,..,........
Printable View
,..,........
Σβήστηκε το αρχικό σχόλιο?
Περαστικέ,ψάξε για κάποιον ψυχοθεραπευτή.
............
και ποιοι ειναι οι τοσο σοβαροι λογοι που σε εσπρωξαν σε αυτο?
θες να τους αναλυσεις?
η ζωη ειναι πολυ ωραια και μικρη για να μην τις δινεις αξια....
να θυμασαι οτι ολα διορθωνονται
θα κανω μια καλη πραξη και θα σε βρουνε απο την ip σου. μετα στειλε μας νεα οταν χαλαρωσεις
αν δεν το ξερεις κανεις μια καταγγελια ηλεκτρονικα,, διαβαζουν τι εχεις γραψει μπουκαρουν σπιτι σου αστυνομικοι και σε περνουν μαλλον με τα σωβρακα....
ο nick τα λεει καλα, εγω ειμαι λιγο ακοινωνητος
.................
αμα ημουν 19 θα πεταγα απο την χαρα μου ακομα και αν δεν ειχα φραγκο τσακιστο, ουτε φιλους και φιλες.
θα πηγαινα σε ενα ειδικο να κανω θεραπεια
δηλαδη;;;υποτιμας τα αποτελεσματα μιας θεραπειας με την βοηθεια καποιου ειδικου;;; αμα σπασεις το μικρο σου δαχτυλο δεν θα πας στο νοσοκομειο να στο φτιαξουν;;ε, ετσι και τωρα, μονος δεν μπορεις να κανεις τιποτα
Ειμαι στην ιδια κατασταση, απλα εγω ειμαι 25, δεν εχω καμια παρεα, οταν λεω καμια τιποτα, δεν εχω κανενα να βγω εκτος απο τον εαυτο μου. Για κοπελα ουτε λογος. Δεν ειχα ποτε μου.
Τα οικονομικα της οικογενειας μου ειναι μαυρα χαλια, ολοι ανεργοι, σπιτι με δανειο, μας συντηρουν οι παππουδες. Ποσο πιο χαλια ?
Ολα αυτα εξαιτιας της κοινωνικης φοβιας, της οικονομικης κρισης και κακων επιλογων.
Ειμαι με καταθλιψη και καταλαβαινω πως νιωθεις. Νιωθω σα να πνιγομαι ψυχικα, σα να προσπαθω να φτασω στην επιφανεια του νερου αλλα κατι με κραταει κατω. Μονο οποιος το εχει περασει καταλαβαινει τι εννοω. Δεν θα το τελειωνα σε καμια περιπτωση, αλλα αν παθαινα μια καρδια στον υπνο μου θα ηταν λυτρωση. Δυστυχως οταν νιωθεις πως δεν υπαρχει καμια ελπιδα νιωθεις τελειωμενος.
Πηγαινα παλια για γρηγορο περπατημα, πολυ ποδηλατο, πεζοποριες στη φυση. Ως επακολουθο προκαλεσα βλαβη στο γονατο (αναστρεψιμη αν αποσυρθω τελειως ακομα και απο περπατημα για ενα διαστημα) και απο τοτε αυτα αραιωθηκαν αρκετα. Και παλιοτερα ημουν σε αυτη τη φαση, αλλα η ασκηση με βοηθουσε πολυ. Και τωρα που ειμαι τελειως αεργος καταλαβαινω τη διαφορα.
Οταν νιωθεις χαλια, φορα αθλητικα και βγες και τρεξε. Σα να σε κυνηγανε. Θα νιωσεις καλυτερα.
Επισης υπαρχουν φαρμακα που αν δεν θα σε κανουν χαρουμενο θα σε κανουν να νιωσεις ουδετερα σιγουρα. Κανενα συναισθημα. Τα SSRI θελουν καιρο να κανουν δραση, αλλα μιλα με ενα ειδικο, υπαρχουν συγκεκριμενα που μπορουν να δρασουν ακομα και σε 2 μερες. Πανε σε ενα κψυ, ειναι δωρεαν.
Εγω ειχα πχ ζαναξ το οποιο γραφει οτι ειναι και αντικαταθλιπτικο. Μερες που κοντευα να τρελαθω ειτε απο αγχος ειτε απο στεναχωρια, επαιρνα ενα και τα πραγματα γινοντουσαν μεσα σε 20 λεπτα πιο ξεκαθαρα και λιγοτερο καταστροφικα. Φυσικα οχι καθε μερα, εχω αυτοελεγχο στις αγωγες που παιρνω.
αφου ειστε και οι δυο στην ιδια φαση χωρις παρεα....γτ δεν κανονιζεται να συναντηθειτε εαν ειστε κοντα?
ριξε μια ματια εδω,https://www.e-psychology.gr/forum/th...BF%CF%80%CE%B7
και μην εστιασεις στο ψευδισμα αλλα σε ολα τα αλλα για να καταλαβεις τι σε περιμενει αν φανεις τοσο ηλιθιος οσο εγω.
για εσενα θεωρω οτι προλαβαινεις ανετα να κανεις τα παντα. εγω τοτε δεν ειχα ουτε ιντερνετ να μου πουνε μια γνωμη, οτι εχω προβλημα δηλαδη,
Περαστικέ, είσαι εδώ... Θέλεις να μιλήσεις;
Έχω να σου πω πολλούς λόγους για να μην πεθάνεις...
Δεν είσαι ο μόνος που έχεις αυτοκτονικό ιδεασμό!
Και ναι, υπάρχουν άγνωστοι που θα ενδιαφερθούν για σένα!
Έφοσον, τα θεωρείς όλα ατελέσφορα... τι σε πειράζει να το συζητήσουμε λίγο;
Φοβάσαι μήπως αλλάξεις γνώμη; ...
Αρχικά, 19 χρόνια είναι λίγα για να βγάλεις συμπεράσματα κι επίσης τόσα χρόνια ζεις την πραγματικότητα που σου δίνουν άλλοι... Δεν έχεις περιέργεια να δεις τις δυνάμεις σου; Να γνωρίσεις πως είναι ο κόσμος;
Σκέψου, ότι κάθομαι και σου γράφω επειδή σημαίνει κάτι η ζωή σου για μένα... και δεν σε έχω δει ποτέ... Φαντάζομαι ότι υπάρχουν και άλλοι που δεν θέλουν να χαθείς. Μήπως δεν είσαι σε θέση να το αναγνωρίσεις; Τι σε πληγώνει και σε θυμώνει τόσο πολύ;
Περαστικέ, καλημέρα!
Έχεις σκεφτεί οτι η κρίση σου αυτή την στιγμή μπορεί να μην λειτουργεί σωστά λόγω κατάθλιψης; Το πιο πιθανό είναι οτι βλέπεις τα πράγματα μέσα από έναν παραμορφωτικό καθρέφτη, αυτόν της κακής ψυχικής υγείας.
Εσύ αντί να προσπαθήσεις να θεραπευτείς θες να αυτοκτονήσεις; Αυτό είναι σκέτη ανοησία!
Δεν έχεις δώσει την ευκαιρία στον εαυτό σου να ανακαλύψει πάρα πολλά πράγματα στην ζωή
αλλά αντ αυτού έφτασες στο "δια ταύτα" μόλις στα 19 σου;;;;
Για στάσου ρε φίλε, πολύ φόρα πήρες! Οι σοφοί άνθρωποι έχουν υπομονή και σύνεση.
Περαστικέ, δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσουν αυτά που θα σου πω αλλά θα κάνω μια προσπάθεια κι ας πάει και χαμένη, τι να κάνουμε...το ξέρεις ότι έχω προσπαθήσει πολλές φορές ν' αυτοκτονήσω και με χάπια και με με αιχμηρά αντικείμενα και τίποτα απ' όλα αυτά δεν έπιασε και δεν είναι το ότι δεν προσπάθησα αρκετά, προσπάθησα με όση δύναμη κι αντοχή στον πόνο είχα, το μόνο που κέρδισα ήταν μια πλύση στομάχου, μια νοσηλεία και πολύ πόνο από τις πληγές στους καρπούς, επιπλέον πόνο λες και δεν έφτανε αυτός που είχα στην ψυχή μου...
Όμως πάει ένας χρόνος που δεν το έχω ξαναπροσπαθήσει κι αυτό γιατί βρήκα βοήθεια σε μια πολύ καλή ψυχολόγο, ζήτα κι εσύ βοήθεια...και μάλιστα πριν λίγες μέρες μου συνέβη κάτι πολύ καλό, κάτι που με λύτρωσε εν μέρει από τον πόνο και που αν είχα πεθάνει δεν θα το είχα ζήσει...κι ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ήθελα να πεθάνω αυτό που περίμενα και δεν ερχόταν, αν θεωρείς ότι θα σε βοηθήσει σου λέω και λεπτομέρειες, δεν το κάνω τώρα για να μην καταχραστώ το θέμα σου...θα πω μόνο κλείνοντας ότι θα είχα πεθάνει άδικα, μην το κάνεις αυτό στον εαυτό σου...
Για ευνόητους λόγους το θέμα θα κλείσει σε λίγη ώρα. Περαστικέ είμαστε δίπλα σου ότι θέλεις να συζητήσουμε και να βρoύμε λύση στα θέματα που αντιμετωπίζεις. Για οτιδήποτε χρειαστείς μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω pm.
παιδια...θα πω ενα πραμα...με θυμωνει οταν αυτοκτονουν κ παιρνουν στον λαιμο τους κ αλλους..οπως πχ επεσε μια μπροστα σε ενα αμαξι ..την πατησε ο οδηγος, επαθε σοκ..τον επιασαν οι μπατσοι κλπ κλπ..
αφου θες να αυτοκτονησεις..γιατι θες να καταστρεψεις κ εναν αλλον ανθρωπο?? καντο μονος σου στην τελικη...γιατι πχ εγω που οδηγαω το αμαξακι μου να παθω το σοκ του αιωνα..να νιωθω κ τυψεις κ να μου καταστραφει ολη η ζωη?να βλεπω εφιαλτες κ να μπουκωνω ζαναξ?
επισης ο οδηγος του τρενου τι φταιει???? γιατι να του δημιουργησεις τετοιο σοκ??
τεσπα..αστειευομαι...
φιλε..πιστευω οτι οσοι αυτοκτονουν ειναι εγωιστες οσο δεν παει..δεν σκεφτονται την θλιψη που θα προκαλεσουν στην οικογενεια τους κ το ΣΤΙΓΜΑ..
καθαρα εγωιστικη πραξη...ξανασκεψου το..κ αν θες να εκδικηθεις ανθρωπους που σε πληγωσαν, απλα ανοιξε το στομα κ μιλα! κανε τους χωμα...αυτο ειναι η χειροτερη τιμωρια τους...
η απλα, ΠΕΤΥΧΕ...οταν πετυχαινεις τιμωρεις πολυ κοσμο..
μην γινεσαι pathetic...
περαστικε καλησπερα στα ειπαν τα παιδια πανω κατω αυτα ηθελα να πω και γω
θα καταφερεις να βγεις απο αυτο το <<λαβυρινθο>> λιγη υπομονη θελει . Οι σκεψεις αυτες ειναι εντονες λογω οτι η κριση σου δεν λειτουργει σωστα (Μπραβο ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ το διατυπωσες πολυ καλα)
ελπιζω αυτη τη στιγμη να εισαι καλα αν οχι οτι χρειαστεις pm (αν θες να μιλησεις σε μενα η σε καποιον για κατι) η πες μας οτι θες να σε βοηθησουμε !!
Πήγα σήμερα να αγοράσω υπνωτικά χάπια από φαρμακείο αλλά, λέει, θέλουν συνταγή γιατρού και δεν έκανα τίποτα
Το χάπι της επόμενης ημέρας το έχουν ελεύθερο και τους πείραξαν τα ηρεμιστικά...
Δεν απελπίζομαι όμως...
Aeon προσεξε γτ νομιζεις οτι εχεις καποιου ειδους εξουσια.....δεν ξερω τη την εχεις δει και δινεις ποινες και το παιζεις ιστορια ...ενας μοντερατορ εισαι σε ενα φορουμ ψυχολογιας......
κανονικα δεν μας αφηνεις να μιλησουμξε..ιδιαιτερα εμενα με εχεις βαλει στο ματι...δεν ξερω αν εχει καποιου ειδους απωθυμενα και τα κανεις αυτα
αμα ειναι πες μ να σταματησω να ποσταρω και να βοηθαω ανθρωπους π εχουν προβλημα....
παλι δεν βριζω περιμενω να δω αν θα με μπαναρεις και γι αυτο
περαστικε ανοησια θα κανεις οταν θα πας 40 και θα λες αλλα 40 χρονια να ειχα παλι δε θα μου φτανανε να χαρω τις ομορφιες της ζωης. ειναι θειο δωρο και εισαι μοναδικος... κανε υπομονη φιλαρακο και τα καλυτερα ερχονται. ξεκινα απο εναν ειδικο υγειας, αυριο κιολας
Περαστικέ, είπες πως έχεις προβλήματα με την οικογένειά σου... Θα ήθελες λίγο να μας περιγράψεις αυτά τα προβλήματα;
Φίλε μου, μακάρι τώρα να αρχίσεις ένα νέο ξεκίνημα για το οποίο θα καμαρώνεις εσύ και μόνο εσύ σε λίγα χρόνια.
Και εγώ κάποτε το είχα σκεφτεί αυτό που σου πέρασε απ' το μυαλό. Πραγματικά δεν αξίζει. Μια ζωή έχεις. ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ!
Δεν είσαι ο Σούπερ Μάριο να έχεις άπειρες ζωές και να κάνεις Restart όποτε θες την πίστα...!
Υπάρχουν άνθρωποι που, ενώ πρακτικά ήταν με το 1,5 πόδι στον τάφο, κίνησαν γη και ουρανό για να ζήσουν.
Αυτό δεν σου λέει κάτι; Πρέπει να είσαι ζωντανός, να δώσεις μάχες και να βγεις νικητής!
Μην νομίζεις ότι εκεί έξω όλοι τα περνάνε τέλεια. Άλλο η βιτρίνα και άλλο το πατάρι σε ένα μαγαζί.
Έτσι και οι άνθρωποι. Μερικές φορές θεωρούμε πως οι άλλοι έχουν τα πάντα, είναι ευτυχισμένοι... Τίποτα δεν έχουν!
Η ζωή έχει πολλές αντιξοότητες, πολλές απογοητεύσεις, πολλά δάκρυα. Το ξέρω και το ξέρεις. Ο καθένας μας το ξέρει λίγο έως πολύ.
Αλλά μετά από όλα αυτά, που πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα στη ζωή μας, υπάρχει κάτι που δεν είναι: η ευτυχία.
Κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος με διαφορετικά πράγματα. Βρες μέσα σου αυτό που σε κάνει χαρούμενο. Μόνο εσύ το ξέρεις!
Εκεί είναι το νόημα της ζωής. Είναι σαν ένα κυνήγι θησαυρού. Αν βρεις αυτό που σε χαροποιεί, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο!
Ωραία αυτά που σου λέω, αλλά η ουσία είναι μια:
Μην τα παρατάς. Πρέπει να βγεις νικητής!
Ψηλε θα στο πω είναι μυστικό αλλά θα στο πω πριν κάνεις οτιδήποτε αν σ αρέσουν λίγο οι γυναίκες να πας σε στριπτιτζαδικο το ξέρω θα το θεωρησεισ βλακεία ότι κατεβάζω το επίπεδο κλπ να κλέψεις εν ανάγκη πενήντα ευρώ και να πασ κι άμα θες μετά να το κανεισ τρύπα μου τη μύτη ένα τραγούδι λέει αν θεσ να αγιασεισ πρέπει να αμαρτησεισ άκου το κι αυτό είναι ωραίο κομμάτι
Απίθανο τραγούδι. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία!
Αρλέτα-Μπάρ το Ναυάγιο
https://www.youtube.com/watch?v=iI_YK-VZOU8
Κομματαρα την ιστορία δεν τη θυμάμαι ήμουν μικρός το τραγούδι μου έμεινε τόσα νοήματα σε δέκα στίχους