συναισθηματικη υπερφαγια....;
Καλησπέρα σας,
Πρώτη φορά γράφω σε φορουμ για γνώμες - βοήθεια,
το απέφευγα γιατί φοβόμουν μήπως αυτά που γράψω σας φανούν βλακώδες
αλλά αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζω οπότε ζητάω τη βοήθεια σας - γνώμη σας - εμπειρία
σας από παρόμοιες καταστάσεις... ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
Λοιπόν..... γενικά ντρέπομαι που το λέω... ντρέπομαι με τον εαυτό μου....
Νομίζω ότι αντιμετωπίζω πρόβλημα συναισθηματικής υπερφαγίας τα τελευταία τρία χρόνια που άρχισα
ξανά τον αθλητισμό και ψάχτηκα πολύ με διατροφή έχασα αρκετά περιττά κιλά
Το πρόβλημα είναι πως όταν νιώθω ότι περνάω καλά , ότι μου αρέσει το σώμα μου
και γενικά νιώθω καλά με πιάνει μια τάση αυτοκαταστροφής και ξεσπάω στο φαγητό,τρώω σκουπίδια άχρηστες τροφές,
μετά στεναχωριέμαι που ξέσπασα εκεί, αλλά το συνεχίζω μετά ντρέπομαι να βγω έξω γιατί έχω πάρει κιλά ,
έχω τάση να καταστρέφω το σώμα μου.
(αυτό μπορεί να οφείλεται και σε κάποια άλλα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζω τα
οποία δεν μπορώ να τα πω εδώ.... αλλά μπορώ να πω ότι κάνω ψυχοθεραπεία για αυτά...)
Γενικά νιώθω άβολα όταν μου κάνουν σχόλια για το σώμα μου ή τη διατροφή μου
Είναι λες και νιώθω ότι κάνω κάτι λάθος και με πιάνει πάλι αυτή η τάση αυτοκαταστροφής
του εαυτού μου. Τώρα βιώνω πάλι μια τέτοια εβδομάδα.... Γενικα έγινε και κάτι όχι κακό
αλλά με αναστάτωσε σε σχέση με τα άλλα ψυχολογικά που αντιμετωπίζω και θέλησα να με καταστρέψω πάλι.... :(
Με τρελαίνει το εξής, ενώ καταλαβαίνω ότι είναι λάθος να ξεσπώ εκεί το συνεχίζω....
Γίνεται λες και δεν έχω τον έλεγχο λες και με ωθεί μια "αόρατη δύναμη" να με καταστρέφω κάθε μέρα και
περισσότερο.... τρώω ότι να ναι δεν με νοιάζει τι ώρα είναι , τι μέρα είναι, δεν θέλω να δω κανένα φίλο μου
γιατί ντρέπομαι που ξεσπώ έτσι άσχημα στον εαυτό μου και νιώθω ντροπή να βγω έξω και καμιά φορά νιώθω "πληγωμένη" από τα σχόλια που μου κάνουν για τη διατροφή μου όταν είμαι καλά.
Όταν είμαι καλά αθλούμαι και θα έλεγα ότι ακολουθώ μια ημιωμοφαγική διατροφή δεν τρώω
ζάχαρη, αρτοπαρασκευάσματα, επεξεργασμένα τρόφιμα κλπ σκουπίδια. Έχω ένα πρόγραμμα διατροφής
που το ακολουθώ και νιώθω πολύ καλά...
Μου αρέσει αυτός ο τρόπος ζωής και όταν καταφέρνω να τον ακολουθώ χωρίς να επηρεάζομαι
από εξωτερικούς παράγοντες είμαι πολύ χαρούμενη και λέω ναι τα κατάφερα δεν με επηρεάζουν
οι γύρω μου δεν με νοιάζει τι λένε, αλλά πάντα κάτι γίνεται , κάποια αφορμή βρίσκω και μπαμ... πάλι από την αρχή
δεν αντέχω να νιώθω καλά και με διαλύω...
Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, θα ήθελα πολύ να μου πείτε τη γνώμη σας...
Ευχαριστώ ξανά για το χρόνο και τη διάθεση σας να βοηθήσετε....