Καλησπέρα πήγα σήμερα σε έναν γιατρό μου διέγνωσε γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και μου έδώσε pramital και lexotanil για πείτε εμπειρίες
Printable View
Καλησπέρα πήγα σήμερα σε έναν γιατρό μου διέγνωσε γενικευμένη αγχώδη διαταραχή και μου έδώσε pramital και lexotanil για πείτε εμπειρίες
Macgyver εσύ που ξέρεις από αυτά?
πιστεύεις ότι έχεις την ανάγκη να πάρεις αντικαταθλιπτικά? έχεις τόσο έντονο άγχος που σε βασανίζει καθημερινά? τότε είναι ένα αρκετά αποτελεσματικό αντικαταθλιπτικό, το pramital είναι της κατηγοριας SSRI το οποιο η δραστική του ουσία είναι η σιταλοπράμη είναι τις ίδιας κατηγοριας με το seropram.. είναι ένα πολύ καλο φάρμακο που διώχνει τους πανικούς.. :)
Καλημέρα ευχαριστώ Άκη για την απάντηση έχει γίνει ανυπόφορο πια το άγχος και δεν ήθελα να πάρω φάρμακα ακόμα τα φοβάμαι αλλά επειδη σωματοποιειται το άγχος δεν μπορώ να λειτουργήσως οπως θελω κάνω και ψυχοθεραπεία βεβαια
Ταχω παρει και τα δυο φαρμακα , το ενα ειναι το κλασικο seropram , ssri , εμενα δενμουκανε δουλεια , το lexotanil , πολυ ηπιο για ΓΑΔ κατ εμε ...........πιστευω οτι αν η διαγνωση ειναι οντως ΓΑΔ , ειναι αναποτελεσματικη η αγωγη .........δεν μπορω να συστησω φαρμακα , αλλα ξερω οτι για ΓΑΔ , αυταδεν κανουν κατι ............εκτος κι αν παιρνεις μεγαλες δοσεις λεξο , που δεν το πιστευω , δλδ 6 mg ........
Μου είπε ότι αυτά που μου δίνει είναι ελαφριά δεν ξέρω θα δούμε τι παρενέργειες έχουν αυτά?
βρε άσε τις παρενέργειες... και εγώ έτρεμα να τα πάρω όταν διάβασα όλα αυτά που λέει το χαρτάκι.. το αστείο είναι ότι δεν είχα καμια.. παρενέργεια...
εγώ θα σου έλεγα να ξεκινήσεις την αγωγή και να μην φοβάσαι.. όσο το αφήνεις θα γίνετε χειρότερο το άγχος..
Είμαι πολύ φοβίτσιάρα τόσο καιρό γιαυτό τα αποφεύγω πφφφ Άκη και εσύ για το αγχος τα πηρες?
Ολα ταντικαταθλιπτικα ειναι βαρια φαρμακα , σε αντιθεση με τις βενζο .........................
συγγνώμη τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα είναι βαριά φάρμακα? νομίζω κανεις μεγάλο λάθος... καταρχήν είναι ακίνδυνα σε σχέση με τις benzodiazepines.. εσύ μπορεί να μην θέλεις να πάρεις φάρμακα μπορεί να σου αρέσει να υποφέρεις με άγχος.. συγγνώμη αλλα δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα... ειλικρινά έχεις ιδέα ποσα εκατομμύρια παίρνουνε αντικαταθλιπτικά?
δεν έχεις ιδέα ποσα άτομα βοηθήσανε... άλλαξε η ζωή τους αποτελεσματικά...
εγώ αν δεν έπαιρνα αντικαταθλιπτικά αυτή την στιγμή θα ήμουνα σε ψυχιατρική κλινική με την κατάσταση που ήμουνα πριν...
και αυτο επειδή έλεγα δεν θα πάρω ποτε φάρμακα είμαι δυνατός θα το ξεπεράσω μονος μου... όσο το άφηνα έγινε χειρότερη η κατάσταση...
δεν έχεις ιδέα ποσο άγχος είχα... είχα φτάσει στο σημείο να πάθω μέχρι και επιληπτική κρίση επειδή το άγχος είχε χτυπήσει κόκκινα... και ναι δεν είχα ιστορικό με επιληψίες ποτε μου...! ήμουνα 10μέρες μέσα στο νοσοκομείο και η γιατροί δεν γνωρίζανε τι μου συμβαίνει.. ένιωθα ότι όλα είχανε τελειώσει...
τα αντικαταθλιπτικά μου σώσανε την ζωή και πλέον νιώθω ευτυχισμένος και δεν αγχώνομαι για τίποτα...
να μην φοβάσαι καθόλου κανε ότι σου είπε ο γιατρός είναι κρίμα να υποφέρεις..
ξεκινα από αύριο το πρωί με τα αντικαταθλιπτικά.. σε 1μηνα θα δεις διαφορα.. :)
μην φοβάσαι τις παρενέργειες γιατί τίποτα απόλυτος δεν θα σου συμβεί..
αν και δεν έχει σημασία η ηλικία... είμαι 23 αλλα πρέπει να σου αναφέρω πως στο internet ο κάθε ηλίθιος κάνει μια ερευνα και μετά όλοι το κάνουνε θέμα...
το ότι θα είναι η N1 ασθένεια δεν σημαίνει ότι αυτο θα είναι από τα αντικαταθλιπτικά χάπια...
με αυτά που λες κανεις τους ανθρώπους να αποφύγουνε τα φάρμακα λες και είναι κάτι το τρομερό... να μου έλεγες για αντιψυχωσικά να πω μακριά... αλλα για αντικαταθλιπτικά? ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ??
αν δεν πάρει θεραπεία ξέρεις μετά από χρονια ότι δεν θα μπορεί να βγει ούτε από το σπίτι από της κρίσης πανικού? δηλαδή είσαι της άποψης ότι με ψυχοθεραπεία θα δει τον κόσμο διαφορετικά? φυσικά και όχι...!
Επειδη ειμαι 55 , και εχω 15 χρονια εμπειρια με αντικαταθλιπτικα, επετρεψε μου ναχω μια πιο βαρυνουσα γνωμη , εχεις πολαααα να μαθεις ακομα ..............
επέτρεψε μου να πω πως ο κάθε οργανισμός είναι εντελώς διαφορετικός... το ότι είχες άσχημη εμπειρία από αντικαταθλιπτικά δεν σημαίνει ότι θα έχει και κάποιος άλλος...
εγώ το μονο που ξέρω είναι ότι έχω κάψει πολλά εγκεφαλικά κύτταρα γιατί έχω αμνησία.. και γνωρίζω ότι είναι από το cipralex αλλα δεν με πειράζει και ας ξεχνάω συνεχεια...!
Kαλε δεν εχω ασχημη εμπειρια , απλα δεν κανουν δουλεια ταντικαταθλιπτικα , αμα δεν βαλεις το χερακι σου , δεν γινεσαι καλαμε χαπια μονον , ολοι το λενε ......καμμια φορα , στις αρχες ( μουχει τυχει ) αμα σε ' πιασει' ενα αντικαταθλιπτικο , για καποιο διαστημα εσαι καλα , μετα ομως , σε ριχνει στην συντηρηση ........στα 3 χρονια πουμαι δω , εισαι ο μονος που μιλαει με τετοιο ενθουσιασμο για ταντικαταθλιπτικα !!!!!!
και αμα ξερεις ΚΑΙ την θεραπεια για την ψυχωση , δεν την γραφεις να σωσεις παθοντες ? εισαι ο μονος παγκοσμιως που γνωριζει αποτελεσματικη θεραπεια για την ψυχωση , και δεν σου επιτρεπεται νατην πεις ?
μακαρι βεβαια ναχεις βρει την ακρη , και να ξεμπλεξεις με την κτθλψη μια ωρα αρχιτερα .......
Καλημέρα βρε παιδιά θα συμφωνήσω ότι μόνο με τα φάρμακα δεν βρίσκεις άκρη πρέπει να δουλέχεις και με ψυχοθεραπεία σήμερα θα ξεκινήσω την αγωγή και ο θεός βοηθός αχαχα Καλές γιορτές να έχουμε
εχω δοκιμασει 5 διαφορετικα αντικαταθλιπτικα.μονο 1 με επιασε αλλα με παρενεργεια πολυ υπνο.
για μενα η καλυτερη λυση κατα της καταθλιψης ειναι το φαρμακο μαζι με γυμναστικη.
ψυχοθεραπεια για καταθλιψη δεν εχω κανει.κανω ψυχοθεραπεια για αλλα πραγματα.
παντως στον καθενα λειτουργει διαφορετικα το καθε φαρμακα.εμενα με πιανει το ταδε εσενα καποιο αλλο.γινεσαι λιγο πειραματοζωο μεχρι να βρεις τι σου ταιριαζει αλλα δε γινεται κι αλλιως.
Ευχαριστώ Macgyver να σαι καλά εδώ μιλάμε για τρομερό άγχος δεν τα πήρα τελικά σημέρα πάω να κάνω το βήμα αλλά δειλιαζω
νομίζω ότι οι περισσότεροι που παίρνουμε φάρμακα είχαμε καποιο φόβο και έχουμε αν προκειται να κανουμε καποια αλλαγή. Προσωπικά έχω διακόψει φάρμακα γιατί δεν αισθανόμουν σιγουρος για την αλλαγή που θα εκανα. Αν όμως δεν δοκιμασουμε εστω για λίγο πως θα ξέρουμε αν μπορεί να μας βοηθήσει ένα φάρμακο;
Το lexotanil πάντως (οπως και όλες οι βενζοδιαζεπίνες) δεν είναι φάρμακο για καθημερινή χρήση οπότε τι σε ανησυχεί; ...
Φοβάμαι τις παρενέργειες περισσότερο του αντικαταθλιπτικου
καταλαβαίνω και σε εμενα εχει συμβει.Οτι διαβαζεις πάντως δεν σημαίνει και ότι θα το πάθεις κιόλας εκτος και αν ανησυχείς για κατι πολύ συγκεκριμένο οπότε συζήτα το με το γιατρό για εναλλακτικές. Αν ισχυαν ολα οσα γραφουν τα φυλλάδια χρήσης ουτε depon δεν θα παίρναμε. Πάντως αν ψαξεις εδώ μέσα μπορείς να βρεις τέτοιες.Ρωτα και τα μελη σε pm και θα σου πουν.
Πιο Πολύ φοβάμαι την παρενέργεια που λέει ότι μπορεί να έχω τάσεις αυτοκτονίας αυτό με φοβιζει αρκετα
Τέτοια λέγε μου Καλημέρα
δεν θα έχεις τάσης αυτοκτονίας... αν είναι δυνατόν....
Macgyver συγγνώμη κιόλας αλλα επειδή έχεις εμπειρίες από χρονια που έπαιρνες αντικαταθλιπτικά θα σου ξαναπώ πως σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικά... δεν με νοιάζει τι λέει ο γιατρός σου και αν παραδέχεται ότι τα αντικαταθλιπτικά είναι μούφα.. εγώ σωθικά και είμαι ευτυχισμένος... χωρίς καν να κάνω ψυχοθεραπεία... μπορώ να μιλάω με τόση χαρά για τα αντικαταθλιπτικά γιατί με βοηθήσανε να γίνω άλλος άνθρωπος...!
ΤΟ πηρα και τώρα τρέμω από το άγχος μην πάθω κατι
να μην αγχώνεσαι γιατί τίποτα απόλυτος δεν θα πάθεις...
μονο από την ίδια σου μπορεί να δημιουργήσεις κρίσης πανικού... οποτε χαλάρωσε και μην σκέφτεσαι ότι πήρες φάρμακο... σκέψου θετικά... και θα δεις ότι όλα θα πάνε τέλεια...! :)
να το παίρνεις καθημερινά δεν έχει σημασία τι ώρα το παίρνεις.. αυτό κάνει δράση για 24ώρες
αν δεις με τον καιρό ότι σου δημιουργεί μια χαλάρωση και υπνηλία τότε μπορείς να το παίρνεις βραδυ..
εγώ πριν τον ύπνο το περνώ
εισαι οκ? :)
χωρις να θελω να παρω την θεση κανενος, αλλα απο προσωπικη μου διαπιστωση και μονο, οντως τα αντικαταθλιπτικα δεν κανουν και πολλα..... απο εκει και περα αν καποιος ειναι καλυμμενος απο αυτα, δεν εχω καποιο λογο αντιλογιας πανω σε αυτο.... Εξαλλου, στην ηπια καταθλιψη θεωρω πως ειναι σωτηρια φαρμακα, διαφορετικα κουβεντα να εχουμε................... Ταπεινα η γνωμη μου, ευχαριστω!
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον είμαι καλύτερα τώρα απλά μου έχει γίνει εμμονή ιδέα μήπως θελήσω να βλάψω τον εαυτό μου ενώ δεν το θέλω σαν ιδεοληψι α αν μου συμβεί κάτι τέτοιο πως θα καταλάβω αν είναι ο ο φόβος μου η αν όντως κάτι τρέχει?
είχες θέμα με ιδεοληψίες?
αν και δεν νομίζω να σου συμβεί κάτι τέτοιο.. είναι μικρό το ποσοστό που ίσος να επιδεινώσει την τρέχουσα κατάσταση στην αρχή τις θεραπείας.. γιαυτο και η γιατροί δίνουνε και ελαφριά ηρεμιστικά για την αρχή για να μην σου συμβεί κάτι τέτοιο.. που και πάλι σου λέω θα το καταλάβεις αν κάτι τρέχει πραγματικά.. μην σε ανήσυχη αυτο και μην σκέφτεσαι αρνητικά.. όλα θα πάνε καλά.. δώσε χρόνο στην θεραπεία σου και μην τα κόψεις απότομα, από τον φόβο σου.. θα δεις ότι θα έρθει η μέρα που θα βελτιωθεί η διάθεση σου.. θα είσαι και πάλι χαρούμενη χωρίς άγχος στην ζωή σου...! :)
εδώ θέλω να σημειώσω πως δεν τα πήρα για την κατάθλιψη.. ποτε μου δεν είχα σοβαρή κατάθλιψη... για της κρίσης πανικού τα πήρα.. και το ιδψ.. η ιδεοληψίες εξαφανίστηκαν εντελώς... η κρίσης πανικού μονο σε περίοδο στεναχώριας η εντονου άγχους που υπαρxει λόγος θα με πιάσουνε...
ίσως υπάρχουνε μέρες που ναι δεν θα νιώσω καλά αλλα δεν χρειάστηκε να πάρω ηρεμιστικό για να χαλαρώσω γιατί και σε αυτή την περίπτωση τα αντικαταθλιπτικά με βοηθήσανε να σκέφτομαι πιο σωστά και να ξεπερνάω της κρίσης πανικού...!