Παρέμβαση της πολιτείας στο σπίτι
Γεια σας και απο μενα!
Από μια αποψη ακουγεται φασιστικο και αντιθετο στους κανονες μιας δημοκρατκης κοινωνιας. Σχεδον ομως σε όλους τα προβλήματα ξεκινουν από την παιδική ηλικια. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν προλαβαίναμε αυτό τον καρκινο; Όπως είναι γνωστό οι επιθετικοί και γενικά προβληματικοί άνθρωποι έχουν δεχθεί και οι ίδιοι πίεση από το σπίτι όταν ήταν παιδιά. Πρέπει να ελεγχει το κρατος το σπιτι και να παρεμβαινει; Φυσικά είναι αδύνατον να δέχονται όλες οι οικογένειες επισκέψεις από κοινωνικούς λειτουργους και ψυχολόγους του δημοσίου κατα τακτά διαστήματα. Θα ήταν όμως ίσως δυνατόν με μια αραιή επισκεψιμοτητα και καταγραφη των συνθηκων, να εχουν μια γενική εικονα, όσο είναι δυνατόν, για την ανατροφη των παιδιών και σε περιπτώσεις που διαπιστώνουν κακομεταχείριση ή παραμέληση, να τους δινεται η δυνατότητα από το νομο να τα απομακρύνουν απο το σπιτι. Θα μπορούσε να υπάρχει ο ψυχολόγος του σχολείου που να παρακολουθει τα παιδια, όμως αν δεν έχει την δυνατότητα παρέμβασης στο σπίτι, τότε θα ειναι απλώς μία θέση συμβούλου. Στην Ελλάδα ούτε συζήτηση για ψυχολόγο. Δεν ξέρω τι γίνεται στο εξωτερικό με το θέμα των σχολείων.
Για να εφαρμοστει όμως μια παρεμβατική πολιτικη του κρατους στην οικογενεια, σημαίνει ότι περιορίζεται η ελευθερία και το δικαιωμα κάθε ανθρώπου να κάνει οικογένεια και να μεγαλώσει τα παιδιά του όπως αυτός νομίζει. Αυτό είναι και το πιο ισχυρο επιχειρημα. Δεν ξερω, ισως ειναι όντως περιορισμος της ελευθεριας. Το διακιωμα ομως στην ελευθερια δεν ειναι μονο για τους ενηλικες, ειναι και για τα παιδια. Το κράτος δικαιου, αν υποθεσουμε οτι υπαρχει.. πρεπει να υπάρχει για ολους. Δεν ειναι δυνατον να επιτρεπουμε την καταπιεση ανηλικων, για να μην περιορισουμε την ελευθερια ενηλικων!
Όλοι όταν ακούμε μια περίπτωση κακοποιησης λεμε σωστα πηραν τα παιδια απο την οικογενεια και τα πηγαν σε καποια κοινωνικη δομη, τοτε που ειναι πολυ αργα, αν ομως ερχόταν να ελεγξουν ή να παρουν τα δικα μας παιδια τοτε θα αντιδουσαμε. Λίγοι ειναι αυτοί που θα δεχόταν εξωτερικό έλεγχο, πολυ περισσοτερο υποδείξεις για το πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Όταν όμως υπάρχει παρέμβαση και παρακολουθηση στην φροντίδα των ζώων, έστω και σε λίγες περιπτώσεις, όπως συμβαινει με τις φιλοζωικές οργανώσεις στις υιοθεσίες κατοικίδιων, αναρωτιέσαι γιατί να μένουν παιδιά σε ενα αρρωστημενο περιβαλλον, απροστατευτα και να δεχονται τοση βία, επειδη μονο και μονο ζουν στο ασυλο του σπιτιου, ενώ αν δεχοταν την ελαχιστη βία καπου αλλου, εξω στο δρομο, πιθανοτατα θα επέμβαινε το κρατος μεσω της αστυνομιας κτλ.
Έχουν γίνει κάποιες έρευνες που δείχνουν ότι στις χώρες που εφαρμόζεται η θανατική ποινή, η εγκληματικότητα δεν μειώνεται. Αφού δεν πιάνει και αυτό το έσχατο μέτρο παραδειγματισμου, τοτε αν υπήρχε μια περίπτωση για καλυτέρεψη της καταστασης εκει εξω.. ισως να ήταν ο έλεγχος της πολιτείας στο σπίτι.