Πώς βρίσκετε παρέες?
Για καφέ? για να βγαίνετε τα βράδια? για clubs και διασκέδαση??
Προσοχή! δεν λεω φιλους.
Printable View
Πώς βρίσκετε παρέες?
Για καφέ? για να βγαίνετε τα βράδια? για clubs και διασκέδαση??
Προσοχή! δεν λεω φιλους.
Δραστηριοτητες κανω φουλ αλλα το προβλημα ειναι οτι στην ηλικια μου ειναι ολοι εξαφανιζολ....
ή φοιτητες ή 50+ παντού...
Συν το οτι οι παρεες που βρισκω ειναι κλειστες, δεν βαζουν αλλα ατομα μεσα, λες και θελουν να διατηρησουν την κλικα τους ενα πραγμα...
με τη δουλεια δεν θελω να εχω πολλα-πολλα εκτός χωρου γιατι μπλεκονται οι καταστασεις και οι ισορροπιες... με ατομα με τα οποια εισαι σε ανταγωνιστικη σχεση δεν μπορεις να κανεις παρεα εκτος....αντε να κανονισουμε φαγητο για την Πρωτοχρονια πχ, ως εκει.
κοιτα αυτο με τις κλικες ισχυει παντου..σε αυτο εχεις δικιο.....
το οτι δεν υπαρχουν ατομα στην ηλικια σου ειναι κακο....ενοοντας ηλικια 7 χρονια πλην ,7 χρονια συν..δεν νομιζω να ειχες προβλημα να βγεις?
αα αμα εισαι σε ανταγωνιστικη δουλεια τοτε οντως δεν μπορεις...
ε κοιτα αυτο στο ειπα γτ συνηθως πολλες δουλειες τα ατομα π δουλευουν μεσα..δεν εχουν ανταγωνισμο μεταξυ τους...μονο π.χ σε καποια εταιρεια για μια θεση...
εθελοντιμο εχεις σκεφτει ποτε?υπαρχει εκει που εισαι?
εθελοντισμο εκανα για χρονια στην Αθηνα. και εξωτερικο! Για μενα, εκανε τον κυκλο του.
εδω που ειμαι τωρα ο,τι εθελοντικο υπαρχει ειναι τιγκα στους 50+ ελευθερους και γονεις με παιδια.
Σε σημειο να εχω παει σε μια εκδηλωση, και να νιωθω λες και πηγα σε σχολικη εκδηλωση.
μπαααα δεν παιζει κατι τετοιο για επαναποσεγγιση απο τα παλια....
Γιατί οι περισσοτεροι αν οχι ολοι ή είναι ανεργοι οποτε καθονται σπιτι και ό,τι τυχει ή ειναι παντρεμενοι...
ακουγεται απολυτο ετσι οπως το περιγραφω αλλα δυστυχως ετσι ειναι...
Να θεσω και το αλλο, οκ τη βρηκα την παρεα! πως χωνομαι?? πως κερδιζω τις εντυπωσεις? να με συμπαθησουν και να με καλουν?
πχ κανω μια γιορτη σπιτι μου, τους καλω/ταιζω/μπαρμπεκιου κλπ οποτε να τους υποχρεωσω?
Τους φοιτητές/50+ εσύ δεν τους θες ή εκείνοι εξαφανιζόλ? Η και τα δύο?
Καλά εγώ πιστεύω είναι πιο δύσκολο να χωθείς σε μια έτοιμη παρέα, παρά να πας και να είναι όλοι άγνωστοι μεταξύ τους και να φτιαχτεί μια παρέα, να είσαι και συ μέσα βεβαίως.....
Τώρα αυτό με την υποχρέωση δεν μου φαίνεται σωστό σαν λογική ... και πολλοί είναι και γάιδαροι μη νομίζεις δλδ ότι τους υποχρεώνεις αν τους ταίσεις....
Επίσης σε μια γιορτή με τόσα άτομα θα δέσετε καθόλου ή θα είναι όλοι παντού σκορπισμένοι και ο κάθε ένας θα μιλάει με τους κοντινούς του στο τραπέζι ας πούμε? Εκτός αν εννοείς σύνολο κάτω από δεκα άτομα....οπότε εκεί το σπίτι είναι καλύτερο από το έξω για το δέσιμο/ οικειότητα ..........
με φοιτητες-τριες κατα καιρους κανω παρεα, αλλα εχουν αλλους προβληματισμους, αλλες ανησυχιες, αλλη οπτικη...
Ειμαστε αλλη γενια, κακα τα ψεμματα. Εγω ειμαι 36. Τι κοινο να εχω για να κανω παρεα και να βγαινω με 20χρονα? το εχω κανει, αν προκυψει καμια ευκαιρια παω για να βγω αλλα δεν με καλυπτει... τι να το κανω? να γνωρισω κι αλλα 20χρονα?
Αυτο που θελω να πω ειναι παρεες για να βγαινω και να γνωριζω κοσμο της ηλικιας μου.
Οι 50+ ειναι αλλη κατηγορια απο μονοι τους, οι περισσοτεροι χωρισμενοι, με παιδια στα 20κατι, προωρα συνταξιοδοτημενοι, ζουν τη ζωη που δεν εζησαν...
Οταν λεω για σπιτι, εννοώ κατω απο 10 ατομαι ναι σαφως! γιατι αλλιως χανεσαι...
Εσύ θες να σου προτείνουν άλλες δραστηριότητες να υπάρχουν πχ 30+?
Γιατί το ένα είναι δραστηριότητες, το άλλο είναι από αυτούς που έχεις φίλους , 20+ , δουλειά να γνωρίσεις άλλους στα μέτρα σου και το άλλο είναι να βγαίνεις και να γνωρίσεις καμιά παρέα σε κάνα μπαρ.... τι άλλο?
Ρωταω, πως βρισκουμε παρεες στα 35-40 για να βγαινουμε για διασκεδαση??
Και πως τις κραταμε βεβαιως, να μη χανομαστε...
προσωπικα χωρις να ξερω ,πιστευω οτι ειναι μια δυσκολη ηλικιακη ομαδα...
τωρα πως βρισκεις μεσα αποδ ραστηριοτητες η απο δουλεια...η μεσω αλλων γνωστων σου..
τις κρατας....με το να τους καλεις....να προσπαθεις να μαθεις γι αυτους...να μην δισταζεις να τους προτεινεις να βγειτε κ.τ.λ.π και το ποιο σημαντικο ειναι να κολατε σαν ανθρωποι
ρε συ πολύ το περιορίζεις....εγώ πιστεύω μια δεκαετία διαφορά κάνεις πάρα πολύ άνετα παρέα....κατ΄τα άλλα ας πουν άλλοι.......
lol τι να κανω??? αφου αυτα βλεπωωωωωωω....
Έτσι είναι όπως τα λέει ακριβώς
Αμα εισαι επικοινωνιακος-η , παντα βρισκεις παρεες σε οιαδηποτε ηλικια , χρειαζεται και καποιος βαθμος αυτοπεποιθησης βεβαια ......
Για παρέες μιλάμε παιδιά, όχι για σχέση. Γιατί δεν κάνετε παρέα με δεσμευμενους/ παντρεμένους? Ούτε φιλιούνται όλη την ώρα διότι κοιμούνται κάθε βράδυ μαζί και δεν τους λείπει ο σύντροφος, και όταν βγαίνουν το κάνουν για να δουν εσάς, αφού αυτοί βλέπονται κάθε μέρα σπίτι. Γιατί τέτοιος διαχωρισμός?
Imagine οι παντρεμένοι που να βρουν χρόνο αν εχουν και παιδια να βγουν με τους ελεύθερους! Αντε σε κανένα παιδότοπο ειδικά εκεί γύρω στα 30 με 35 έχουν νήπια οποτε??
Εχεις βγει ποτε με παντρεμενους??
Το ξερεις οτι οι παντρεμενοι κανουν κυριως παρεα με παντρεμενους και ζευγαρια? τους singles τους αντιμετωπιζουν σαν κατι παραταιρο, μη πω και μιασμα...
Επειδη αυτοι τρεχουν με παιδια, νομιζουν οτι εμεις καθομαστε, τεμπελιαζουμε και χαζευουμε...Συν το οτι αρκετες απο τις παντρεμενες ζηλευουν για τη ζωη που δεν εζησαν.
Απο τις παντρεμενες φιλες μου ελαχιστες, μη σου πω και καμια, δεν εχουν ορεξη για νυχτερινη εξοδο, το πολυ πολυ κανενας καφές! Προτιμουν να χαζεψουν στην τηλεοραση αν εχουν χρονο παρα να βγουν εξω, και μετα να ξεραθουν στον ύπνο.
Οχι, τους παντρεμενους τους βαριεμαι και τους αποφευγω οσο μπορω...
Εγω λεω παρεες για να βγαινω τα σ/κ...Πως γνωριζω μια παρεα 5, 7 ατομων? Πως βρισκω ας πουμε το συνδετικο κρικο που θα με βαλει στην παρεα? και να με καλουν μετα σε εξοδους?? Και απο ηλικια να ειναι γυρω στα 40...
Οι νορμαλ αντρες, με καποια μορφωση και δουλειά, στα 40, που συχναζουν???
Μάρα παρέα ψάχνεις να βγαίνεις τα σκ ή να τους παντρευτείς? έχεις βάλει πολλά κριτήρια, να έχουν μόρφωση, να είναι του έξω, να έχουν λεφτά, να έχουν δουλειά, να μην έχουν παιδιά, να είναι ανύπαντροι, να μην θέλουν να τεκνοποιήσουν , να είναι από 35-40....να είναι μια έτοιμη παρέα 5 ατόμων, εργένηδες κλπ.....δεν υπάρχουν παρέες κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μας.....βγαίνεις με κάποιον / κάποιους άμα περνάς καλά τους λές να ξαναβγείτε.........
ξεκινας ενα ομαδικο χομπυ κ σιγα σιγα ερχονται κ ολα τ αλλα..μια μπυρα μετα το σχολασμα του ομαδικου χομπυ κ σιγα σιγα παγιωνεται..πως αλλιως?
μετα η αλλη λυση ειναι να βαλεις αγγελια ζητειται παρεα για οξω..χααχαχχα
Μα εσύ τους απορρίπτεις? πχ είναι 30 είναι παντρεμένος άντε γεια? εγώ αν είχα την επιλογή θα έβγαινα , αν βαριόμουν δεν θα ξαναέβγαινα........τώρα δεν ξέρω τι κάνεις..........
οχιιιιιιιι δεν τους απορριπτω, παω! ΑΛΛΑ δεν ειναι η σταθερη παρεα που θα βγει εστω 2 σ/κ το μηνα. Γιατι εχουν εξοδα, ποιος θα φυλαξει τα παιδια, θελουν υπνο κλπ.
Ουσιαστικα η ζωη που κανω εγω θεωρειται πολυτελεια απο τους παντρεμενους...
θα το δεις και εσυ αργοτερα, οι παντρεμενοι ειναι σαν κλικες, δεν κανουν ευκολα παρεα με singles.
Μόνο οι παντρεμένοι? όλοι σαν κλίκες είναι....μου τα λεγε μια φίλη μου φοιτήτρια πρόσφατα, έπρεπε να χωριστεί στα δύο γιατί η μια παρέα της ήταν κλίκα και δεν γούσταραν άλλους....
στους ελευθερους αν βρεις ενα ερεισμα, εναν συνδετικο κρικο μπορει και να χωθεις...αλλα αν δεν γουσταρουν αλλους, δεν μπαινεις με την καμια... Για να σε βαλουν στην παρεα τους, κατι πρεπει να κερδισουν...
με τους παντρεμενους δεν εχει νοημα, γιατι παντα θα πηγαινουν μαζι, εσυ θα εισαι ο single, θα μιλανε συνεχως για παιδια, μωρα, μπουσουλητα, ασε που μερικες οσο φιλες και να ναι θα πουν οτι ζηλευεις... γενικα ειναι δυσκολο να κανεις πολλη παρεα με παντρεμενους αν εισαι ελευθερος...
Έχω ζήσει χρόνια παντρεμένη/ δεσμευμένη και έχω 2 παιδιά. Αυτό που λες δεν ισχύει. Η παρέα μου, μετά τα 30, αποτελούνταν και από ελεύθερους και από παντρεμένους. Οκ, όταν τα παιδιά ήταν πολύ μικρά, οι έξοδοι με πολύ ξενύχτι ήταν περιορισμένες αλλά όχι ανύπαρκτες. Για βραδινό μπαράκι ή φαγητό τουλάχιστον 2 φορές το μήνα βγαίναμε.
Δεν είναι όλοι οι παντρεμένοι βαρετοί, ούτε συζητούν ακατάπαυστα για τα επιτεύγματα των παιδιών τους- έλεος!. Υπάρχουν και τέτοιοι, υπάρχουν όμως και βαρετοί ελεύθεροι που συζητούν για βλακείες. Είναι στον άνθρωπο.
Επίσης σκέψου ότι η παρέα των παντρεμένων θα θελήσει να σου γνωρίσει -αν ταιριάξετε κ τους αρέσεις- όποιον ελεύθερο έχει στον περίγυρό της.
Ούτε αντιμετωπίζουν τους singles σαν μιάσματα!!! Μα πού τους βρήκες αυτούς????
Γιαυτό φροντίζεις να έχουν κάτι να κερδίσουν από σένα.Προσωπικά έχω καταφέρει να βρω 2 άτομα εδώ στην πόλη μου και να με καλούνε στις εξόδους τους επειδή ασχολούμαι με την τεχνολογία pc και κινητά.Είμαι πάντα πρόθυμος να τους λύσω το όποιο πρόβλημα προκύπτει σε κάποιο μηχάνημα τους δωρεάν και με καλή διάθεση χωρίς να δυσανασχετώ.Ετσι με καλούν στις εξόδους τους και σχεδόν ποτέ δεν πληρώνω όσο και αν επιμείνω επειδή γνωρίζουν ότι αυτά που έχουν κερδίσει και θα κερδίσουν απο την δική μου χρόνια τσάμπα ενασχόληση με τα "τεχνολογικά" τους προβλήματα θα κόστιζαν πολύ περισσότερο απο ένα καφέ ή ποτό..
Σημαντική λεπτομέρεια-->Είναι αυτό που είπες για τις ηλικίες και την προσωπική τους ζωή.Ο ένας είναι 45 χρονών και ελεύθερος και ο άλλος 56 χωρισμένος με κόρη 11 χρονών που μένει με την μητέρα της και έτσι τα βράδια είναι free να κυκλοφορεί..Εχω επίσης και ένα ακόμη φίλο αυτού του τύπου που είναι 43 χρονών και παντρεμένος με 2 παιδιά.Για να τα βγάλει πέρα δουλεύει το πρωϊ ως μικροπωλητής στις λαϊκές και το βράδυ ως μπάρμαν..Και αυτουνού του έχω γλιτώσει πολύ χρήμα με τις διάφορες τεχνολογικές χάρες που του έχω κάνει κατά καιρούς (πχ τελευταία χάλασε το smartphone της 12χρονης κορης του και δεν είχε χρήματα να της πάρει καινούριο οπότε του δάνεισα επ`αόριστον ένα δικό μου παλιότερο smartphone) και έτσι άμα θέλω κανένα βράδυ να τα "πιώ" πάω στο μαγαζί του και γλιτώνω και εγώ χρήματα..
Κατά καιρούς πάλι χάρη στην τεχνολογία έχω γνωρίσει και παντρεμένους πάνω-κάτω στην ηλικία μου οι οποίοι με θυμούνται και αυτοί όταν τους χαλάσει κάποιο μηχάνημα..Και όλο αυτό να φανταστείς δεν το επιδίωξα.Εγώ απλά άρχισα να ασχολούμαι με pc και κινητά επειδή γούσταρα να ασχολούμαι και όχι με το σκεπτικό να κάνω φίλους,γράφω σε κάποια μεγάλα ελληνικά τεχνολογικά φόρουμ,απαντώ όπου μπορώ και με προσέγγισαν αυτοί πρώτοι.Επισης και μέσω της δουλειάς κατάφερα το ίδιο.
To θέμα μου βέβαια είναι ότι αυτό το είδος παρέας δεν με καλύπτει αλλά μειώνει κάπως την απόλυτη αίσθηση μοναξιάς που βιώνω.
απο την ολη συζητηση και τις απαντησεις που εδωσες στα αλλα μελη, συμπεραινω οτι αυτο που ψαχνεις δεν ειναι παρεες, αλλα συντροφο...
παρεα- πακετο και μαλιστα με τοσους περιορισμους που βαζεις, δεν ειναι ευκολο να βρεις.
προσπαθησε να κανεις προσωπικες σχεσεις με μεμονωμενα ατομα, κι αυτα αν παει καλα η σχεση σας, θα σου γνωρισουν αλλα ατομα και ισως σε βαλουνκαι σε καποια παρεα.