Οξύ Ψυχωσικό Επεισόδιο και απόπειρα!
Καλησπέρα σε όλους!
Διάβασα με πολύ προσοχή όλα τα σχετικά posts και θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ την ιστορία μου μαζί σας..
Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, μέσα σε μια εβδομάδα. Πίεση, άγχος, στρές, λίγες ώρες ύπνου και καταχρήσεις. Και ξαφνικά μπούμ! :(
Ξεκίνησε με μανία, νόμιζα ότι είχα βρει τη λύση για όλα τα προβλήματα του κόσμου και αυτό δεν ήταν άλλο από την αγάπη για τον συνάνθρωπό μας!
Συζητούσα με τις ώρες με γονείς και φίλους, κανείς όμως δεν είχε υποψιαστεί κάτι. Το μυαλό μου έτρεχε με χίλια, ακόμα και η απόδοσή μου στη δουλειά ήταν(?) ανεβασμένη.
Ασχετώς αν είχα αρχίσει να πηγαίνω 12 στη δουλειά γιατι προσπαθούσα να διορθώσω τη σχέση μου με τον πατέρα μου αλλά μάταια..
Κάθε μέρα η κατάσταση χειροτέρευε, παραισθήσεις, φωνές, παράλογες ιδέες. Νόμιζα ότι ήμουν υπεράνθρωπος, ότι είχα ειδικές δυνάμεις, για την ακρίβεια να κάνω καλά τους άλλους (healing).
Τη μια μέρα αυτό, την άλλη ήμουν φάντασμα?? Να κοιμηθώ δεν μπορούσα σχεδόν καθόλου..
Νόμιζα ότι μιλούσα με την πρώην κοπέλα μου μέσα από την φύση, συγκεκριμένα τα πουλιά.
Ώσπου έφτασε η μέρα που αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να πηδήξω με το κεφάλι από τον 2ο στο γρασιδι ευτυχώς για να ενωθώ δήθεν με την τότε μου κοπέλα (αυτή ήταν η γή-γονιμότητα μέσα στο μυαλό μου).
Για καλή μου τύχη τη γλίτωσα σχετικά φθηνά, αλλά το επόμενο διάστημα ήταν εφιαλτικό. Νόμιζα ότι ακόμα και οι φίλοι μου ήταν αντίπαλοι, ότι ήθελαν το κακό μου. Το ίδιο και οι γιατροί, νόμιζα ότι ήθελαν να μου κάνουν κακό και παράλληλα τους άκουγα να μιλάνε για μένα χωρίς οι δικοί μου άνθρωποι να μπορούν να τους ακούσουν..
Paranoia στο μαξιμουμ!
Στην αρχή δυσκολευόμουν ακόμα και στο περπάτημα, το νευρικό μου σύστημα είχε κλωνιστεί σφόδρα. Ο χρόνος δεν περνούσε με τίποτα, δεν μπορούσα να μείνω μόνος μου πάνω από 1-2 λεπτά..
Ξεκίνησα να βλέπω τον ψυχίατρό μου, ο οποίος με έβαλε κατευθείαν σε 20mg Zyprexa. Η κατάσταση βελτιώθηκε, έκανα τα μπάνια μου, γενικότερα ζωάρα όσο μπορούσα για 3 μήνες, έλα όμως που μετά έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά.. Και ενώ στην αρχή ήθελα πολύ, γιατί μου είχε λείψει, όταν το έκανα ζορίστηκα πολύ. Και ένα χρόνο μετά ακόμα δυσκολεύομαι.
Νιώθω να έχω χάσει ένα κομμάτι μου, την ανεμελιά μου γενικότερα, δεν έχω όρεξη για δουλειά, όλα μου φαίνονται βουνό!
Τώρα βλέπω καθε 1-2 βδομάδες τον ψυχίατρο και έχω κατέβει εδώ και 6 μήνες σταδιακά στα 10mg Zyprexa. Η ζωή μου κυρίως εκτός δουλειάς έχει βελτιωθεί, βγαίνω, βλέπω φίλους, σίγουρα όμως δεν είμαι ο αληθινός μου εαυτός.. Χαβαλές, πρώτος στην παρέα. Τώρα δυσκολεύομαι να συμμετέχω σε μια συζήτηση, όλα θέλουν προσπάθεια.. πριν μιλούσα σε βαθμό να ξεχνάω να δίνω το λόγο σε κάποιον άλλον.. :p
Τελευταία φορά που πήγα, ο γιατρός μου είπε ότι θα μείνω προληπτικά μέχρι τον άλλον Δεκέμβρη στα 10mg.. Το οποίο με διέλυσε, αφού είχα ελπίδες για πολύ νωρίτερα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο ύπνος, δεν μπορώ να ξυπνήσω με τίποτα το πρωί, τα ΣΚ κοιμάμαι μέχρι το απόγευμα και χάνω όλη τη μέρα..
Σίγουρα και τα κιλά (+8) δεν βοηθάνε στο self esteem, αλλά προσπαθώ να προσέχω όσο μπορώ το φαγητό.
Ο γιατρός είναι πολυ confident ότι θα ξεπεράσω πλήρως την όλη φάση, εγώ όμως ώρες ώρες απελπίζομαι και πέφτω ψυχολογικά.. Κατά διαστήματα έπερνα και αντικαταθλιπτικα.
Αλήθεια, έχει ξαναβρει κανείς σας την ανεμελιά του μετά από παρόμοιο επεισόδιο?
Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους! :o