Η σχιζοφρένεια είναι σκέτη διασκέδαση μιλάμε!!Έχεις την ευκαιρία να αντιμετωπίσεις τόσες προκλήσεις που πραγματικά το καθιστά ένα υπέροχο ταξίδι βελτίωσης και ανακάλυψης των ορίων σου και του εαυτού σου. :P Δεν βαριέσαι ποτέ!!!Όταν πιάνεις τέτοιον πάτο δεν υπάρχει κανένα ρίσκο στο να ανέβεις ψηλότερα.Φυσικά αστειεύομαι!!
Πως θα ήταν όμως η κατάσταση μας αν πραγματικά το βλέπαμε έτσι;; Αν το βλέπαμε σαν ταξίδι υπό αντίξοες συνθήκες αρχικά.
Φανταστείτε ένα καράβι σε φουρτουνιασμένη θάλασσα με 10 μποφόρ. Οι πυξίδες έχουν τρελαθεί,δεν υπάρχει ισορροπία και στο παραμικρό κύμα γέρνει με κίνδυνο να βυθιστεί. Έτσι ο καπετάνιος ρίχνει την ταχύτητα και μανουβράρει επιδέξια μέχρι να φύγει η καταιγίδα.Φυσικά όταν βρίσκεσαι σε τέτοια κατάσταση το κυρίαρχο συναίσθημα είναι ο φόβος και η αγωνία και κάθε λεπτό είναι σαν αιώνας. Δεν ξέρεις τι σε περιμένει πιο πέρα γιατί στεριά δεν φαίνεται πουθενά. Πιθανολογείς όμως ότι κάπου υπάρχει στεριά και απάνεμα λιμάνια και προχωράς για να τα ανακαλύψεις.Φυσικά έχεις να αντιμετωπίσεις κάποιες βλάβες στο καράβι που μπάζει νερά και ίσως δεν υπάρχουν τα καλύτερα εργαλεία.
Οι προκλήσεις στην σχιζοφρένεια είναι πολλές.
Τι θα λέγατε να καταγράφαμε κάποιες προκλήσεις-στόχους για την βελτίωση της πορείας μας προς το λιμάνι μας;;
Προσωπικά δεν έχω πυξίδα αλλά και ο Κολόμβος για Ινδίες πήγε και ανακάλυψε την Αμερική και κοίτα πως άλλαξε ο κόσμος.
Οι προκλήσεις μου αυτή την στιγμή είναι οι εξής:
Να μη βαλτώνω και να έχω μια το κατα δυνατόν παραγωγική μέρα.Νομίζω πρέπει να ξαναδώ το πρόγραμμα δραστηριοτήτων μου.
Να βελτιώσω τις κοινωνικές μου δεξιότητες.Κάποια σημάδια ανάκαμψης αρχίζουν και φαίνονται όπως ένα υποτυπώδες χιούμορ και η συμμετοχή μου είναι λίγο καλύτερη.
Να βελτιώσω την οδήγηση μου με σκοπό στο άμεσο μέλλον να πάρω το δίπλωμα.Στην πορεία σε επαρχιακό δρόμο καλός είμαι νομίζω αλλά μέσα στην πόλη με το μυαλό να πρέπει να είναι σε εγρήγορση κάπως πιο δύσκολο.
Να διευθετήσω τα χαρτιά για την αίτηση σε σχολή μαγειρικής.
Μερικές φορές εκτός από σφοδρές καταιγίδες έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον μηδενικό άνεμο.Τότε ίσως είναι αναγκαίο να βγάλουμε κουπί.