σε στενο οικογενειακο κυκλο
Καλημέρα σας,ανησυχα πνευματα,
το θεμα που θα αναπτυξω δεν αφορα εμενα την ιδια,αλλα το αγορι μου,ο οποιος βρισκεται σε τρομερο αδιεξοδο,σχετικα με το πως μπορει να βοηθησει την αδερφη του.Θα ηθελα τη γνωμη σας,μιας και το θεμα ειναι αρκετα σοβαρο,και πραγματικα πολυπλοκο.
Η αδερφη του αγοριου μου,ας την ονομασουμε ΑΝΝΑ,απο μικρη ηταν πολυ κλεισμενη στον εαυτο μας,λιγες παρεες,εχει τελειωσει ψυχολογος,και ακομα και στο κομματι των σχεσεων ηταν παρα πολυ κλειστη.Γνωρισε ενα παλλικαρι,και παντρευτηκαν,εφοσον ομως αυτος της ειχε ταξει μια εντελως διαφορετικη ζωη,απο αυτη που ζει τη δεδομενη στιγμη.
Η αννα λοιπον ζει σε ενα σπιτι με τα πεθερικα της και εναν θειο του αντρα της,μεγαλωνει 2 παιδια,το ενα απο αυτα με αυτισμο,την εχουν τσεκουρεψει τελειως,δεν εχει δικα της χρηματα,πολλες φορες ουτε για να ενα γαλα για τα παιδια της ,μιας και ο αντρας της χρωσταει πολλα λεφτα σε βλακειες που εκανε νεοτερος.
Η κοπελα αυτη ειναι δυστυχισμενη,σε φανερη αποσταση με τον αντρα της,μιας και ζουνε και οι 4 σε ενα δωματιο,μην εχοντας προσωπικη ζωη,μενοντας με εναν αντρα εντελως αβουλο,και σε μια οικογενεια απελπιστικα χειριστικη.
Θα μου πειτε τα θελε και τα παθε...αλλα νομιζω οτι αν δουμε το θεμα με περισσοτερυ ευαισθησια ισως και εσεις να νιωσατε πως αυτη η κοπελα θα αντιμετωπιζει φριχτα θεματα με τον εαυτο της,γτ ως γνωστον οσο πιο πολυ πιστευεις στον εαυτο σου τοσα περισσοτερα διεκδικεις.
Ο αδερφος της και η μητερα της βλεποντας αυτη τη κατασταση,προσπαθησαν να βοηθησουν,κι αλλες φορες η αννα κλεινονταν ακομα περισσοτερο,αλλες φορες,ζητουσε βοηθεια να πανε να τη παρουν και μετα τους τα γυριζε πως ολα ειναι καλα,αλλες φορες θυμωνε και τα σχετικα.
Εχουν απελπιστει οι δικοι της γιατι θελουν τοσο πολυ να τη βοηθησουν αλλα δε γνωριζουν το σωστο τροπο,γιατι ανησυχουν μηπως μετα η ιδια υποστει καποιες συνεπειες ασχημες.
Το μονο που σκεφτηκα εγωηταν να απευθυνθουν σε ενα ψυχολογο μιας και η σταση της κοπελας αυτης μονο υγιης δεν ειναι,να τους μιλησει,και να τους καθοδηγησει πιο σωστα και εμπειρικα.
Εχετε καμια ιδεα εσεις?εχετε ξανααντιμετωπισει παρομοια κατασταση
Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας!