Γεια σας.Αν κάποιος πίνει μέρα παρα μέρα υπάρχει περίπτωση να τον πιάσουν στερητικά?
Printable View
Γεια σας.Αν κάποιος πίνει μέρα παρα μέρα υπάρχει περίπτωση να τον πιάσουν στερητικά?
Εξαρταται την ποσοτητα , και το ποσο καιρο πινει .........
Επίσης διάβασα κάπου πως αν ποτέ δεν πίνεις κάθε μερα αλλά μέρα παρα μέρα δεν μπορείς να πάθεις στερητικά επειδή αφήνεις το νευρολογικό σου σύστημα να επιστρέψει στα φυσιολογικά.Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει αυτό αλλά ακούγετε λογικό.
λογικα θα παθεις στεριτικο συνδρομο ,αλλα μικρο ,δεν θα ειναι πολυ δυσαρεστο δλδ..
γτ ρωτας?σκεφτεσαι να κοψεις το αλκοολ?
και εγω επινα πολυ και μολις το εκοψα με επιασε πολυ μικρο στερητικο
Έπινα για κάπου 2 χρόνια απο το πρωί εως το βράδυ οπου κατέληξα στην τελική σε κλινική αποτοξίνωσης.Δεν σκέφτομαι να το κόψω ποτε να σου πω την αλήθεια απλά προσπαθώ να βρω ενα σύστημα για να μην με πιάσουν ποτε τα στερητικά.
πρεπει να το κοψεις αλλιως θα πας απο συκωτι
ειναι κ η συνηθεια κ ολας.
άνευ ιατρικής γνωμάτευσης, αλλά εγώ είχα τρόμο κυρίως στα χέρια και στο κεφάλι, που απέδιδα σε χρόνια κατανάλωση. ίσως και κάποια ψυχολογικά για τον ίδιο λόγο.
πίνω πιο μετρημένα πλέον.
άνευ ιατρικής γνωμάτευσης, αλλα εγω είχα τρόμο στα χέρια κυρίως και στο κεφάλι, που αποδίδω σε χρόνια κατανάλωση. πιθάνοτατα και λοιπά ψυχολογικά...
πινω πιο μετρημένα πλέον.
Εγω δεν παρουσιασα τιποτα απολυτως , ισως επειδη το κραταγα με χιλια ζορια στο κρασι , αντε μια στις δεκα τσιπουρο , δεν πηγα σε πιο σκληρα , αλλα μειωση στο αλκοολ , δεν υπαρχει , η το κοβεις εντελως , η οχι , μια φορα αλκοολικος , παντα αλκοολικος ...........στην πρωτη αναποδια , ξανακυλας , αν διατηρεις επαφη με το αλκοολ ........
Δεν αντιλεγω , δεν καπνιζω , για να το λες ομως .................................. αλλα σε μια ' ειδικη ' που ειχα παει να μου κοψει το αλκοολ , με topamac , ανεπιτυχως βεβαια , μονος τοκοψα τελικως , μου ειπε οτι το αλκοολ ειναι 3 φορες δυσκολοτερο απο το τσιγαρο να το κοψεις , γιατι δρα στους υποδοχεις της ντοπαμινης ( το αλκοολ ) , εκει που δρα και η κοκαινη .....
Δεν το ξερω αυτο , διοτι ουτε εχω καπνισει , ουτε εχω μπλεξει με ναρκωτικα , μονο απο αλκοολ ξερω , κρασι μαλιστα , αμα με ρωτησεις για 40αρια ποτα , ( 40% αλκοολ , ουισκι , βοτκα , τζην κλπ. ) , παλι θαπαντησω δεν ξερω ........αλκοολικος με κρασι παντως , δεν νοειται , παντα προχωρας σε 40αρια , οποτε , μπορει και να μην υπηρξα αλκοολικος , αφου ειχα καποιον ελεγχο , στο τι θαπιω , και κατεγραφα τι επινα καθα μερα ( ! ) ,αλλα το κακο , ειναι οτι επινα κανα διλιτρο κρασι , με καμμια 10αρια ζαναξ ........αυτο , γι αυτους που νομιζουν οτι θα παθεις κατι αν πιεις αλκοολ , με ηρεμιστικα , επαιρνα και το αντικαταθλιπτικακι μου , μαζι ολα , τουρλου τουρλου , και οδηγουσα την μηχανη μου , γιαυτο εχω πεσει/τρακαρει καμια 15αρια φορες , και 5 φορες κατεληξα στο νοσοκομειο , με πηγαν , δεν πηγα , αναισθητο ................ μετα, ας μου πει καποιος οτι δεν υπαρχει καποια ανωτερη δυναμη που με φυλαγε , απωλειες υλικες μονον , παντα ημουν πιστος , μονο τα δυο μπροστινα δοντια εσπασα , 3 φορες ομως , στο τελος αφησα τα προχειρα , αφου λεω θα τα ξανασπασω !! εκανα εμφυτευσεις , δυο , το 10 , που τοκοψα .............εδω , μια τουμπα τρως , νηφαλιος , και σακατευεσαι .....
Εσύ δεν θες να το κόψεις επειδή σ΄αρέσει ή ότι φοβάσαι τα στερητικά κλπ? Η θες να το κόψεις?
πολύ σωστό...
ok αν είναι αυτό το πρόβλημα σου εγώ όταν ξέμενα από χρήματα άρχιζα να πουλάω πράγματα στο μοναστηράκι. Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εξοικονομήσει κάνεις χρήματα αλλά υποτίθεται εδώ είναι φόρουμ αυτοβοήθειας...Quote:
Originally Posted by buk
και γιατι δεν θες να το κοψεις ποτε?δεν θα σ κανει καλο...και εγω πριν επινα ασταματητα για δυο χρονια...επινα ασταματητα ,ειχα χαλασει χιλιαδες ευρω..βεβαια να μην λεω ψεματα το ευχαριστιομουν κιολας περναγα ωραια στα π[αρτυ π πηγαινα..αλλα φοβηθηκα μην παθω τπτ..και τελικα το εκοψα....δεν ξερω σ τι σημειο ειχα φτασει ...αλλα στερητικα επαθα μονο τον πρωτο μηνα και λιγα..ενατξει το σκεφτομουνα ..και απλα επινα κανα μπυρακι...
μην αγχωνεσαι για τα στερητικα θα σ πιασουν για κανα διμηνο πιστευω και δεν ειναι και πολυ μεγαλα..εκτος αν πινεις τεραστιες ποσοτητες..τοτε ναι θα σ πιασουν
Για να το λες ..............παντως , κι μενα , τοτε , η ζωη μου περιστρεφοταν γυρω απο το αλκοολ , και τωρα , καμμια φορα το σκεφτομαι , αμα πληττω , αλλα δεν ξανακυλω , θεωρω οτι περασα μια φαση , και χαιρομαι που ειμαι αθικτος , αλλα η τυχη δεν κρατα για παντα .............αρκετα την προκαλεσα .....
Φίλε, αυτό σκέφτεσαι; Ότι αν δεν έχεις λεφτά κάποια μέρα θα σε πιάσουν στερητικά, ή ότι δεν θα μπορείς να κάνεις κεφάλι;
Ε πίνε ανά τρεις ημέρες κλπ τότε...γιατί να πίνεις κάθε μέρα λιγότερες ποσότητες χειρότερο δεν είναι από άποψη εθισμού? Και αν δεν έχεις λεφτά δηλαδή να το πας στη μία φορά ανά 2,3,5 μέρες κλπ...
Αλλά από άποψη συκωτιού παίζει να ναι και χειρότερο......
Ειχα ρωτησει γιατρο , παιδικο φιλο , την εποχη που επινα , και μουχε πει , καλυτερα για το σηκωτι να πινεις μια φορα καθε βδομαδα , η καθε 4 μερες αρκετα ( εφ οσον εχεις αποφασισει να πινεις ) , παρα καθε μερα καμποσο , η και μερα παρα μερα , πρεπει να δινεις χρονο στο σηκωτι να ξεκουραστει ............. για τον buk το γραφω ........... το σηκωτι εχει τεραστιες δυνατοτητες αναπλασης , καθε 6 βδομαδες , αναπλαθεται εξ ολοκληρου , το μονο οργανο , που εχει αυτην την ιδιοτητα , αλλα αμα το πλακωνεις συνεχως στα αλκοολια , καποια στιγμη δεν αντεχει , και ειναι μη αναστρεψιμες οι ζημιες .....................
Ναι καλύτερο είναι για το συκώτι πχ να πίνω ένα ποτό την μέρα ή 7 ποτά μια φορά την εβδομάδα?
Αν μιλαμε για ενα ποτακι μονο , μικρη ποσοτητα , πιο καλα ενα / μερα , σαφως ...... αναφερομουν σε μακραν μεγαλυτερες ποσοτητες , οχι οτι θα σου βλαψουν το συκωτι 7 ποτα μαζεμενα βεβαια , εχει μια βδομαδα το συκωτι να ξεκουραστει , εξαρταται τι ειναι τα 7 ποτα σαν συνολο , δλδ ποσο αλκοολ μαζευεται , αν μιλαμε για 0.7 lt ουισκι , ειναι πολυ , ακομη και εγω, οταν επινα , δεν αντεχα τετοια ποσοτητα .................................................. ..................... παει και με το βαρος , και το φυλο , οσο πιο πολυ βαρος εχεις , τοσο πιο πολυ αλκοολ αντεχεις , και οι γυναικες , επειδη εχουν 10% παραπανω λιπος απ τους αντρες , το αλκοολ , εχει την ταση να αποθηκευεται στους λιπωδεις ιστους , αρα οι γυναικες ειναι πιο ευαλωτες στο αλκοολ ............και το αλκοολ , μπορει να βλαψει το ανθρωπινο σωμα σε πολλα σημεια , ειχα διαβασει για 60 σημεια , αλλα πρωτο στην λιστα ειναι το παγκρεας , μια οξεια παγκρεατιτιδα ομως , την καταλαβαινεις , διοτι δινει πονο , το συκωτι , δεν δινει ποτε πονο , οπως και στον εγκεφαλο , μακροπροθεσμα μπορει ναχεις επιπτωσεις στην μνημη , στην ικανοτητα συγκεντρωσης κλπ.κλπ.
Σου φαινεται δυσκολο , διοτι εισαι εθισμενος στο αλκοολ , και οσο πιοο νεος εθιστεις στο αλκοολ , τοσο πιο δυσκολα το διακοπτεις ,.........εγω , που το αρχισα στα 44 μου χρονια , στα 49 , το εκοψα σχετικα ευκολα , σχετικα παντα .........ευκολο δεν ειναι , αν εχεις εθιστει , και ο ψυχολογικος εθισμος , ειναι μακραν ισχυροτερος του σωματικου ........
Ωραίο θέμα... "Ζητούνται συμβουλές για να συνεχίσω την χρήση αλκοόλ" και όλοι απαντάτε