Originally Posted by
deep
Πρώτη μέρα πρώτο μάθημα προφορική -και γραπτή- εξέταση (στον πίνακα) μπροστά στον καθηγητή που μου άφησε ψυχολογικά και συμφοιτητές μου καλούμαι να λύσω μια άγνωστη άσκηση, χωρίς καθόλου προετοιμασία, μετά από ένα χρόνο αποχής από την σχολή λόγω κατάθλιψης και οικογενειακών προβλημάτων, κενών στα μαθήματα και παθολογικό άγχος. Έίχα παλέψει πολύ με την κατάθλιψη και βγήκα νικήτρια. Πάλεψα πολύ και με το άγχος, τα κατάφερα σε κάποιο βαθμό αλλά την αγχώδη διαταραχή δεν την νίκησα... Εκείνη την ώρα πριν βγω στον πίνακα είχα πει από μέσα μου "ό,τι κι' αν σου πει ή τον κοιτάς με ένα βλέμμα απάθειας σαν να μην άκουσες τί είπε και συνεχίζεις, ή ξέρεις/αντιλαμβάνεσαι πόσο άδικος και σκληρός μπορεί να γίνει κάποιος που απλά τον απαξιώνεις και φεύγεις". Εκείνη την ώρα σκέφτηκα "παλεύω τόσο καιρό, μέχρι τώρα έχω βιώσει τόσες καταστάσεις φρίκης και θα κάτσω να χαλάσω την υγεία μου για ένα κωλομάθημα γαμώτο; Ε αυτό παραπάει".. Βγήκα στον πίνακα εντελώς άνετη σε σημείο να μου λένε μετά οι συμφοιτητές μου πώς τα κατάφερα. Το πιο γελοίο; Μου βγήκε η άσκηση -οκ με λίγη καθοδήγηση απ' τον ίδιο- και οι υπόλοιποι νόμιζαν πως "το' χω" και ζήλευαν κιόλας που δςν κόμπλαρα... Αυτό θα πει ΑΜΥΝΑ, αυτό δείχνει πόσο πολύ υπέφερα τόσο καιρό και πόσο έχω σιχαθεί να με ρίχνουν ΚΑΙ οι λεπτομέρειες και να χαλάω κάθε τόσο την υγεία μου. Να χαλάει τουλάχιστον με καταστάσεις που είναι πάνω από μένα, αλλά και εκεί είμαι πλέον αδικαιολόγητη γιατί όταν με πιάνει η άμυνά μου, μπορώ άαανετα να το πάω στο άλλο άκρο όπου θα φαίνομαι αναίσθητη, πως δεν με αγγίζει τίποτα. Δεν είσαι άχρηστος. Κανείς δεν είναι. Πόσες φορές έχει πει ο συγκεκριμένος καθηγητής ακόμα και σε φοιτητές που είναι καλοί στην σχολή αλλά και έξυπνοι να τα παρατήσουν; Σε μένα το' χει πει 3 φορές, εμένα με έχει προσβάλει μπροστά από άλλους 3ις καθηγητές μου επιμένοντας να τα παρατήσω και αμφισβητώνοντας ακόμα και το ότι μου αρέσει το αντικείμενο της σχολής. Αν καθόμαστε να δίνουμε σημασία στον κάθε μαλάκα που μετράει την αξία κάποιου από βαθμούς, αν εμείς οι ίδιοι μετράμε την δική μας από μαλακίες και δεν αναγνωρίζουμε τα καλά μας και δεν παλεύουμε να πάρουμε στα χέρια μας την ζωή μας με όλες τις φρίκες ανεξάρτητα από τις καταστάσεις που βιώσουμε, μόνο τότε θα έχουμε χάσει οριστικά το παιχνίδι και μόνο τότε θα μπορούμε να πούμε πως έχουμε δίκαιο και είμαστε άχρηστοι. Κατά τα άλλα οι συμβουλές είναι εύκολες. Μπορεί σε 10 λεπτά να γίνει κάτι που θα με ρίξει και θα θέλω να παραιτηθώ, να πεθάνω, να μην είμαι έτοιμη και να μην θέλω να παλέψω άλλο.. Έτσι είναι αυτά.. Ό,τι και να σου πει κάποιος μόνο εσύ έχεις το κλειδί, ή θα διαλυθείς και θα διαλύεσαι ή θα ξαναγεννηθείς και θα ξαναγενιέσαι κάθε στιγμή..