδόν μου απαγορεύουν να την ξανά δω διότι μου λένε πως η κατάθλιψη είναι σοβαρό ζήτημα, και ότι δε ξέρεις που μπορεί να φτάσει..
Τι άποψη έχετε εσείς; Είναι όντως σοβαρά αυτά τα θέματα; Διότι δε γνωρίζω πολλά από τη κατάθλιψη. Η αλήθεια είναι ότι υπέφερα αρκετά από τη συμπεριφορά της, αλλά από την άλλη πέρασα πολλές και όμορφες στιγμές, και την αγαπάω. Απλά φοβάμαι, διότι δε ξέρω τι θα συμβεί, και διότι δε θέλω να τη χρησιμοποιήσω σαν παιχνίδι, και μετά από 1-2-3 μήνες να ξανά νιώσω χάλια και να ξανά χωρίσω...
Ήταν η πρώτη μου σχέση, και με πονάει αρκετά.
Ευχαριστώ πολύ και ζητώ συγγνώμη για το τεράστιο κείμενο μου. Απλά νιώθω σκασμένος..