Quote:
Originally posted by Kleiw
Οπως είναι γνωστό ίσως σε κάποιους είμαι εκπαιδευτικός . Και μάλιστα φέτος είμαι σε γυμνάσιο με αρκετά προβλήματα .
Προβληματίζομαι λοιπον για διάφορα που συμβαίνουν στο σχολείο και προσπαθώ να βρώ τρόπους αντιμετώπισης των καταστάσεων .
Σήμερα είμαι αρκετά στεναχωρημένη μετά απο συζήτηση με γονέα .
Μητέρα μόνη έχει ενα αγοράκι πολύ καλομαθημένο , που του δίνει πάντα δίκιο και τον δικαιολογεί στις αταξίες του , στις σκανδαλιές του και στις σχολικές αποτυχίες του .
Δεν είναι η πρώτη φορά που συζήτησα με την μητέρα , αλλα είναι η πρώτη φορά που ένιωσα να με εκβιάζει καθαρά .
Δεν είναι ενα χαζό παιδάκι που αν προσπαθούσε δεν θα είχε καλή επίδοση . Αντίθετα, είναι εξυπνος . Ομως είναι και τεμπέλης και λέει ψέμματα για να δικαιολογηθεί και σε εμάς και στην μητέρα του . Και αυτήν τον πιστεύει !!!!!!!! Και πιστεύει οτι το παιδί της έχει τις γνώσεις ενός άριστου μαθητή !!! Αν είναι δυνατόν !
Συνολικά το παιδί στο μάθημα μου έχει γράψει 4 τέστ και ενα διαγώνισμα με βαθμούς απο 01-03 και η μαμά ισχυρίζεται οτι το παιδί έχει γνώσεις και προσπαθεί και διαβάζει !!!!
Με απείλησε λοιπόν οτι αν το παιδί της δεν πάρει πάνω απο τη βάση , δεν θα το αφήσει έτσι .
Θεωρώ οτι κάνει κακό στο παιδί της οταν ζητά ειδική μεταχείρηση και θέλει να εκβιάσει βαθμούς . Και δυστυχώς χωρίς την στήριξη του γονέα , δεν μπορώ να βοηθήσω αυτό το παιδάκι να αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του ρόλου του μαθητή .
Πραγματικά εκνευρίστηκα σήμερα και δεν ξέρω τι να κάνω . Εκείνη τον χαλάει , αλλα δεν ήθελα να την θίξω και δεν της το είπα .
Τι να κάνω ?
αγαπητή φίλη ,